ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λεντέσμα: "Δεν έχουμε την ίδια θρησκεία με τον Στραματσόνι"

Λεντέσμα: "Δεν έχουμε την ίδια θρησκεία με τον Στραματσόνι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κριστιάν Λεντέσμα επαίνεσε τον άνθρωπο και προπονητή Στραματσόνι, ωστόσο αποκάλυψε τις εκδιαμέτρου αντίθετες απόψεις που έχουν σε ένα ζήτημα. Διαβάστε στο Sport24.gr τι είπε για την Αθήνα, τη Λάτσιο και την προσαρμογή του.

Την τιμητική του έχει αυτές τις ημέρες ο Κριστιάν Λεντέσμα, μετά την επίτευξη δύο γκολ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα με 3-1 και τη γενικότερη απόδοση του. Ο Αργεντινός χαφ έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα gianlucadimarzio.com και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Μίλησε για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Στραματσόνι, τη γνωριμία τους και τις εντυπώσεις που αποκόμισε, τη ζωή στην Αθήνα και τη σύγκριση με τη Ρώμη. Κυρίως, όμως, για το γεγονός πως ο Λεντέσμα στηρίζει τη Λάτσιο και ο Στραματσόνι τη Ρόμα...

Αρχικά, αποκάλυψε πως ενημερώθηκε για τον Παναθηναϊκό: "Όλα άρχισαν τον Ιούνιο, όταν έφυγα για διακοπές με την οικογένεια μου. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου, Φάμπιο Γκουαρνταμπάσο. Μου πρότεινε να πάω να παίξω στην Ελλάδα, λέγοντας μου ότι ο Στραματσόνι και ο Μούτσι είχαν ζητήσει ειδικά εμένα και εγώ είπα: εντάξει, ας δοκιμάσω. Δεν είχα αμφιβολίες, ούτε και ο Παναθηναϊκός, γιατί παρότι για μήνες δεν έπαιζα ποδόσφαιρο, δεν είχα τραυματισμούς και αμέσως μου κατέθεσαν πρόταση και εγώ τη δέχτηκα".

Έπειτα, μίλησε για τον Στραματσόνι: "Δεν είχα δουλέψει μαζί του, δεν τον ήξερα ως προπονητή και ως άνθρωπο και μπορώ να πω ότι έχω εκπλαγεί ευχάριστα. Είναι ένας προετοιμασμένος προπονητής και θέλω να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη. Είχα σταματήσει τον Ιανουάριο, όμως αυτός με ήθελε πάρα πολύ".

Με τον Ιταλό προπονητή, έχουν μία μεγάλη διαφορά στο ποδόσφαιρο, που δεν καλύπτεται... Υποστηρίζουν τις αιώνιες αντιπάλους του ρωμαϊκού ποδοσφαίρου: "Στο ποδόσφαιρο, ακολουθούμε δύο τελείως διαφορετικές θρησκείες. Καλύτερα ο καθένας να κοιτάξει τη δουλειά του! Να δούμε το ντέρμπι της Ρώμης μαζί; Ποτέ. Εγώ θα το δω με την οικογένεια του. Στο τελευταίο ντέρμπι υπέφερα, γιατί δεν μπορούσα να αγωνιστώ".

Όσο για το πως αντιμετώπισε τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον του Αστέρα: "Ήμουν πολύ χαρούμενος και μετά και το γιόρτασα με την οικογένεια μου, όπως πάντα. Για μένα, το παν είναι να νιώθω καλά στο σπίτι μου. Στην Αθήνα αισθάνομαι καλά, γιατί έχει προσαρμοστεί η οικογένεια μου. Βρήκαμε ιταλικό σχολείο για τα παιδιά, ώστε να φοιτήσουν και αυτό ήταν αναγκαίο για μένα. Βέβαια, δεν θα άλλαζα τη Ρώμη για την Αθήνα, αλλά προς το παρόν συμβιβάστηκα".

Έπειτα, μίλησε για τη ζωή στην Αθήνα: "Η Ρώμη είναι η Ρώμη και ο τρόπος που βιώνεις τα παιχνίδι, δεν μπορείς να τον συναντήσεις αλλού. Ούτε εδώ, όμως είναι άσχημα. Το γήπεδο είναι πολύ καυτό και οι άνθρωποι έχουν μεσογειακό ταμπεραμέντο. Μου θυμίζουν πολύ τους κατοίκους του Λέτσε. Υπάρχουν χωριά κοντά στη Λέτσε, όπου είχα ακούσει ελληνικές λέξεις. Μόλις ήρθα εδώ, έμαθα αμέσως τις λέξεις καλημέρα και καλησπέρα".

Ο Λεντέσμα εκθείασε και τον... ψήστη Λέτο: "Έχω λίγο καιρό στην Αθήνα, αλλά έχω οργανώσει ένα γευστικό μπάρμπεκιου με τους άλλους τρεις Αργεντινούς. Ο Λέτο είχε τις καλύτερες επιδόσεις στο ψήσιμο. Για εμάς τους Αργεντινούς δεν είναι ποτέ πρόβλημα να βρεθούμε μεταξύ μας, οπουδήποτε στον κόσμο".

Τέλος, ανέφερε για τις σχέσεις που έχει κρατήσει από τη Λάτσιο: "Ίσως δεχτώ επισκέψεις από πρώην συμπαίκτες μου στη Λάτσιο. Έχω πολλούς φίλους. Όχι μόνο με ποδοσφαιριστές. Και με απλούς εργαζόμενους, προπονητές. Μαθαίνω συχνά τα νέα τους."

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ