ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λείπει η έγκριση της Τρόικα για τις 120 δόσεις

Λείπει η έγκριση της Τρόικα για τις 120 δόσεις
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κυβέρνηση έχει έτοιμη τη νομοθετική τροποποίηση για τις 120 δόσεις και ο Παναθηναϊκός θέλει να τη χρησιμοποιήσει πριν τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Η υπαγωγή του Παναθηναϊκού στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχει μεγάλη σημασία για τη βιωσιμότητα του. Διότι θα διακανονίσει οφειλές απέναντι σε κρατικούς φορείς και χρέη προς τράπεζες, που αυτή τη στιγμή τα εξυπηρετεί σε βάρος άλλων υποχρεώσεων και θα απελευθερώσει κεφάλαια.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα, επειδή δεν επιτρέπεται στις ΠΑΕ. Προκειμένου να βοηθήσει το Τριφύλλι να αποφύγει την κατάρρευση, η Κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει τη νομοθεσία, ώστε να την καταστήσει διαθέσιμη για τις ομάδες.

Ήδη, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και έχουν ενημερώσει την ΕΠΟ, για να εναρμονίσει το καταστατικό της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της νομοθεσίας, είναι η Τρόικα.

Κάθε μεταβολή στο νομικό καθεστώς που προωθείται από το εκάστοτε υπουργείο, χρειάζεται τη συναίνεση των τροϊκανών. Το ίδιο ισχύει για την εν λόγω μετατροπή, η οποία πρέπει να πάρει το "πράσινο φως" των δανειστών πριν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Αυτές τις μέρες, στην Αθήνα βρίσκονται τα τεχνική κλιμάκια της Τρόικα και έχουν καθημερινή συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη. Σε μία από τις συναντήσεις, θα τεθεί προς συζήτηση η εν λόγω τροποποίηση, με την προσδοκία να δοθεί η έγκριση. Πρακτικά, αυτό περιμένει ο Παναθηναϊκός, που θέλει την αλλαγή του νόμου πριν τα τέλη Μαρτίου, ώστε να τον αξιοποιήσει στη διαδικασία της αδειοδότησης από την ΕΠΟ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ