ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λάτσιο-Παναθηναϊκός 3-0

Λάτσιο-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS

Παίζοντας όσο μπορούσε, ο Παναθηναϊκός υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ποιοτικότερης Λάτσιο και ηττήθηκε 3-0. Πολλά τα λάθη από τους πράσινους, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν.

Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει… Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει κάτι καλό στη Ρώμη, όμως ήταν φανερό ότι υπολείπεται πάρα πολύ σε ποιότητα της Λάτσιο και φυσιολογικά, ηττήθηκε 3-0 με δύο τέρματα του Κότζακ και ένα του Φλόκαρι.

Την ανωτερότητα των γηπεδούχων συνέδραμαν τα λάθη και οι ολιγωρίες των πράσινων στην άμυνα, όμως ακόμα και αν εξέλειπαν, η εικόνα του αγώνα δεν προμήνυε διαφορετική κατάληξη. Η συγκεκριμένη ομάδα του Τριφυλλιού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο αυτού του επιπέδου, όταν αυτός πραγματοποιεί μία στοιχειωδώς καλή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να μην απογοητευτεί από το αποτέλεσμα, οφείλει να αποδεχθεί ότι υπέκυψε σε έναν ανώτερο αντίπαλο και είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τη διάθεση και την προσπάθεια που έδειξε στο Ολίμπικο.

Διότι αυτό είναι που του λείπει στο ελληνικό πρωτάθλημα και για αυτό βρίσκεται τόσο χαμηλά στην κατάταξη. Ο ρεαλισμός είναι μονόδρομος για το πράσινο στρατόπεδο, προκειμένου η ομάδα να μπει σε μία σταθερή τροχιά και να βελτιωθεί όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της.

Μαθηματική, η πρόκριση δεν έχει χαθεί, όμως η απόδοση του Παναθηναϊκού δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις. Σαφώς ο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να παλέψουν τα δύο παιχνίδια που απομένουν, ώστε να κλείσουν με σχετικά καλές εμφανίσεις τον όμιλο του Europa League. Πλέον, αυτός είναι ο στόχος που απέμεινε.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ωστόσο, στην ομάδα όπως έχει δομηθεί, είναι να μην «καούν» οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο Φερέιρα πρέπει να βρει τρόπο να τους εντάξει και ταυτόχρονα να τους προστατέψει. Κάτι που έως τώρα δεν έχει καταφέρει.

ΓΗΠΕΔΟ: Ολίμπικο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Σεϊταρίδης, 32' Βιτόλο, 43' Βελάσκες
ΚΟΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 23', 40' Κόζακ, 59' Φλόκαρι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σόργκενχοφερ

Τα έβαλε μόνος του…

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καρνέζη τερματοφύλακα, τους Βελάσκες, Βύντρα, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλος στην άμυνα, τριάδα στα χαφ τους Ζέκα, Βιτόλο, Χουχούμη και στην επίθεση τους Χριστοδουλόπουλο, Κουίνσι, Τοτσέ.

Η Λάτσιο άρχισε με τους Μαρκέτι, Κανά, Τσιάνι, Σκαλόνι, Ραντού, Λεντέσμα, Ονάζι, Γκονζάλες, Ζάρατε, Φλοκάρι και Κότζακ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με διάθεση να πιέσει ψηλά, όμως μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Λάτσιο αξιοποιώντας την ποιότητα της και ανέλαβε τα ηνία του ματς. Όμως δεν μετουσίωσε την υπεροχή της σε ευκαιρία, αφού συνάντησε απέναντι της μια αποτελεσματική άμυνα.

Η πρώτη πράσινη απειλή ήρθε στο 19’, όταν μετά από συνδυασμό των Κουίνσι, Χουχούμη, Σπυρόπουλο, αποδέκτης έγινε ο Τοτσέ στη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα. Η Λάτσιο απάντησε αμέσως με σουτ του Φλοκάρι, που μπλόκαρε ο Καρνέζης.

Δυστυχώς, στο 18’ ο Κότζακ ξεμαρκαρίστηκε από τον Βύντρα στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πετρόπουλος αντικατέστησε τον Τοτσέ, που είχε τραυματιστεί μερικά λεπτά πριν.

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Η διάθεση και η προσπάθεια υπήρχαν, ωστόσο η ποιότητα της Λάτσιο υπερίσχυσε. Στο 37’ ο Φλόκαρι γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Χουχούμης προσπάθησε να διώξει με προβολή και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.

Στο 40’ η Λάτσιο αξιοποίησε ένα τραγικό λάθος του Χουχούμη και διπλασίασε τα τέρματα της. Ο νεαρός μέσος γύρισε παράλληλα τη μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, δεν υπήρχε συμπαίκτης του και ανενόχλητος ο Κότζακ πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτό τον τρόπο και με ξεκάθαρο προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

Παραδόθηκε αμαχητί

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή ποδοσφαιριστή για τον Παναθηναϊκό, αλλά έγινε αλλαγή στο σύστημα. Βιτόλο και Ζέκα ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε ελεύθερο ρόλο και ο Χουχούμης πήγε αριστερό χαφ.

Αυτή η διαφοροποίηση δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό, αφού ο Λάζαρος ήταν σε κακή βραδιά. Στο 54’, ο Ζάρατε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα ξυστά από το δοκάρι του Καρνέζη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε το 3-0. Ο Ζάρατε εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής, ο Φλόκαρι σηκώθηκε χωρίς αντίπαλο και με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Καρνέζη.

Αμέσως μετά, ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Μαυρία αντί του Χουχούμη. Η Λάτσιο απείλησε με τέταρτο γκολ αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε τα διαδοχικά σουτ του Ζάρατε και του Ονάζι.

Στο 71’ ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο σουτ της βραδιάς, όταν μετά από κομπίνα σε φάουλ, ο Σεϊταρίδης σούταρε συρτά, αλλά ο Μαρκέτι δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Χριστοδουλόπουλος από μακρινή απόσταση σούταρε άουτ. Ο Φερέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 78’ με τον Λαγό να αντικαθιστά τον Ζέκα.

Φυσικά, τίποτα δεν μεταβλήθηκε στο γήπεδο. Η Λάτσιο είχε τον έλεγχο, αλλά η μηχανή της ήταν στο ρελαντί προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τη Ρόμα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πετύχει κάτι και το ματς έληξε με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σκαλόνι, Σιανί, Τσάνα, Ράντου, Γκονσάλες (67' Ερνάνες), Λεντέσμα (80' Λούλιτς), Ονάζι, Σάρατε, Κόζακ (76' Κλόζε), Φλόκαρι.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα (78' Λαγός), Χουχούμης (59' Μαυρίας), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (24' λ.τρ. Πετρόπουλος).

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ"

Το πρώτο γκολ της Λάτσιο ήταν το "κλειδί" του ματς καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι Ιταλοί δεν είχαν απειλήσει καθόλου τους πράσινους στο Ολίμπικο. Μετά το πρώτο τέρμα όμως φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοπεποίθηση του και τα πατήματα του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ήρθε και το δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο και έδεσε το πράγμα.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Πολύ κακός στο παιχνίδι με την Λάτσιο ο Λουκάς Βύντρα. Λάθη που δεν τα περιμένεις από έναν παίκτη της εμπειρίας του. Είναι μέσα τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο γκολ. Ο αρχηγός των πράσινων δεν ήταν σε καλή μέρα στο παιχνίδι με τους Ιταλούς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ