ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κωνσταντίνου: "Ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει στην Ευρώπη, επείγει να βρεθεί τεχνικός διευθυντής"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, είπε ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει να αποφύγει την ποινή από την UEFA, ευχαρίστησε παίκτες και εργαζόμενους για την υπομονή τους και τόνισε την αναγκαιότητα πρόσληψης τεχνικού διευθυντή.

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες είναι δραματικές με τις καθημερινές απολύσεις, τη μάχη των προσφυγών και τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές που έβγαλαν και σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού Βασίλης Κωνσταντίνου πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Λαμία μίλησε στην κάμερα της "NOVA" και αναφέρθηκε σε όλα.

Μίλησε για τα χρέη στους ποδοσφαιριστές και πότε θα γίνει η εξόφληση των δόσεων που οφείλονται, αναφέρθηκε στο πλάνο της νέας σεζόν λέγοντας πως επιθυμεί την παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ για τα σενάρια με τους επενδυτές υποστήριξε πως δεν υπάρχει το παραμικρό.

Ο Κωνσταντίνου εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη καθώς θα τιμωρηθεί από την UEFA ενώ στάθηκε στην αναγκαιότητα να προσληφθεί τεχνικός διευθυντής.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα τηςNova:

Για την ανακοίνωση των παικτών:
«Πριν ένα μήνα είπα στους παίκτες πως κι εγώ αισθάνομαι ποδοσφαιριστής και έτσι τους μίλησα. Όπως όταν ήμουν κι εγώ παίκτης και ήθελα την αλήθεια απ’ τους διοικούντες όσο πικρή κι αν ήταν. Τους είπα πως το πλάνο είναι να πληρωθούν τέλη Φεβρουαρίου το υπόλοιπο 60% ανεξάρτητα απ’ το αν θα δοθούν τα χρήματα της Αλ Αϊν. Την Παρασκευή είχα ενημερώσει και τον Παπαβασιλείου και τον Ουζουνίδη πως θα ανέβω στις 3:30μ.μ. για να καθησυχάσω τους παίκτες πως όλα θα γίνουν όπως είχαμε υποσχεθεί. Όταν μίλησα με τον Μαρίνο ρώτησα αν πρέπει να μιλήσω με αρχηγούς ή με όλους τους παίκτες. Φώναξα τους αρχηγούς και τους είπα πως θα υπάρξει μια μέρα καθυστέρηση δηλαδή θα πληρωθούν Πέμπτη και όχι Τετάρτη. Μου είπαν πως έχουν προγραμματίσει να βγάλουν μια ανακοίνωση και ρώτησα τι είδους ανακοίνωση είναι.

Είπα πως αν είναι καυστική καλύτερα να μην βγει, αλλιώς ας βγει. Μου διάβασε ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου την ανακοίνωση και είπα να φωνάξει ξανά τους αρχηγούς γιατί η ανακοίνωση ήταν καυστική και δεν έπρεπε να βγει. Είχαμε 23 του μήνα, δεν ήταν 28 για να πουν πως κοροϊδέψαμε. Είπα πως θα καθυστερήσουμε μία μέρα και είπαν οκ. Με ενημέρωσαν πως το είχαν συζητήσει και το είχαν προγραμματίσει. Είπα πως δεν πρέπει να βγει, αλλά ήταν απόφασή τους και έχουν απόλυτα δίκιο. Πριν φύγω απ’ το Κορωπί είχε βγει η ανακοίνωση, είχε αποφασιστεί. Θα πληρωθούν τώρα το 60% του υπόλοιπου της δόσης Οκτωβρίου κι αν πάρουμε τα λεφτά απ’ τους Άραβες θα πάρουν έναντι της δόσης Δεκεμβρίου και θα τους ενημερώσω σε ποια ημερομηνία θα εξοφληθούν τον Δεκέμβρη».

Για το αν πληρώνει ο Αλαφούζος:
«Ναι. Οι καθυστερήσεις αφορούν πρόβλημα ρευστότητας με τα κάπιταλ κοντρόλς, για να μπουν χρήματα απ’ το εξωτερικό. Αυτό είναι θέμα να απαντήσει ο Αλαφούζος βέβαια".

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτικό:
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα απ’ όσα γράφονται. Η πληροφορία μου είναι πως ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αλαφούζο θα βάλει τα λεφτά για να μπει σε μια φυσιολογική ροή το πράγμα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους παίκτες και στους υπαλλήλους στα γραφεία και στο Κορωπί, για την υπομονή που κάνουν.

Από την άλλη όμως, να ξέρετε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει φάει χρήματα από κανέναν εργαζόμενό του διαχρονικά. Ο Παναθηναϊκός στα 55 χρόνια που είμαι εγώ εδώ, δεν έχει φάει χρήματα από κανέναν εργαζόμενο ποδοσφαιριστή.Είναι υποχρέωση να τους πληρώσει η ομάδα, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα όμως. Οι παίκτες που έφυγαν ήταν εξαιρετικοί και μειώθηκε η ποιότητα, όμως ήταν ανάγκη να γίνει αυτό για να μπορέσει να ζήσει και να μπορεί να πληρώσει όσους έμειναν».

Για το αν θα τιμωρηθεί η ομάδα απ’ την UEFA:
«Δεν προλαβαίνουμε και σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Ακόμη κι αν τιμωρηθεί αν πάει διακανονισμούς τέλη Μαρτίου μπορεί να του χαριστούν, αλλά είναι δύσκολο. Κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρηθούμε αλλά θα προσπαθήσουμε να βγούμε 5οι για να εκτίσουμε την ποινή την επόμενη σεζόν. Με το πλάνο που έχει ο Παναθηναϊκός για να εξυγιανθεί του χρόνου, καλό είναι να εκτίσουμε γρήγορα την ποινή».

Για το αν υπάρχει Μαρίνος Ουζουνίδης στο πλάνο:
«Υπάρχει. Μίλησα μαζί του πριν τρεις μέρες, του έχουμε πει ποιο είναι το πλάνο. Θα το επιβεβαιώσω μέχρι τέλος Μαρτίου, θα το περάσουμε από ΔΣ, θα το πάμε στον μεγαλομέτοχο να το εγκρίνει, μετά θα το πούμε στον Μαρίνο και από εκεί και πέρα είναι δικό του θέμα τι θα κάνει. Θα είναι ένα πλάνο Μαρίνου, όπως τις ομάδες που έφτιαξε στον Πλατανιά, στον Εργοτέλη, στον Πανιώνιο. Συζήτησα μαζί του, είναι δικό του θέμα από εκεί και πέρα».

Για την ένταση που υπάρχει προς τον Γιάννη Αλαφούζο:
«Αν δεν υπάρξει ενότητα απ’ όλες τις πλευρές, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει ο καθένας απ’ την μεριά του να βάλουν πρώτα τον Παναθηναϊκό. Η πραγματοποίηση της ιδέας είναι η δύσκολη και όλοι ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε».

Για το σενάριο με τεχνικό διευθυντή τον Σενσίμπιλε:
«Απ’ τις εφημερίδες το διάβασα, είμαστε στην αρχή ακόμη δεν υπάρχει κάτι. Επείγει να βρεθεί τεχνικός διευθυντής, εγώ δεν είμαι. εμένα δουλειά μου δεν είναι να μιλάω με ποδοσφαιριστές και να κάνω μεταγραφές, μου αρέσει να μιλάω με τον Μαρίνο αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Τώρα προσπαθώ αλλά πρέπει να βρεθεί τεχνικός διευθυντής. Πιστεύω πρέπει να είναι Έλληνας να ξέρει την εδώ πραγματικότητα. Οι Έλληνες ξέρουν την Ευρωπαϊκή αγορά. Είναι μια επανεκκίνηση αυτό που κάνουμε. Κάνω έκκληση σε όλους να σταθούν δίπλα σε αυτή την ανανέωση, ερχόμενοι στο γήπεδο. Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου, να είναι όλοι μονιασμένοι».

Για το γεγονός πως έμειναν 21 εργαζόμενοι στην ΠΑΕ:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σταμάτη Γαρρή και τον Ανδρέα Δρουκόπουλο είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Δυστυχώς σε αυτή τη φάση είναι πιο έντιμο να αποχωριστείς κάποιους φίλους παρά να μην τους πληρώνεις και να αισθάνεσαι άσχημα. Γι’ αυτό φύγαμε κι απ’ τα γραφεία που ήμασταν. Δεν είναι τα μεγάλα γραφεία, θα είναι πιο στενά, αλλά τουλάχιστον τώρα πρέπει ο Παναθηναϊκός να το κάνει αυτό για να μην είναι άλλο αναξιόπιστος. Να είναι αξιοπρεπής προς τους εργαζομένους και όσους χρωστάει».

Για το αν σκέφτηκε να φύγει:
«Όχι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω. Η διοίκηση κάνει πολλά πράγματα που δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιήσουμε. Είμαι περήφανος που τρέχω εγώ αυτό το κομμάτι του Παναθηναϊκού. Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε με τον κ. Αλαφούζο μέχρι να βρεθεί επενδυτής να βάζει χρήματα. Έχω δεχτεί βρισιές, τηλεφωνήματα κτλ. Τα έχω συνηθίσει».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ