ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξενόπουλος: "Νταμπλ στην πρώτη ομάδα και πρωτάθλημα στην Κ20"

Ξενόπουλος: "Νταμπλ στην πρώτη ομάδα και πρωτάθλημα στην Κ20"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Ξενόπουλος παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τις ακαδημίες και μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους αλλά και τους στόχους του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν με τον πήχη να μπαίνει πολύ ψηλά.

Το φετινό καλοκαίρι θα μείνει αξέχαστο στον Βασίλη Ξενόπουλο ο οποίος από τη μια στιγμή στην άλλη πήρε μέρος στην προετοιμασίας της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού, έγινε επαγγελματίας, έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ενώ παράλληλα πέρασε και στις Πανελλήνιες. Τι άλλο να ζητήσει ένας 18χρονος;

Ο Ξενόπουλος μίλησε για αυτό το "μαγικό" καλοκαίρι στην ιστοσελίδα "www.youngtalents.gr" και αναφέρθηκε τόσο στους προσωπικούς του στόχους και τα όσα έζησε τους τελευταίους μήνες όσο και στους στόχους του Παναθηναϊκού βάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλά.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του Βασίλη Ξενόπουλου:

Προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, επαγγελματικό συμβόλαιο, πανεπιστήμιο. Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου;
" Σίγουρα. Ναι μεν δεν πρόλαβα να κάνω διακοπές, να ξεκουραστώ από την προηγούμενη χρονιά, αλλά όλα αυτά που μου ήρθανε ήταν καταπληκτικά. Δεν τα περίμενα όλα μαζί. Ούτε την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα περίμενα, ούτε να γράψω τόσο καλά στο πανεπιστήμιο, ούτε το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό".

Βασίλη, τι σε κάνει πιο περήφανο αυτήν τη στιγμή; Η είσοδός σου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ή το επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό;
" Το ένα είναι τελείως διαφορετικό από το άλλο. Και για τα δύο είμαι χαρούμενος. Ναι μεν το ποδόσφαιρο θέλω να ακολουθήσω αρχικά, αλλά καλό είναι να έχεις μια δεύτερη επιλογή σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στον αθλητισμό. Είναι ένα άθλημα που ποτέ δεν ξέρεις. Ότι έχω την εναλλακτική του πανεπιστημίου με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο".

Το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση από μικρή ηλικία, πως κατάφερες να τα συνδυάσεις και να πετύχεις και στα δύο;
"Με πολύ πρόγραμμα. Συγκεκριμένες ώρες για τα πάντα. Δεν ήταν τόσο πολύ το διάβασμα γιατί δεν υπήρχε κιόλας χρόνος, αλλά με βοήθησαν τα ιδιαίτερα, οι καθηγητές μου και φυσικά υπήρξε μεγάλη κατανόηση από τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην περίοδο των εξετάσεων. Μέχρι και από τουρνουά στην Ολλανδία μου επέτρεψαν να μην πάω, γιατί έπεφτε πάνω στην ίδια περίοδο με τις πανελλήνιες".

Θεωρείς ότι είναι εφικτό για εσένα να συνεχίσεις και στα δύο ή αναγκαστικά πρέπει να δώσεις προτεραιότητα κάπου;
"Αυτήν τη στιγμή, επειδή έγινα και επαγγελματίας έχει μια μικρή προτεραιότητα το ποδόσφαιρο για να είμαι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις μου εκεί, αλλά θα προσπαθήσω παράλληλα να παρακολουθώ και το πανεπιστήμιο όσο μπορώ. Ξέρω ότι θα μου πάρει περισσότερα χρόνια από τους άλλους φοιτητές για να πάρω πτυχίο. Φυσικά, αν πάει τόσο καλά το ποδόσφαιρο και χρειαστεί να πάω στο εξωτερικό για κάτι τέτοιο ίσως χρειαστεί να αφήσω τις σπουδές. Αλλά το πανεπιστήμιο είναι εκεί, δεν φεύγει, για οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσω".

Πάμε στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Καρνέζης, Βελλίδης, Καπίνο, Ταμπάκης, Κότσαρης τα τελευταία χρόνια και τώρα Ξενόπουλος. Πως εξηγείς την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στο να βγάζει τερματοφύλακες;
"Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές τερματοφυλάκων και εκεί οφείλεται κυρίως. Όλα τα παιδιά έχουν ταλέντο, σε όλες τις ακαδημίες που υπάρχουν, όμως το θέμα είναι η δουλειά που γίνεται σε κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός επενδύει στους τερματοφύλακές του όλα αυτά τα χρόνια, έχει πρόγραμμα και οι προπονητές κάνουν σοβαρή δουλειά. Εγώ ήμουν πέντε χρόνια με τον κ. Αγριογιάννη, μετά τρία χρόνια με τον κ. Λάππα στην Κ17 που είχα αρχίσει να μεγαλώνω και τώρα ο κ. Μπαρτζώκας και ο κ. Γκαλίνοβιτς. Όλοι τους με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ".

Ο Παναθηναϊκός αυτήν τη στιγμή παίζει με ελάχιστους Έλληνες στη σύνθεση, αυτό σε τρομάζει ως νέο Έλληνα ποδοσφαιριστή;
"Μπορεί λίγο να προβληματίζομαι αλλά θα συνεχίσω την προσπάθεια, έχω μεγάλη υπομονή και ελπίζω σε βάθος χρόνου να εκτιμηθεί η προσπάθειά μου και να πάρω κάποιες ευκαιρίες".

Ποιον στόχο έχετε θέσει ως ομάδα στη φετινή σεζόν, και ποιον στόχο έχει θέσει ο Ξενόπουλος προσωπικά; Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;
"Προσωπικά εγώ θέλω να βελτιωθώ και να πάρω όλες τις ευκαιρίες που μου δίνονται από τη συμμετοχή μου στην πρώτη ομάδα. Φυσικά θα το ήθελα πολύ να έχω κάνει κάποια επίσημη συμμετοχή και να πάρω χρόνο σε παιχνίδι. Ως ομάδα, έχουμε θέσει τους υψηλότερους στόχους. Πρωτάθλημα, κύπελλο και στο Γιουρόπα Λιγκ μακάρι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για την Κ20 που την ξέρεις καλά και την έχεις ζήσει από μέσα, τι προβλέπεις για τη φετινή σεζόν που βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος;
"Εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτό να πάρουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και έχει φανεί από τις πρώτες αγωνιστικές αλλά έχουμε καλή ομάδα. Νομίζω ότι η ομάδα που θα αντέξει την πίεση, είναι αυτή που θα πάρει τον τίτλο".

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει εξαιρετική επιθετική γραμμή, στις προπονήσεις ποιον φοβάσαι περισσότερο;
"Ο Μπεργκ είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου όταν πλησιάζει στην περιοχή. Και οι άλλοι είναι ποιοτικοί παίκτες αλλά ο Μπεργκ είναι ο πιο επικίνδυνος".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ