ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξανά στη Δικαιοσύνη ο Αλαφούζος

Ξανά στη Δικαιοσύνη ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα και θα παραδώσει φάκελο που αφορά τις υποθέσεις που τελούν υπό δικαστική διερεύνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη Δικαιοσύνη θα στραφεί εκ νέου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να αναζητήσει το δίκιο της για τη ζημιά που θεωρεί ότι υφίσταται απ' όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωί της Παρασκευής (18/3) ο Γιάννης Αλαφούζος θα επισκεφτεί τον Εισαγγελέα και θα καταθέσει φάκελο με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και εκτιμά ότι θα δρομολογήσουν εξελίξεις για την κάθαρση στο άθλημα.

Στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από το σκάνδαλο Coriopolis, που δεν είχαν τεθεί υπόψη στις προηγούμενες δικογραφίες, νεότερες ανακαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δρα στο ποδόσφαιρο, καθώς και ύποπτες συναλλαγές και κινήσεις.

Επίσης, στο φάκελο καταγράφεται το ότι ο εφέτης Γ. Τζιμπλάκης και ο αντιεισαγγελέας εφετών, Π. Πούλιος, οι οποίοι χειρίστηκαν το Coriopolis και απέδωσαν κατηγορίες ή απήλλαξαν τους κατηγορουμένους, ελέγχονται πειθαρχικά για "παρασιώπηση λόγου εξαίρεσης".

Στη διοίκηση του Παναθηναϊκού θεωρούν ότι τα στοιχεία που θα θέσουν υπόψη της Δικαιοσύνης, θα δώσουν μία άλλη διάσταση στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και θα δώσουν ώθηση στην υπό διεξαγωγή έρευνα. Επίσης, η ΠΑΕ αναμένεται να αιτηθεί αποζημίωσης, για τη ζημιά που υφίσταται από τις αθέμιτες συνθήκες ανταγωνισμού, που ισχυρίζεται ότι επικρατούν.

Δεδομένα, στον φάκελο περιέρχονται αναφορές στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, το προεδρείο της ΕΠΟ με τους πρώην και νυν πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή και Γιώργο Γκιρτζίκη και τους διαιτητές Κύζα, Μάνταλο και Παππά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο φάκελος με τα στοιχεία δεν πρόκειται να κοινοποιηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για τον οποίο ο Αλαφούζος έχει πειστεί ότι δεν έχει καμία διάθεση να συμβάλλει στην εξυγίανση.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ