ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξανά στα χαρακώματα Μπεργκ και Παναθηναϊκός

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Μπεργκ EUROKINISSI SPORTS

Το τέταρτο επεισόδιο της "Μπεργκιάδας" δεν είναι θετικό για κάποια από τις δυο πλευρές. Αμφότερες επέδειξαν σκληρή στάση και η απόσταση μεγάλωσε αντί να υπάρξει προσέγγιση, όπως φαινόταν χθες.

Πληροφόρηση με το σταγονόμετρο. Είναι τόσα τα μυστικά (ίσως και τα ψέματα) σ' αυτή την ιστορία του Μάρκους Μπεργκ, της Αλ Αϊν και του Παναθηναϊκού, που αν κάποιος ιστορικός του μέλλοντος αποφασίσει να καταγράψει με λεπτομέρειες όλη την υπόθεση έχοντας συνομιλήσει με πηγές από όλες τις πλευρές, θα χρειαστεί... τόμους.

Αισίως φτάσαμε στην τέταρτη ημέρα μετά από το περίφημο βιντεάκι του Μπεργκ, της συζύγου του και του μάνατζέρ του, Στάινερ Ντίετζ, στο Αμπού Ντάμπι. Είναι πασιφανές ότι ο Σουηδός φορ έχει συμφωνήσει με τους Άραβες και ότι η πλευρά του "πατώντας" στην προσφυγή που έχει κάνει για τα οφειλόμενα, δεν κάνει πίσω προς το παρόν. Δηλαδή, η Αλ Αϊν δεν αυξάνει την προσφορά της προς τον Παναθηναϊκό.

Σημαντικό: η πρόταση των 2 εκατ. ευρώ προς τους Πράσινους είναι ακόμη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όπως ισχυρίζεται η πλευρά των μάνατζερς του Μπεργκ. Δεν έχει αποσυρθεί (ακόμη...) ούτε έχει τροποποιηθεί. Από την ίδια πλευρά διευκρινιζόταν ότι είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα στα ΗΑΕ περί "πίεσης" ή διορίας 24 ωρών από την Αλ Αϊν προς τον Μπεργκ για να βρει λύση με τον Παναθηναϊκό και να ολοκληρώσει άμεσα τη μεταγραφή του. Αν έχουν δίκιο ή όχι, θα φανεί στο εγγύς μέλλον.

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ

Σύντομα επίσης θα φανεί κατά πόσο ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να διατηρήσει τη σκληρή στάση που κράτησε σήμερα. Διότι μετά την προσφυγή οι περισότεροι θεωρούν ότι βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση. Από την πλευρά της ΠΑΕ σήμερα δεν λεγόταν το παραμικρό επί του θέματος, παρά μόνο ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον Σουηδό φορ ή τον μάνατζέρ του. Επίσης δεν ξεκαθαρίστηκε αν έγινε καταγγελία στην UEFA για "παράνομη διαπραγμάτευση". Χθες δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά εστάλη απαντητική επιστολή αντίστοιχου περιεχομένου στο ισπανικό δικηγορικό γραφείο του Μπεργκ.

Σουηδοί δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι ο 31χρονος επιθετικός βρίσκεται σήμερα στο Γκέτεμποργκ, αλλά οι πληροφορίες επιδέχονται διασταύρωσης που δεν έχει γίνει. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έρθει στην Αθήνα ο Σουηδός, όμως προς το παρόν το χάσμα στην προσωπική σχέση του με τον Παναθηναϊκό φαίνεται αγεφύρωτο. Οι δυο πλευρές σήμερα έπαιξαν σκληρό πόκερ και τα επόμενα επεισόδια αναμένονται με ενδιαφέρον. Ποια πλευρά θα κάνει πρώτη πίσω; Θα υπάρξουν και "μπλόφες" και τακτική και όλα. Αφού δεν τα βρήκαν για μια "ομαλή" πώληση, βρίσκονται προς το παρόν στο στάδιο του "πολέμου" και όχι της ανακωχής....

ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΥ

Μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τρεις από τους τέσσερις επιθετικούς του (Μπεργκ, Λέτο, Κλωναρίδης), δεν έχει πάρει ούτε έναν παίκτη, δεν έχει αποδεσμεύσει κάποιον από το γκρουπ των επτά "κομμένων", δεν έχει βάλει ούτε ευρώ στο ταμείο του από κάποια πώληση και ασφυκτιά οικονομικά. Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται αποπνικτική και ίσως είμαστε ακόμη στην αρχή... Η ανησυχία για περισσότερες προσφυγές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι δεδομένη αν δεν πληρωθούν οι παίκτες και τη δόση Μαϊου, από τον βασικό κορμό ήδη υπάρχουν απώλειες, όλα μοιάζουν στον αέρα αν δεν αποφασίσει ο Γιάννης Αλαφούζος να στηρίξει οικονομικά την εταιρεία. Όλα αυτά σήμερα. Αύριο, μεθαύριο, κάποια άλλη μέρα, μπορεί να αλλάξουν. Σήμερα καταγράφεται η τωρινή πραγματικότητα. Και ο Ουζουνίδης που αναμενόταν σήμερα στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη μαζί με τον "σκασμένο" Νίκο Λυμπερόπουλο συνεχίζουν να κολυμπούν σε έναν ωκεανό χρεών και αβεβαιότητας. Ως πότε; Μόνο εκείνοι το γνωρίζουν.

* Follow me on Twitter: Seretinio

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ