ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξανά ο Panathinaikos με τους τρεις στόπερ

Ξανά ο Panathinaikos με τους τρεις στόπερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα επαναφέρει τους Μολέντο, Κουτρουμπή, Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, για το παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά τη Superleague με το 3-0 επί του Λεβαδειακού το Σάββατο (10/9), ωστόσο εν όψει του παιχνιδιού με τον Άγιαξ την Πέμπτη (15/9) στο "Απόστολος Νικολαΐδης" αναμένεται να επανεμφανιστεί ο Panathinaikos.

Η αλλαγή αφορά την τακτική που έχει υιοθετήσει ο Αντρέα Στραματσόνι για τα ματς του Europa League από τους προκριματικούς γύρους και αναμένεται να τη διατηρήσει στον όμιλο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών, με την οποία ο Ιταλός προπονητής εκτιμά πως προσφέρει ασφάλεια στην άμυνα του. Οι Μολέντο, Κουτρουμπής και Ιβανόφ θα συνθέσουν την τριάδα, όπως συνέβη εναντίον της ΑΪΚ Στοκχόλμης και της Μπρόντμπι.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Στραματσόνι θα προτιμήσει το 3-5-2 ή το 3-4-3, επιθυμώντας να ενισχύσει τα άκρα του. Έχοντας τον Γουακάσο και τον Ιμπάρμπο στην ενδεκάδα, έχει τη δυνατότητα να τους μεταφέρει στον άξονα ή στα άκρα, χωρίς να αντικαταστήσει τα πρόσωπα.

Ασφαλώς, θα προκύψουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην φιλοσοφία του Άγιαξ, ο οποίος είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής. Συνεπώς, η τακτική προετοιμασία θα έχει μεγάλη σημασία, ώστε να επιτευχθεί η νίκη.

Η μοναδική περίπτωση να υπάρξει διαφοροποίηση στο πλάνο του προπονητή είναι να μην μπορέσει να αγωνιστεί ο Μολέντο. Για αυτό, θα υπάρξουν οι σχετικές δοκιμές του Ιταλού προπονητή, εάν δεν τα καταφέρει ο Βραζιλιάνος στόπερ.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ