ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κροάτες και Καρέλης κρίνουν το μπάτζετ του Παναθηναϊκού

Κροάτες και Καρέλης κρίνουν το μπάτζετ του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Η παραμονή ή μη των Σίλντενφελντ, Πέτριτς και Πράνιτς καθώς και η πώληση του Νίκου Καρέλη που εδώ έξι μήνες παρακολουθείται στενά από ομάδες της Ιταλίας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μπάτζετ της νέας σεζόν στο τριφύλλι.

Βαδίζουμε προς το φινάλε της φετινής περιόδου με τον Παναθηναϊκό να προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι η διακοπή ήρθε στο καλύτερο σημείο για το τριφύλλι.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει με την έναρξη ξανά του πρωταθλήματος να κάνει ένα δυνατό φίνις σε πρωτάθλημα και πλέι οφ ώστε να πάρει την δεύτερη θέση και να κυνηγήσει και φέτος την είσοδο του μέσω των προκριματικών στους ομίλους του Champions League.

Παράλληλα όμως οι Φύσσας, Βόκολος θέλουν να είναι πανέτοιμοι με το που τελειώσει η φετινή περίοδο να φτιάξουν το ρόστερ της νέας σεζόν και να κάνουν τους πράσινους της επόμενης χρονιάς μια ομάδα ποιο ποιοτική.

Γνωρίζουν άλλωστε ήδη ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα ανοίξει την "κάνουλα" και το μπάτζετ που θα έχουν στην διάθεση τους θα είναι μεγαλύτερο από ότι αυτό της φετινής σεζόν.

Πέρα όμως από τα χρήματα που θα έχουν οι Φύσσας, Βόκολος στην διάθεση τους ρόλο στο μπάτζετ θα παίξουν και οι παραμονές κάποιων παικτών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ τους και τι θα συμβεί σε κάθε περίπτωση ή και ενδεχόμενη πώληση ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού.

Χαρακτηριστικά η παραμονή ή μη και τριών Κροατών, Σίλντενφελντ, Πέτριτς και Πράνιτς αλλά και η ενδεχόμενη πώληση του Νίκου Καρέλη στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να κρίνουν το μπάτζετ. Τόσο όσον αφορά στην εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων όπως έγινε και με την λύση του συμβολαίου του Εμίρ Μπαϊράμι αλλά και στην εισροή επιπλέον εσόδων με μια πώληση όπως έγινε πέρσι και πρόπερσι με τις πωλήσεις των Μαυρία, Καρνέζη και Καπίνου.

Οι διαπραγματεύσεις με Σίλντενφελντ

Ας δούμε όμως τι ισχύει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ο Σίλντενφελντ είναι ένας παίκτης που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ντινάμο Μόσχας και οι πράσινοι δεν θα δαπανήσουν χρήματα για να τον αποκτήσουν ενώ το συμβόλαιο που του προσφέρουν είναι κοντά στις 250-300.000 χιλιάδες ευρώ με τον Κροάτη να θέλει οι απολαβές του να φτάσουν στις 400.000 για να πει το ναι.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Κροάτη έχουν ξεκινήσει αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ή μη στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν. Αν πει το ναι τότε ναι μεν το τριφύλλι θα δώσει περισσότερα χρήματα από όσα φέτος για να κρατήσει τον Κροάτη αλλά γλιτώνει το ψάξιμο για βασικό στόπερ-ηγέτη για τον οποίο ίσως να έπρεπε να δαπανήσει επιπλέον χρήματα αν δεν ήταν ελεύθερος και ίσως στραφεί στην αναζήτηση ενός στόπερ που απλά θα προστεθεί στην τετράδα των στόπερ. Χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι θα επιστρέψει και ο Ρισβάνης έχοντας ήδη πάρει αρκετά παιχνίδια με την ομάδα του Πανιωνίου.

Με λιγότερα ο Πέτριτς

Ο Πέτριτς κατάφερε με τις τελευταίες του εμφανίσεις να κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να του είναι έτοιμοι να του προσφέρουν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και να τον κρατήσουν στο ρόστερ. Όχι φυσικά με τα χρήματα που λαμβάνει φέτος, κοντά στις 400.000 ευρώ αλλά με σαφώς λιγότερα χρήματα και ένα συμβόλαιο για μια σεζόν με απολαβές τις τάξεως των 200-250.000 ευρώ με το τριφύλλι να εξοικονομεί ένα συμβόλαιο από τα χρήματα του Πέτριτς.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Πράνιτς τώρα το συμβόλαιο του Κροάτη άσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016 με τον Παναθηναϊκό και τα σενάρια τη δεδομένη στιγμή είναι δυο. Πρώτον στο τριφύλλι ενδεχομένως να κάνουν πρόταση ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο στον διεθνή Κροάτη μέσο με μείωση όμως των απολαβών σε μικρό ποσοστό για την επόμενη σεζόν όσο και για την μεθεπόμενη καθώς ο Πράνιτς έχει ένα υψηλό συμβόλαιο για τους πράσινους.

Η πώληση ή μη του Καρέλη

Αν μπορούσαμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει έναν παίκτη που σίγουρα είναι προς πώληση αυτός είναι ο Νίκος Καρέλης. Και αυτό όχι γιατί στο τριφύλλι δεν είναι ικανοποιημένη από την παρουσία του διεθνή επιθετικού με τους πράσινους. Ίσα-ίσα στον Παναθηναϊκό είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την προσφορά του και γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που έχει έρθει στους πράσινους η τιμή του έχει εκτοξευθεί και έχοντας γίνει και διεθνής πλέον το καλοκαίρι ίσως θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να αποδεχθούν μια πρόταση αγοράς του.

Εδώ και έξι μήνες εξάλλου ο νεαρός φορ παρακολουθείται στενά από συλλόγους στην Ιταλία με το όνομα του να έχει συνδεθεί αρκετές φορές με την Τορίνο ενώ και κάποιες ομάδες από την Γερμανία έχουν προσεγγίσει τον μάνατζερ του. Στο τριφύλλι αν ερχόταν μια πρόταση λίγο πάνω από τα 3 εκ. ευρώ τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έλεγαν ναι στην παραχώρηση του διεθνή επιθετικού του οποίου βέβαια η τιμή δεν αποκλείεται να εκτοξευθεί και άλλο αν συνεχίσει να σκοράρει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ενδεχόμενη πώληση του Καρέλη ή οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή μπορεί να διαφοροποιήσει το μπάτζετ των πράσινων και να δώσει άλλες δυνατότητες στους Φύσσα και Βόκολο για να κινηθούν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ