ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για τα χρέη

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για τα χρέη
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα εντείνει τις επαφές με τους πιστωτές για να ρυθμίσει τις οφειλές, ενώ στις πιο δύσκολες περιπτώσεις θα εμπλακεί ο Αλαφούζος. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Η διαχείριση των χρεών αποτελεί τον πιο δισεπίλυτο "γρίφο" για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, εν όψει της κατάθεσης του φακέλου για την αδειοδότηση της ΕΠΟ. Τα στελέχη της ΠΑΕ προσπαθούν καθημερινά να κλείσουν συμφωνίες με τους πιστωτές, για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η διοίκηση του "Τριφυλλιού" αντιμετωπίζει δυσπιστία και διστακτικότητα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι πιστωτές δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις, είτε λειτουργούν με αρνητική διάθεση και ζητούν τα περισσότερα χρήματα ως προκαταβολή, ώστε να συναινέσουν σε νέους διακανονισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θετικές απαντήσεις των πιστωτών για συνεννόηση μέχρι στιγμής, είναι ελάχιστες... Πρόκειται για ένα σημαντικό εμπόδιο που η διοίκηση ψάχνει τον τρόπο να το ξεπεράσει, για να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018 - 2019.

Ο Αλαφούζος είναι ενήμερος για την κατάσταση και επειδή επιθυμεί να αποφευχθεί η χρεοκοπία της ΠΑΕ, έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να εμπλακούν στις συζητήσεις. Μάλιστα, στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ίσως ο εφοπλιστής να επέμβει προσωπικά, για να δώσει λύσεις.

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι κομβικό για την επιβίωση της ΠΑΕ. Αν δημιουργηθεί ένα "θετικό ρεύμα" στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, τότε οι πιθανότητες για την αποφυγή της κατάρρευσης θα αυξηθούν κατακόρυφα. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ, αφού τα χρέη μπορούν να "πνίξουν" τον Παναθηναϊκό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ