ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουτρουμπής: "Θα μας ανεβάσει επίπεδο ο Εσιέν"

Κουτρουμπής: "Θα μας ανεβάσει επίπεδο ο Εσιέν"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Κουτρουμπής σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην προσθήκη του Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό και την σημασία που έχει για το τριφύλλι η απόκτηση του ενώ αναφέρθηκε στους στόχους των πράσινων την επόμενη περίοδο και τον δικό του ρόλο ως αμυντικό χαφ.

Ως μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό αλλά και πολύ σημαντική για τους ίδιους χαρακτήρισε την μεταγραφή του Μάικλ Εσιέν ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο νεαρός άσος των πράσινων ο οποίος στα ματς των πλέι οφ αγωνίστηκε και αυτός ως αμυντικός μέσος υποστήριξε ότι η έλευση του Γκανέζου θα ανεβάσει επίπεδο το τριφύλλι. Σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους της νέας χρονιάς χωρίς δεύτερη σκέψη έθεσε ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα ενώ μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" αναφέρθηκε και στην παρουσία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ αλλά και στην δική του ως αμυντικός μέσος.

Δείτε όσα είπε στην κάμερα της "NOVA":

Ένα πολύ καλό πρόσωπο στα πλέι οφ, αήττητη, χωρίς γκολ τι άλλαξε στα πλέι οφ;
"Είμαστε δίκαια στην πρώτη θέση, παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Νομίζω πριν αρχίσουν τα πλέι οφ δεν ήμασταν τόσο καλοί στα παιχνίδια, παρόλα αυτά συγκεντρωθήκαμε, δουλέψαμε πάρα πολύ. Είχαμε πει ότι το θέλουμε πάρα πολύ να βγούμε πρώτοι ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στο Champions League και νομίζω δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο και τα καταφέραμε".

Εκείνη η ευρεία νίκη στην Τρίπολη την θεωρείς καθοριστική για τη συνέχεια καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας;
"Νομίζω ναι. Ήταν απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα, σε μια δύσκολη έδρα, το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ και νομίζω ότι όταν ξεκινάς με μια τέτοια νίκη σου δίνει ώθηση για τη συνέχεια".

Την εξέλιξη των πλέι οφ με τις ομάδες να παλεύουν μέχρι τέλος για τις υπόλοιπες θέσεις το περίμενες;
"Εμείς νομίζω δείξαμε ότι ξεφύγαμε από την αρχή αλλά νομίζω ότι οι υπόλοιπες ομάδες είναι ισοδύναμες, δεν έπαιξε καμία καλύτερο ποδόσφαιρο από την άλλη και νομίζω δίκαια βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή".

Αν ψάξουμε για έναν MVP στα πλέι οφ σίγουρα θέτεις υποψηφιότητα καθώς έπαιξες πολύ καλά και σε μια θέση που δεν είχες παίξει πιο πριν. Προσαρμόστηκες άμεσα, πως αισθάνθηκες σαν αμυντικό χαφ στην αρχή και πως νιώθεις τώρα που έχεις βρει τα πατήματα σου;
"Στην αρχή προσπάθησα να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα και να προσαρμοστώ και εγώ σε αυτή τη θέση. Στη συνέχεια έδειξα κάποια καλύτερα στοιχεία. Με βοήθησε ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου και όλοι και έβγαλα ότι καλύτερο μπορούσα στο γήπεδο".

Το περίμενες ότι θα αγωνιζόσουν στο χώρου του κέντρου και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία;
"Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα αλλά ήρθε".

Καλό είναι πάντως για έναν ποδοσφαιριστή να μπορεί να παίξεις σε διαφορετικές θέσεις;
"Καλό είναι αν μπορείς να παίζεις παραπάνω από μια θέση είναι καλό".

Αισθάνεσαι πιο άνετα σαν αμυντικό χαφ ή η φυσική σου θέση είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού;
"Δεν μπορώ να πω, έχω παίξει μόλις πέντε ματς, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πιο άνετα. Μου αρέσει και αυτή η θέση, μπορώ να παίξω από ότι έδειξα, θα δείξει η συνέχεια".

Ο Εσιέν ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπαστιά ως στόπερ και όταν τον έβαλαν αμυντικό μέσο λόγω ενός τραυματισμού είπε ότι μπορούσα να διαβάσω πολύ καλύτερα το παιχνίδι επειδή έπαιζε αρχικά στην άμυνα και ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, ήταν κάπως έτσι;
"Νομίζω είναι μια θέση που είσαι λίγο πιο ελεύθερος. Δεν φαίνεται τόσο πολύ το λάθος, δεν είσαι τελευταίος παίκτης και έχεις πιο πολύ ελευθερία να παίξεις".

Σεζόν με σκαμπανεβάσματα, παλέψατε για το πρωτάθλημα, δεν τα καταφέρατε, τι μένει από αυτή τη χρονιά;
"Μέχρι κάποιο διάστημα ήμασταν πολύ κοντά στον τίτλο αλλά κάποια γεγονότα που συνέβησαν, όπως έχω ξαναπεί, δεν μας άφησαν να το διεκδικήσουμε. Παρόλα αυτά η χρονιά τελειώνει θετικά. Πήραμε την πρώτη θέση που θέλαμε στα πλέι οφ και νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε την έξοδο μας στο Champions League".

Πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό του χρόνου, αν και θα υπάρξει νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή μάχη;
"Ναι πρώτα έχουμε αυτόν τον στόχο και μετά σίγουρα το πρωτάθλημα, το βλέπουμε και με τις κινήσεις που γίνονται αυτόν τον καιρό. Η ομάδα στοχεύει στο πρωτάθλημα και θα το κυνηγήσουμε".

Ένα σχόλιο για αυτή τη μεγάλη μεταγραφή του Εσιέν, ένας παίκτης στους τοπ της Ευρώπης έρχεται στον Παναθηναϊκό. Πως αισθάνεσαι που θα τον έχεις δίπλα σου;
"Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό και για εμάς τους παίκτες που ένας τέτοιος παίκτης θα έρθει στην ομάδα μας. Σίγουρα αυτός ο ποδοσφαιριστής ανεβάζει το επίπεδο του Παναθηναϊκού και πιστεύω να αποδείξει όσα ακούγονται για αυτόν και όσα ξέρουμε".

Προσωπικοί στόχοι; Δυο χρόνια είσαι στον Παναθηναϊκό, με σταθερά ανοδική πορεία και σε διαφορετική θέση πλέον είναι και η κλήση στην Εθνική ομάδα ένας από τους στόχους σου;
"Όλοι οι παίκτες παλεύουν για αυτό τον στόχο. Όλοι θέλουν να παίξουν στην Εθνική. Μέσα από την δουλειά, τον Παναθηναϊκό και τους αγώνες πιστεύω μπορεί να έρθει κάποια στιγμή και η κλήση στην Εθνική".

Υπάρχει και παιχνίδι την Κυριακή και όσο και αν εσείς δεν καίγεστε για τη νίκη ο Ατρόμητος την θέλει πάση θυσία. Τι περιμένεις;
"Ο Ατρόμητος καίγεται για τη νίκη και παρόλο που εμείς έχουμε απουσίες πολλές θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κάναμε και στα προηγούμενα πέντε ματς και θα πάμε για το θετικό αποτέλεσμα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ