ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουρμπέλης: "Δεν περίμενα τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Δεν... συνηθίζεται από τους παίκτες που αλλάζουν ομάδα, αλλά ο ειλικρινής, Δημήτρης Κουρμπέλης, αποκάλυψε σε σημερινή συνέντευξή του ότι - ειδικά στην τρέχουσα περίοδο - δεν περίμενε να πάρει μεταγραφή!

Στους στόχους του Παναθηναϊκού και στη μέχρι τώρα πορεία του στο "τριφύλλι" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουρμπέλης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, στην εκπομπή του Θοδωρή Τσούτσου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
- τους τρεις αγώνες κόντρα στον Αστέρα μέσα σε ένα μήνα: "Είναι πολύ παράξενο. Κακά τα ψέματα, σκεφτόμουν την επιστροφή μου στην Τρίπολη, αλλά όταν τα σκέφτεσαι αυτά, συνήθως γίνονται. Είναι πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια για εμένα".
- την κλήρωση του Κυπέλλου: "Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Χάρηκα, που θα ξαναγυρίσω, αλλά συγχρόνως, μου είναι περίεργο το συναίσθημα. Θα πρέπει να παίξω για να αποκλειστεί ο Αστέρας από μία διοργάνωση, η οποία είναι απωθημένο. Αυτό το ξέρω καλύτερα από όλους νομίζω".
- το πόσο δύσκολο θα είναι το έργο των "μεγάλων": "Στις τέσσερις ομάδες που πιστεύω ότι θα περάσουν, όλες είναι πολύ δυνατές. Πιστεύω θα γίνουν καλά παιχνίδια. Μπορεί να μην είδαμε ντέρμπι στην κλήρωση, αλλά όλα τα ματς κρύβουν κινδύνους για τους 'μεγάλους'. Το έχω περάσει αυτό με τον Αστέρα. Κάθε ομάδα τέτοια παιχνίδια περιμένει, όπως είχε συμβεί και με μας που είχαμε φτάσει στον τελικό. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Θέλει μεγάλη προσοχή από όλες τις ομάδες".
- τις πρώτες του εβδομάδες με τον Παναθηναϊκό: "Είμαι καλά. Τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως θέλαμε. Η ομάδα χρειάζεται δουλειά, αυτό κάνουμε και στη συνέχεια, με την επιστροφή κάποιων παικτών, πιστεύω ότι θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

- το γεγονός ότι έγινε αμέσως βασικός: "Το έχω πει ότι θέλω πρώτα από όλα να δικαιώσω εκείνους που με εμπιστεύτηκαν. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις κατευθείαν στα βαθιά. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Να μπορούμε και να αντεπεξέλθουμε όποτε μας ζητηθεί. Μου άρεσε που μπήκα κατευθείαν στα βαθιά. Είναι κάτι που με προκαλεί ακόμη περισσότερο".
- το ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού φέτος και αν από τώρα χτίζεται κάτι για τη νέα σεζόν: "Η αλήθεια είναι ότι στο πρωτάθλημα έχουμε μείνει πολύ πίσω. Δεν έχουμε κάνει καλή πορεία, το γνωρίζουμε. Βασικός στόχος είναι το Κύπελλο και πραγματικά πρέπει να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο της ομάδας. Από εκεί και πέρα, πράγματι πιστεύω ότι χτίζουμε κάτι καινούριο για τη νέα χρονιά. Έχουμε ήδη νέα παιδιά στην ομάδα, περισσότερους Έλληνες, που και αυτό μετράει. Πιστεύω ότι τη νέα σεζόν θα γίνει καλύτερη δουλειά".
- τις ακαδημίες του Αστέρα, που έχουν τον Φορτούνη στον Ολυμπιακό, τον Μπακασέτα στην ΑΕΚ και τον ίδιο στον Παναθηναϊκό: "Όσο θυμάμαι ο Αστέρας πάντα έβγαζε παίκτες από τις ακαδημίες του. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Το σημαντικό είναι ότι δίνει και ευκαιρίες, γιατί δεν είναι πολλές ομάδες που το κάνουν αυτό σε νεαρούς παίκτες. Αυτό μόνο όφελος έχει προσφέρει στην ομάδα. Έχει βγει κερδισμένος ο Αστέρας με τους τρεις μας. Είναι γενικά καλό να εμπιστεύεσαι τα νέα παιδιά. Πλέον φαίνεται να το κάνουν και οι άλλες ομάδες".
- την Εθνική: "Πάντα την είχα στο μυαλό μου και τότε που ήμουν στον Αστέρα. Ίσως τώρα να είμαι πιο κοντά, γιατί κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός είναι μεγαλύτερη ομάδα και σού ανοίγει περισσότερες πόρτες. Είναι άδικο αυτό, αλλά έτσι είναι. Καταρχάς, για την Εθνική έχει δύσκολα παιχνίδια μπροστά της και μακάρι η ομάδα να πάει καλά. Αυτό είναι το θέμα".
- το αν έχει τραυματισμό ενόψει Λεβαδειακού: "Δεν νομίζω ότι θα προλάβω να παίξω. Δεν είναι κάτι σημαντικό, αλλά δεν μου επιτρέπει τόσο σύντομα να παίξει".
- τον Αστέρα: "Είναι αναγεννημένος. Πάντα πίστευα σε αυτή την ομάδα. Αλλά κάτι δεν πήγε καλά, δεν ξέρω τι. Έχει όμως βρει τα πατήματά του και πιστεύω θα πάει πολύ καλά. Όσο μπορώ παρακολουθώ τα παιχνίδια του. Όπως τον έχω δει στα τελευταία ματς, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει και για την πεντάδα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, γιατί έχει μείνει πίσω, αλλά θα προσπαθήσει σίγουρα. Γιατί οι διαφορές στις βαθμολογίες δεν είναι πολύ μεγάλες".
- τις διαφορές στις ομάδες: "Ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια, με τις εμπειρίες που έζησε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον τελικό του Κυπέλλου, έχει οργανωθεί σε όλα. Είναι σαν να είσαι σε μια μεγάλη ομάδα. Στον Παναθηναϊκό το συνάντησα αυτό, αλλά σε μια ομάδα που το έχει εδώ και χρόνια".

- τις ημέρες της μεταγραφής του: "Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, πολύ περισσότερο απ' τη στιγμή που προερχόμουν από τραυματισμό. Μπορώ να πω ότι ήταν κάτι περίεργο για εμένα. Ήμουν πάντα στον Αστέρα, δεν το είχα ξαναζήσει αυτό.

Είναι κάτι που σε γεμίζει με χαρά, φιλοδοξίες, αλλά και με ευγνωμοσύνη. Το έχω πει, αυτούς τους ανθρώπους θα τους ευχαριστώ για πάντα και θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Απλά θα είμαστε για τρία παιχνίδια αντίπαλοι και αυτό μου είναι δύσκολο".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ