ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουλουμέντας: "Πρέπει να δράσεις αστραπιαία σε τέτοιες περιπτώσεις"

Κουλουμέντας: "Πρέπει να δράσεις αστραπιαία σε τέτοιες περιπτώσεις"
INTIME SPORTS

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Κουλουμέντας εξηγεί στο Sport24.gr τι ακριβώς έγινε στην περίπτωση του τραυματισμού του Νίκου Μαρινάκη, και εξηγεί τις ενέργειες που έκανε το ιατρικό επιτελείο των πράσινων. Διαβάστε όσα είπε στο Sport24.gr

Βίκτωρας Κλωναρίδης και Νίκος Μαρινάκης τα δυο από τα τρία πρόσωπα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη που τράβηξαν πάνω τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τα βλέμματα όλων όσων είδαν την αναμέτρηση.

Το τρίτο ήταν ο γιατρός του Τριφυλλιού, ο Παναγιώτης Κουλουμέντας, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Οικονομίδη έσπευσαν να βοηθήσουν τον Νίκο Μαρινάκη, να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και ουσιαστικά να σώσουν τον νεαρό άσο από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού από το βράδυ του Σαββάτου δεν σταμάτησε να μιλάει στο τηλέφωνο. Είτε για να ενημερώνει άπαντες στο τριφύλλι για την κατάσταση της υγείας του Μαρινάκη, είτε για να δέχεται συγχαρητήρια για την άμεση επέμβαση του και τις πρώτες βοήθειες που έδωσε στον άσο των πράσινων.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κουλουμέντα για να μιλήσει μαζί του για τον τραυματισμό του άσου του Παναθηναϊκού, να εξακριβώσει τι ακριβώς έγινε και να μάθει κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες γύρω από τέτοιου είδους περιστατικά καθώς και το πόσο συνηθισμένα είναι.

Είδαμε τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην διακόπτει άμεσα το παιχνίδι αλλά μετά τις φωνές των παικτών των δυο ομάδων εσείς καταλάβατε απευθείας πόσο σοβαρή ήταν η υπόθεση;
"Με το που είδα τον Νίκο να πέφτει κάτω κατάλαβα την σοβαρότητα της κατάστασης και για αυτό μαζί με τον Βασίλη (σ.σ. Οικονομίδη) αρχίσαμε να τρέχουμε πριν δώσει το ΟΚ ο διαιτητής να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο".

Σας έχει τύχει ξανά ανάλογο περιστατικό;
"Έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο σε αγώνα ποδοσφαίρου αλλά όχι σε εμάς, ούτε καν σε προπόνηση δεν έχει τύχει να αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο αλλά φυσικά γνωρίζαμε τι πρέπει να κάνουμε".

Τι ακριβώς συνέβη και είδαμε να χρησιμοποιείτε και κάποια συσκευή για να ανοίξετε το στόμα του Μαρινάκη;
"Είχε κοκαλώσει το στόμα του και δεν άνοιγε με τα χέρια. Οπότε έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό μηχάνημα για να του ανοίξουμε το στόμα και εν συνεχεία να βγάλουμε την γλώσσα προς τα έξω και να ανοίξει ο αεραγωγός του και να μπορέσει να πάρει αέρα".

Πόσο χρόνο έχετε στην διάθεση σας σε τέτοιες περιπτώσεις για να επαναφέρετε τον τραυματία;
"Οι κινήσεις πρέπει να είναι αστραπιαίες. Δεν υπάρχει χρόνος. Ίσως δυο λεπτά, άντε τρία. Μετά μπορεί να υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα".

Είναι αλήθεια ότι ο Μαρινάκης σας είπε ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει. Τι συνέβη;
"Ναι είναι αλήθεια αλλά φυσικά δεν γινόταν. Όταν έχει οξυγονωθεί τόσο πολύ με το που συνέρχεσαι υπάρχει μια διεργερτικότητα πιο έντονη. Για αυτό ήθελε να συνεχίσει να παίζει αλλά φυσικά δεν θα γινόταν επουδενί κάτι τέτοιο".

Είδαμε όμως τον ποδοσφαιριστή του Άρη που συμμετείχε στην φάση να συνεχίζει για ένα μισάωρο και πλέον;
"Ήταν διαφορετικό το χτύπημα του Κύργια. Υπέστη απλά μια διάσειση δεν έγινε ότι έγινε και με τον Μαρινάκη και για αυτό και μπόρεσε να αγωνιστεί εν συνεχεία. Απλά ο Κύργιας χτύπησε το κεφάλι του και τίποτα άλλο ουσιαστικά".

Πόσο σύνηθες φαινόμενο είναι ένας τέτοιος τραυματισμός. Μπορεί να συμβεί και στην καθημερινότητα κάποιου; Για παράδειγμα αν υπάρξει μια σύγκρουση ενός ποδηλάτη με έναν πεζό; "Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι ανάλογο στην καθημερινότητα του καθενός. Μιλάμε για έναν συνδυασμό πραγμάτων που είχαμε στην περίπτωση του Μαρινάκη. Πέρα από το χτύπημα στο κεφάλι, είχαμε απώλεια αισθήσεων ενώ το παιδί έπεσε και ανάσκελα. Μας έτυχαν όλα μαζί δηλαδή αλλά ευτυχώς το ξεπέρασαμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ