ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουλιμπαλί για αριστερά, εν όψει της Θέλτα

Κουλιμπαλί για αριστερά, εν όψει της Θέλτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr για ποιο λόγο ο Κουλιμπαλί θα προτιμηθεί ως ο αντικαταστάτης του Νίκλας Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Γουακάσο.

Νίκλας Χουλτ, Σεμπαστιάν Λέτο, Λούκας Βιγιαφάνιες, Κρίστοφερ Σάμπα... Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, με τους δύο πρώτους να χάνουν σίγουρα το σαββατιάτικο (24/9) παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και τους δεύτερους να είναι αμφίβολοι.

Από τους τέσσερις, ο Χουλτ είναι βασικός, ο Λέτο και ο Βιγιαφάνιες έχουν σημαντικό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο και ο Σάμπα ενσωματώθηκε τελευταίος. Οπότε, ο Στραματσόνι υποχρεούται να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του εν όψει της εβδομάδας που ακολουθεί και περιλαμβάνει ματς με Παναιτωλικό, Θέλτα και Αστέρα.

Στη δοκιμή στην προπόνηση της Πέμπτης (22/9) ο Ιταλός δοκίμασε διάταξη με σχήμα 4-2-3-1, με τον Στιλ στην εστία, τους Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, στην τετράδα της άμυνας, τους Ζέκα και Γουακάσο ως αμυντικούς χαφ, τον Λουντ σε επιτελικό ρόλο, τους Ιμπάρμπο και Εμποκού στα άκρα της επίθεσης και τον Μπεργκ στην κορυφή.

Λύση και για το Βίγκο

Ουσιαστικά, για την ενδεκάδα ο Στραματσόνι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας λόγω της απουσίας του Χουλτ. Ο δεύτερος κλασικός αριστερός μπακ του ρόστερ, ο Χουχούμης, δεν υπολογίζεται, οπότε οι εναλλακτικές επιλογές είναι ο Γουακάσο και ο Κουλιμπαλί.

Ο Γουακάσο έχει ανταποκριθεί ως αριστερός μπακ-χαφ στο ματς ΑΪΚ Στοκχόλμης - Παναθηναϊκός 0-2 και θα ήταν η πρώτη επιλογή. Όμως, παρουσιάζεται ένα πρόβλημα... Ο Γκανέζος είχε αποβληθεί στην ήττα από τον Άγιαξ και δεν έχει δικαίωμα να παίξει εναντίον της Θέλτα στο Βίγκο.

Οπότε, η προφανής επιλογή είναι ο Κουλιμπαλί να μετατεθεί ως αριστερός μπακ, αντί του Χουλτ. Ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής στη θέση, να προσαρμοστεί και να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο και για το Βίγκο. Ο Κουλιμπαλί προέρχεται από καλή εμφάνιση και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

Για τον ίδιο λόγο, ενδέχεται να προτιμηθεί ο Κουτρουμπής από τον Ιβανόφ στο Αγρίνιο, αφού ο Βούλγαρος δεν θα παίξει στο Europa League. O Έλληνας στόπερ έχει ανάγκη να αγωνιστεί και ανεβάσει την ετοιμότητα του, ειδικότερα εάν δεν τα καταφέρει ο Σάμπα μέχρι την αναμέτρηση της Γαλικίας.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ