ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κοτσόλης: "Έχουμε καλούς χαρακτήρες και καλά αποδυτήρια"

Κοτσόλης: "Έχουμε καλούς χαρακτήρες και καλά αποδυτήρια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Κοτσόλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι η ποιότητα της φετινής ομάδας έχει ανέβει αρκετά αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος και παιχνίδια για να ωριμάσει η ομάδα και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Βρίσκεται στην 15η επαγγελματική του χρονιά στον Παναθηναϊκό, οπότε είναι λογικό τα όσα λέει να έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Ο λόγος για τον Στέφανο Κοτσόλη ο οποίος πλέον αισθάνεται σαν οικογένεια του το τριφύλλι.

Ο εκ των αρχηγών των πράσινων μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για τη φετινή σεζόν και τι έχει διαφοροποιηθεί στην ομάδα με τον Κοτσόλη να σημειώνει πως η ποιότητα της ομάδας έχει αυξηθεί αρκετά ενώ υπάρχουν και καλοί χαρακτήρες και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άψογα.

Ο Κοτσόλης επεσήμανε όμως και το μοναδικό πρόβλημα για τον ίδιο το οποίο είναι οι πολλοί ξένοι παίκτες οι οποίοι δεν ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα που βρίσκονται.

Τέλος μίλησε και για τη συμφωνία ανανέωσης του του Μάρκους Μπεργκ υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σουηδού στο τριφύλλι είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό.

Είχαμε μια ευχάριστη είδηση για τον σύλλογο, την συμφωνία με τον Μάρκους Μπεργκ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Τι σημάνει για την ομάδα ο Μπεργκ και τι άνθρωπος είναι;
"Είναι ευλογία για εμάς η παραμονή του Μάρκους στην ομάδα για περισσότερα χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ένας άψογος επαγγελματίας και νομίζω ότι για την ποδοσφαιρική του αξία δεν χρειάζεται να μιλήσω το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα στο γήπεδο. Οπότε είναι πολύ σημαντικό που θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα".

Κάθε καλοκαίρι είσαι πρωταγωνιστής στο ίδιο σήριαλ. Κάποιοι λένε ότι θα σταματήσεις αλλά εσύ συνεχίζεις. Το φετινό καλοκαίρι μάλιστα αρνήθηκες μια εξαιρετική πρόταση από το εξωτερικό για να παραμείνεις στον σύλλογο;
"Εξαιρετική ίσως ήταν για μένα. Πολλοί μπορεί να μην συμφωνούν. Υπήρχε η προοπτική της Αγγλίας, σε χαμηλότερη βέβαια κατηγορία. Αλλά από εκεί και πέρα μετά από τις προσωπικές συζητήσεις που είχα κυρίως με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον προπονητή, πείστηκα να παραμείνω. Όπως έχω πει ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένεια μου. Προσπαθώ τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων να βοηθώ και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Και εύχομαι φέτος να κατορθώσει και η δική μου η προσπάθεια και όλων των υπολοίπων και να τερματιστεί με κάποιο τίτλο".

Δέκατος τρίτος-δέκατος τέταρτος επαγγελματικός χρόνος στην ομάδας αν δεν κάνω λάθος;
"Είναι τόσα πολλά τα χρόνια που πλέον δεν τα μετράω. Είμαι χαρούμενος που παρέμεινα. Θέλω να είμαι καλά και πνευματικά και σωματικά ώστε να μπορώ να συνεισφέρω και συνεχίζουμε".

Έχεις ζήσει πολλά στον Παναθηναϊκό. Διαφορετικά ρόστερ, διαφορετική δυναμική τι το διαφορετικό έχει η φετινή ομάδα;
"Αναμφίβολα ποιοτικά είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως μια παράμετρος που θέλει προσοχή είναι η παρουσία πολλών ξένων παικτών, οι οποίοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή συναίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας. Οπότε αυτά τα παιδιά, πρέπει να συνειδητοποιήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα που βρίσκονται, τι απαιτήσεις υπάρχουν στο σύλλογο, ώστε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και να φτάσουμε στο στόχο που θέλουμε".

Είσαι από τους λίγους Έλληνες στο ρόστερ, αισθάνεσαι μοναξιά;
"Πλέον είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό, να μην υπάρχουν πολλοί γηγενείς παίκτες. Μοναξιά όμως δεν αισθάνομαι, έχουμε πολλούς και καλούς χαρακτήρες οπότε τα αποδυτήρια μας είναι καλά".

Υπάρχεις αρκετός ενθουσιασμός μετά τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας, θεωρείς ότι έχετε ωριμάσει και μπορείτε να είστε στην μάχη του τίτλου μέχρι τέλους;
"Θεωρώ ότι ομάδα θα ωριμάσει και θα δεθεί μεταξύ της μέσα από τα παιχνίδια. Ήταν πολύ σημαντικό ότι κατορθώσαμε να περάσουμε στους ομίλους Europa League. Είδαμε πέρυσι πόσο κακό μας έκανε ο αποκλεισμός μας από την Ευρώπη. Οπότε φέτος ξεκινήσαμε πολύ καλά πραγματοποιώντας τον στόχο αυτό αλλά θεωρώ ότι είναι πολλοί νέοι και ξένοι παίκτες θέλουμε χρόνο για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο".

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσετε τον Παναιτωλικό σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων. Σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια καλή ομάδα. Τι περιμένεις;
"Περιμένω να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Είναι πολύ αξιόμαχη η ομάδα του Παναιτωλικού με σταθερά καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έρχεται και από ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα οπότε πρέπει να είμαστε αρκετά σοβαροί και προσεχτικοί. Να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι αυτό".

Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα από την μετάβαση της ομάδας από την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το αντίστροφο;
"Αυτή τη στιγμή η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς έμπειρους παίκτες, οπότε αυτό το λέγαμε πριν τρία χρόνια όταν είχαμε νεανική ομάδα και ήταν δύσκολο για τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις δυο αγώνων εντός της εβδομάδας. Νομίζω ότι επειδή οι περισσότεροι παίκτες έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είναι τόσο δύσκολη η μετάβαση και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ