ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κότσαρης: "Να γυρίσω πιο ώριμος και δυνατός"

Κότσαρης: "Να γυρίσω πιο ώριμος και δυνατός"

Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης μιλάει αποκλειστικά στο Sport24.gr για τον δανεισμό του στην Ομόνοια, τις πρώτες του εντυπώσεις και την έως τώρα προσαρμογή του καθώς και τους προσωπικούς του στόχους αλλά και την κουβέντα που είχε με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Με το τριφύλλι στην καρδιά, όπως άλλωστε μέχρι σήμερα, και το νούμερο 13 στην πλάτη θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Ομόνοια της Κύπρου, ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό ο Κώστας Κότσαρης. Ο 20χρονος ταλαντούχος πορτιέρο βρέθηκε στο στόχαστρο του Νίκου Νταμπίζα με τους πράσινους να αρνούνται να τον αφήσουν ελεύθερο και αντιθέτως να του ανανεώνουν το συμβόλαιο του μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018 και εν συνεχεία να συναινούν στην παραχώρηση του ως δανεικός στον σύλλογο της Κύπρου.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν αυτός που μίλησε με τον Κότσαρη εξηγώντας του ότι στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν και δεν θέλουν να τον πουλήσουν τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς θεωρούν ότι σε λίγα χρόνια θα υπερασπίζεται την πράσινη εστία.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για έναν διεθνή γκολκίπερ με την Εθνική Νέων, πολλά υποσχόμενο, και ο οποίος στο παρελθόν, σε ηλικία 16 ετών, είχε προσελκύσει ακόμα και το ενδιαφέρον συλλόγων από την Ιταλία που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Κότσαρης εδώ και μια εβδομάδα περίπου βρίσκεται στην Αυστρία όπου μετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Ομόνοιας και δουλεύει σκληρά κάτω από τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριόγιαννη με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στον Παναθηναϊκό.

Από την Αυστρία και την προετοιμασία της Ομόνοιας μίλησε για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του αποκλειστικά στο Sport24.gr. Ο νεαρός άσος αναφέρθηκε στο πρότζεκτ που τον έπεισε να αποχωρήσει, για τη συνεργασία του εκ νέου με τον Παναγιώτη Αγριόγιαννη αλλά και για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους, στο που πρέπει να βελτιωθεί αλλά και στην ακαδημία του τριφυλλιού.

Έστω και ως δανεικός μια νέα πρόκληση στην καριέρα σου. Τι ήταν αυτο που σε έκανε να πεις το ναι στην προοπτική της Ομόνοιας;
"Ακριβώς είναι μια καινούρια πρόκληση για μένα. Αυτό που με έπεισε ήταν το πλάνο και ο σχεδιασμός που υπάρχει στην ομάδα από τον κ. Νταμπίζα τον οποίο και γνωρίζω από την θετική παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν οι συνθήκες που χρειαζεται ένας παίκτης για να μπορέσει να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος. Καθώς υπαρχει και ένας απο τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων ο Παναγιώτης Αγριογιάννης".

Κότσαρης: "Να γυρίσω πιο ώριμος και δυνατός"

Βρίσκεσαι ήδη στην προετοιμασία της νέας σου ομάδας, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;
"Θεωρώ ότι έχουμε μια καταπληκτική ομάδα που έχει ενισχυθεί πάρα πολύ. Το κλίμα είναι αρκετά φιλικό και γύρω από την ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όρεξη και πάθος για αυτό που κάνουν και αυτό είναι σημαντικό".

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει σε προσωπικό επίπεδο για τη φετινή σεζόν;
"Στόχος μου είναι να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Να βελτιωθώ μέσα από αυτά αλλά και από το υψηλό επίπεδο προπόνησης ώστε να γυρίσω πιο ώριμος και πιο δυνατός για να διεκδικήσω την θέση κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού".

Πήγες σε μια ομάδα όπου υπάρχουν αρκετά γνωστά σου πρόσωπα από τον Παναθηναϊκό όπως οι Νταμπίζας, Σίμος και Αγριόγιαννης κάνουν ακόμα πιο εύκολη την προσαρμογή σου;
"Ναι υπάρχουν αρκετοί γνώριμοι στο τεχνικό επιτελείο και αυτό κάνει πιο άμεση την προσαρμογή μου καθώς γνωρίζω τον τρόπο δουλειά τους αλλά και τις απαιτήσεις τους. Βέβαια και αυτοί με γνωρίζουν, οπότε περιμένουν περισσότερα πράγματα από μένα".

Κότσαρης: "Να γυρίσω πιο ώριμος και δυνατός"

Έκ νέου συνεργασία με τον κ. Αγριογιάννη με τον οποίο είχες δουλέψει στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι ακόμα καλύτερο για σένα;
"Είναι πολύ θετικό για μένα ότι θα συνεργαστώ και πάλι με τον κ. Αγριογιάννη και ήταν ένας από τους κυρίους λόγους που με έκαναν να αποδεχτώ την πρόταση. Ξέρω τον τρόπο που δουλεύει και πιστεύω ότι είναι αυτός που μου ταιριάζει για να εξελίξω τις δυνατότητες μου. Άλλωστε και τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι οι συνεργασίες που έχει κάνει είναι άκρως πετυχημένες".

Πριν καταλήξεις τελικά ως δανεικός στην Ομόνοια ο Παναθηναϊκός δέχτηκε πρόταση από τον σύλλογο της Κύπρου για να σε πουλήσει. Το τριφύλλι αρνήθηκε και αντίθετα ανανέωσε το συμβόλαιο σου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Ήταν μια κίνηση από τους πράσινους που σου δείχνουν ότι σε πιστεύουν;
"Είναι πολύ θετική για μένα η στάση που είχε ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ζήτημα και είναι πολύ ωραίο να βλέπω ότι υπάρχει πίστη στο πρόσωπο μου. Από την συζήτηση που είχα με τον κ. Σίλβα που μου εξήγησε ότι δεν θέλουν να με πουλήσουν κατάλαβα ότι μου έχουν εμπιστοσύνη. Ευελπιστώ όταν γυρίσω πίσω και καλώς εχόντων των πραγμάτων και μέσα από την απόδοση μου να δω αυτήν την εμπιστοσύνη και έμπρακτα".

Που πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο ώστε του χρόνου να είσαι ακόμα καλύτερος; "Εκτός από το να βελτιωθώ σε τεχνικούς τομείς είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθώ πνευματικά ως ποδοσφαιριστής για να μπορώ να αντεπεξέλθω ακόμα καλύτερα και να διαχειρίζομαι τις συνθήκες πιέσεις που επικρατούν σε μεγάλους συλλόγους".

Είσαι ένα ακόμα παιδί που έχεις βγει από την ακαδημία του Παναθηναϊκού, τι έχεις κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια από το τριφύλλι;
"Μέσα από την ομάδα και κυρίως την ακαδημία του Παναθηναϊκού κατάφερα να αναδειχθώ και να ξεκινήσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Οφείλω πολλά στους προπονητές που είχα όλα αυτά τα χρόνια στην ακαδημία. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι έχω ξεκινήσει από την ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού".

Κότσαρης: "Να γυρίσω πιο ώριμος και δυνατός"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ