ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κολοβέτσιος: "Βγάζουμε το καπέλο στον Ουζουνίδη"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΡΕΙΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΡΕΙΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έβγαλε το καπέλο στον προπονητή του για τη δουλειά του και τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη στήριξη την ώρα που θα μπορούσε να είχε ξενερώσει με όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Καλεσμένος στην εκπομπή της "NOVA" η "ώρα των πρωταθλητών" ήταν ο Δημήτρης Κολοβέτσιος την Κυριακή το απόγευμα με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να μιλάει για όλα.

Από την προετοιμασία των πράσινων ενόψει ντέρμπι μέχρι και την προτίμηση του σε ομάδα του εξωτερικού. Άλλωστε δεν απαντούσε μόνο σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και σε ερωτήματα του κόσμου.

Ο Κολοβέτσιος μίλησε και για τα διοικητικά προβλήματα του Παναθηναϊκού ενώ σε ερώτηση για το αν αυτά μπορούν να αποπροσανατολίσουν τις υπόλοιπες ομάδες τόνισε πως αυτό θα είναι κακό για τους αντίπαλους.

Ενώ σημείωσε πως βγάζει το καπέλο στον Ουζουνίδη για τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα αλλά και στον κόσμο που θα μπορούσε να είχε ξενερώσει με όσα έχουν συμβεί αλλά παρόλα αυτά στέκεται δίπλα στην ομάδα.

Όσα είπε ο Κολοβέτσιος στην εκπομπή της "NOVA":

Για την επίδοση του κόντρα στον Ολυμπιακό και το μίνι σερί νικών που έχει φτιάξει:
"Πάω να χτίσω κάτι καλό ενάντι στον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό γιατί είναι ένας δυνατός αντίπαλος κι εύχομαι να το συνεχίσω".

Για τα συναισθήματα μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού:
"Μας κάνει πάρα πολύ ευτυχισμένους η νίκη κι η εμφάνιση περισσότερο. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν μας παίρνει να κοιτάμε μακριά γιατί είναι δύσκολος ο δρόμος. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα βελτιώνεται, θα πάρουμε τους πόντους που μας αναλογούν γιατί έχουμε χάσει αρκετούς".

Για το τι τους δίνει αυτή η νίκη:
"Η χθεσινή νίκη μας δίνει πάρα πολλά, μας δίνει ψυχολογία, μας δίνει βαθμούς αλλά έχουμε χάσει αρκετούς και δεν σηκώνουμε το βλέμμα ψηλότερα".

Για το πως τους έφτιαξε στο ψυχολογικό κομμάτι ο Ουζουνίδης:
"Στο ψυχολογικό κομμάτι λίγα πράγματα λένε οι προπονητές, τακτικά λένε περισσότερα. Στο ψυχολογικό μπαίνεις από μόνος σου δυνατά".

Για το τι ζήτησε αγωνιστικά ο Έλληνας τεχνικός:
"Μας είπε ο προπονητής να τους πιέσουμε ψηλά, για να τους δυσκολέψουμε να κατεβάσουν τη μπάλα. Δεν είναι συνηθισμένοι να τους πιέζουν, το κάναμε στο πρώτο μέρος, βγάλαμε αυτοματισμούς από τα πλάγια στα δεξιά που έχει θέματα ο Ολυμπιακός. Μας το είχε τονίσει ο προπονητής, θέλαμε να χτυπήσουμε από εκεί, δυστυχώς δεν βάλαμε δεύτερο γκολ αλλά εντάξει μας έφτασε και το ένα".

Για τα τελευταία λεπτά:
"Δώσαμε χώρο στον Ολυμπιακό και αναθάρρησε, ήταν λάθος. Για αυτό έβαλε τον Μουνιέ ο κόουτς για να τους κρατήσει χαμηλά την άμυνα, προς το τέλος έπαιξε ρόλο κι η κούραση. Σε όλο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλά αλλά απείλησε στο τέλος".

Για την αλλαγή εικόνας στα εκτός έδρας παιχνίδια:
"Εκτός έδρας είμαστε άλλη ομάδα, πρέπει να το κοιτάξουμε. Το συζητάμε, μας έχει τονίσει και ο προπονητής ότι δεν πρέπει να παίζουμε φοβισμένα εκτός, με τη χθεσινή νίκη πήραμε ψυχολογία και θα τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά".

Για τον Μολέντο:
"Ο Μολέντο είναι δυνατός αμυντικός, συνεπής, υπέροχος στα αμυντικά του καθήκοντα και προσφέρει και στην υπόλοιπη ομάδα ψυχολογία".

Για τα διοικητικά προβλήματα:
"Δεν μας παίρνει να κοιτάμε τα διοικητικά γιατί χάνουμε τον στόχο που είναι τα παιχνίδια και οι βαθμοί. Σίγουρα κοιτάμε την επόμενη ημέρα, αλλά όταν έχουμε εμφανίσεις και ατμόσφαιρα σαν τη χθεσινή, πιστεύω πως και διοικητικά θα βρούμε τη λύση".

Για το μηδέν στην άμυνα:
"Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς το μηδέν στην άμυνα. Στην επίθεση ένα γκολ μπορείς να το βρεις αν έχεις διασφαλίσει την άμυνά σου".

Για τα κακά αποτελέσματα εκτός έδρας:
"Για αυτό υπάρχει και μια μικρή στενοχώρια γιατί είχαμε την ευκαιρία να είμαστε ακόμα πιο ψηλά. Για εμένα κλειδί ήταν το πρώτο ματς με τον Πλατανιά. Αν ξεκινούσαμε με διπλό, θα ήταν διαφορετικό το πρωτάθλημα. Θα είχαμε βαθμούς και ψυχολογία για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύω να πάρουμε μετά τη νίκη στο ντέρμπι".

Για τη στήριξη του κόσμου:
"Η συμβολή του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος θα μπορούσε και να ξενερώσει με αυτά που έγιναν, αλλά είναι κάθε μέρα εκεί. Μόνο με τις φωνές τους, εγώ τους βγάζω το καπέλο και είναι καθοριστικοί για εμάς".

Για το πως έζησε το "αιώνιο ντέρμπι":
"Είναι το κλασικό ντέρμπι και ήταν το πρώτο, πήγαν όλα καλά και θα έχω ευχάριστη ανάμνηση. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι".

Για το αν κάποιος από τους διεκδικητές του τίτλου θεωρήσει εύκολο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό λόγω των προβλημάτων:
"Μπορεί να παίζει ρόλο, αλλά όποιος πιστεύει πως δεν θα παίζουμε καλά λόγω προβλημάτων κακό του κεφαλιού του. Εμείς μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Παναθηναϊκός είμαστε, είναι βαριά η φανέλα και δεν μπορούμε να αντιμετωπιζόμαστε σαν μια μικρή ομάδα".

Για το πως ήταν η μετάβαση του από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό:
"Ήταν εύκολη η μετάβαση, το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι υπέροχο, έχουμε δεθεί με την ομάδα και με τον προπονητή, με βοήθησαν πολύ και πάνε όλα καλά".

Για τα τραγούδια που βάζουν στα αποδυτήρια και τις μουσικές επιλογές:
"Εμείς έχουμε τρεις - τέσσερις που βάζουν τη μουσική. Είναι ο Κουλιμπαλί με τα γαλλικά του, ο Μόλινς, ο Βιγιαφάνιες με τα αργεντίνικα. Βάζω εγώ και ο Κουρμπέλης κανένα Σφακιανάκη να ισορροπήσουμε τα πράγματα".

Για την έως τώρα μάχη του πρωταθλήματος:
"Νομίζω πως κάποια ομάδα θα ξεφύγει, είναι η φανέλα και το όνομα που παίζει ρόλο κι η ταυτότητα που θα βγάλουν οι μεγάλες ομάδες".

Για τον Ουζουνίδη και τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύει:
"Στον κόουτς βγάζουμε όλοι το καπέλο. Έχουν πέσει πολλά επάνω του, στο να δημιουργήσει την ομάδα, να την κρατήσει και να τη σχεδιάσει αλλά και να κρατήσει κι εμάς. Με τις γνώσεις και την ταπεινοφροσύνη που έχει σαν προπονητής τα πάει πάρα πολύ καλά.

Το έργο του είναι πιο δύσκολο με τους ξένους, για να καταφέρει να τους περάσει την κρισιμότητα της στιγμής. Με τους Έλληνες είναι λίγο πιο εύκολο, γιατί διαβάζουμε και ξέρουμε τι γίνεται..."

Για το πως είδε το γκολ:
"Βρήκε χώρο ο Λούκας και το έβαλε. Από πίσω πως να το δω; Απλά έτρεξα και πανηγύρισα"!

Για την επιθετική μετάβαση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι:
"Είχαμε πολύ καλή μετάβαση στο επιθετικό κομμάτι. Είναι σημαντικό και το δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση για να κάνουμε τη σωστή μετάβαση. Στο ντέρμπι όπως χειριστήκαμε τη φάση, ήταν για σεμινάριο".

Για το πως είδε τον Ολυμπιακό:
"Θεωρώ πως για εμένα το κλειδί του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης. Και στο τέλος που έκανε επιθέσεις πέρασαν όλα από τα πόδια του. Αν είναι σε καλή μέρα περνάει δύσκολα ο αντίπαλος. Αμυντικά κρατάω τον Σισέ που έχει μπει και δείχνει καλό πρόσωπο, καλά πάει και ο τερματοφύλακας ο Προτό".

Για τον Εμενίκε:
"Ο προπονητής για τον Εμενίκε μας είπε κάποια γενικά πράγματα, λίγο πολύ τα ξέραμε κι εμείς. Είχαμε καλή λειτουργία στην άμυνα και καταφέραμε να τον αντιμετωπίσουμε".

Για το πως αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός τις στημένες φάσεις:
"Πρέπει να είσαι πάνω στον επιθετικό για να μην πάρει φόρα, γιατί είναι ψηλός και είναι δύσκολο να τον κερδίσεις. Πρέπει να είσαι πολύ κοντά του. Στα στημένα εμείς παίζουμε ζώνη. Εμείς μπροστά από τη ζώνη έχουμε δυο παίκτες που εμποδίζουν αυτούς που πάνε να πάρουν φόρα. Εμείς εκεί στη ζώνη πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να καθαρίσουμε τη φάση".

Για το ποιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα:
"Αρκετοί είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Είναι γρήγοροι οι παίκτες του Παναιτωλικού και δύσκολοι να τους αντιμετωπίσεις, και του Ατρόμητου το φορ ο Ντάουντα. Από την ΑΕΚ εξαιρετική η μεταγραφή του Λιβάγια, παρόλο που δεν σκοράρει αρκετά κάνει δουλειά για την ομάδα. Καλή μεταγραφή είναι και ο Αραούχο, έχει το ταλέντο θα δείξει πράγματα".

Για το πως αντιμετωπίζεις τους γρήγορους επιθετικούς:
"Όταν είναι γρήγορος ο επιθετικός θα πρέπει να τον κυνηγήσεις αν παίζεις ψηλά, εκεί είναι η δυσκολία. Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να ελέγχεις τη γραμμή του οφσάιντ σε συνδυασμό με την ταχύτητα του επιθετικού".

Για Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα:
"Ο Κόντε είναι πολύ καλός επιθετικός, έχουμε παίξει αντίπαλοι και είναι συνέχεια μέσα στη φάση, δύσκολος να τον αντιμετωπίσεις κι έξυπνος στη μεγάλη περιοχή, τελειώνει γρήγορα τις φάσεις".

Για τον Μουνιέ και τις συνήθειες που έχει κολλήσει στην Ελλάδα:
"Ο Μουνιέ έχει λατρεία με το φρέντο εσπρέσο, πίνει πάρα πολύ. Δεν τον έχω πάει ακόμα έξω εγώ, δεν του δίνω τόσο αέρα. Θα τον πάω σιγά-σιγά στα στέκια μας. Του έχει πάρει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί, τις τελευταίες ημέρες έχει άλλο πρόσωπο, το βλέπω και στις προπονήσεις. Έχει πολύ ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα πολύ προσεκτικά".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:
"Έχουμε δεθεί πολύ, όλο αυτό που περνάμε με την ομάδα μας έχει δέσει πάρα πολύ και είμαστε μια παρέα στα αποδυτήρια. Αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια και στους πανηγυρισμούς. Όταν είσαι οικογένεια και ομάδα, θα είσαι μαζί και στις αποτυχίες και θα τις περάσεις γρήγορα".

Για τη σχέση των παικτών με τον γυμναστή της ομάδας:
"Με το γυμναστή έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, αυτοί είναι για εμένα ο σημαντικότερος παράγοντας για να πάει καλά μια ομάδα".

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα:
"Περίμενα πολύ πιο ψηλά τον Αστέρα, θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί έχουν ανάγκη τους βαθμούς, αλλά αν εμείς είμαστε σοβαροί και παίξουμε όπως μπορούμε θα πάρουμε το παιχνίδι".

Για την Εθνική Ελλάδος και τη μάχη που έδωσε:
"Ήταν δύσκολος όμιλος, ανταποκρίθηκε η εθνική και το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στα μπαράζ με την Κροατία. Είναι δύσκολη η κλήρωση, είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να χτυπήσουμε τα παιχνίδια".

Για τον ίδιο και σε ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική:
"Εγώ κοιτάω πρώτα τη διάκριση με την ομάδα, αν έρθει μια τέτοια διάκριση μπορεί να έρθει και η κλήση στην εθνική. Στη θέση μου υπάρχουν ο Παπασταθόπουλος κι ο Μανωλάς που κάνουν καλή καριέρα στο εξωτερικό και βοηθούν και την εθνική να κερδίζει".

Για την ομάδα του στο εξωτερικό:
"Αγαπημένη μου ομάδα είναι η Γιουβέντους. Δεν θα ήθελα να τον έχω αντίπαλο τον Ιγκουαΐν, είναι σε φόρμα. Ίσως ότι είναι... γεμάτος να κάνει τη διαφορά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ