ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κολοβέτσιος: "Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
kolovetsios EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού αναφέρθηκε στο διπλό στην Λάρισα, στην αναμέτρηση με τη Λαμία ενώ σημείωσε πως παρά το δύσκολο πρόγραμμα ο Παναθηναϊκός μπορεί να προλάβει την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Λάρισα, πήρε το πρώτο διπλό και πλέον το άγχος έφυγε από τους πράσινους. Το τριφύλλι θέλει την επικράτηση επί της Λαμίας το Σάββατο για να παλέψει μέχρι τέλους την είσοδο του στην πεντάδα.

Κάτι το οποίο δεν είναι ακατόρθωτο σύμφωνα με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο και τη συνέντευξη που παραχώρησε στη "NOVA". Ο Έλληνας αμυντικός αναφέρθηκε στη νίκη επί της ΑΕΛ και τι άλλαξε στον Παναθηναϊκό, τόνισε πως οι πράσινοι έχουν μάθει το μάθημα τους κόντρα στη Λαμία ενώ ο ίδιος δεν σκέφτεται τα επόμενα παιχνίδια παρά μόνο αυτό του Σαββάτου.

Ενώ για την κατάσταση στο τριφύλλι τόνισε πως δεν μετάνιωσε που ήρθε στην ομάδα και πως τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς ενώ η ελληνοποίηση θα κάνει καλό στην ομάδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Έσπασε η κατάρα των εκτός έδρας αγώνων στην Λάρισα, σας έφυγε η πίεση, τι αλλάξατε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια;
"Θεωρώ πως παίξαμε με συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και πάθος. Για μένα το πάθος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά σε τέτοιες έδρες όπως η Λάρισα. Η οποία Λάρισα είναι μια ομάδα παθιασμένη, μια ομάδα σκληρή στην έδρα της. Οπότε και εσύ πρέπει να επιστρατεύσεις το πάθος. Θεωρώ ότι το είχαμε σε πολύ καλό βαθμό, την συγκέντρωση επίσης σε πολύ καλό βαθμό, ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή και έτσι ήρθε το πρώτο διπλό".

Η νέα θέση αυτή του αμυντικού χαφ σου άρεσε;
"Εντάξει καλή ήταν. Στον Παναθηναϊκό έπαιξα πρώτη φορά εκεί. Εγώ όπου με χρειαστεί ο προπονητής και μπορώ να προσφέρω θα προσφέρω".

Νιώθεις λίγο πιο ελεύθερος σε εκείνη τη θέση;
"Είναι μια θέση και το λάθος μπορεί να καλυφθεί γιατί έχεις πίσω και τους αμυντικούς. Είναι μια θέση όμως που πρέπει να δημιουργήσεις, πρέπει να κόψεις. Έχει πολλά τρεξίματα, είναι διαφορετική στην άμυνα".

Τώρα παίζετε με την Λαμία, σας απέκλεισε στο Κύπελλο, ήρθατε ισοπαλία στην Λαμία, τι πρέπει να κάνετε τώρα;
"Θεωρώ πως έχουμε μάθει το μάθημα μας. Η Λαμία είναι μια δυνατή ομάδα. Εμείς περιμένουμε μια ομάδα που θα κλειστεί πίσω. Ειδικά στην έδρα μας. Εμείς τώρα που είμαστε σε ένα καλό μομέντουμ πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε την δημιουργία φάσεων, την καλή κυκλοφορία μπάλας και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ.

Το καλύτερο για μένα θα ήταν να έρθει γρήγορα ένα γκολ για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε την άμυνα της Λαμίας και να κάνουμε κάτι καλύτερο. Για μένα δεν πρέπει να βλέπουμε σαν εκδίκηση. Ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι, όλος ο κόσμος ξέρει ότι η ομάδα μας είναι καλύτερη από τη Λαμία, πρέπει να το αποδείξουμε και τον αγωνιστικό χώρο".

Είναι το τελευταίο βατό παιχνίδι πριν από μια σειρά δύσκολων αγώνων το σκέφτεστε;
"Για μένα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τη συνέχεια, αλλά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και πόσο μάλλον τώρα ένα παιχνίδι που έχουμε με την Λαμία το οποίο είναι στην έδρα μας και πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία αν θέλουμε να μιλάμε για κάτι καλύτερο. Τα επόμενα παιχνίδια, τα ντέρμπι που έρχονται στην ουσία μπορούν να περιμένουν. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τη Λαμία, το πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και το πως θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο".

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει από την UEFA ο Παναθηναϊκός προλαβαίνει να βγει στην Ευρώπη με το πρόγραμμα που έχει;
"Είναι δύσκολο αλλά ο Παναθηναϊκός είμαστε, πολλά μπορούμε να κάνουμε. Γιατί και η φανέλα μας είναι βαριά και εμείς ξέρουμε που βρισκόμαστε. Θεωρώ ότι με δουλειά και σε συνδυασμό με κάποιους άλλους παράγοντες όπως τα αποτελέσματα άλλων ομάδων και τη δική μας παρουσία στα παιχνίδια που θα έρθουν μπορούμε να το καταφέρουμε".

Το καλοκαίρι άλλα περίμενες, άλλα βρήκες, άλλη η κατάσταση τώρα στον Παναθηναϊκό, μετάνιωσες;
"Δεν μετανιώνω. Όχι δεν μετάνιωσα, ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ, δυστυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα. Έχουμε κάποιες δυσκολίες και διοικητικά και αγωνιστικά. Θεωρώ πως βγαίνω και εγώ πιο δυνατός απ' αυτή τη διαδικασία και είναι ένα μάθημα για το μέλλον. Εγώ έτσι το βλέπω".

Είναι η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας σου, επαγγελματικά;
"Θεωρώ πως ναι είναι μια από τις δυσκολότερες. Αλλά όπως είπα, τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς".

Αυτή η βίαιη προσαρμογή στα νέα δεδομένα οδήγησε και σε μια ελληνοποίηση του ρόστερ, θεωρείς βοήθησε αυτό τον Παναθηναϊκό να βγει αγωνιστικά απ' αυτή την κρίση;
"Θεωρώ πως βοήθησε και θα βοηθήσει και στο μέλλον γιατί όταν βάζεις πολλά ελληνόπουλα και πόσο μάλλον μικρής ηλικίας στο μέλλον θα έχεις και πολλά οφέλη γιατί είναι και καλοί παίκτες. Μπορεί οικονομικά να σου προσφέρουν πάρα πολλά. Θεωρώ ότι πλέον είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι.

Ξέρουμε τη κατάσταση, οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός και όλο αυτό που βιώνει η ομάδα. Θεωρώ πως βοήθησε λιγάκι. Αν είχαμε κάποιους ξένους παίκτες, όπως είχαμε στην αρχή της χρονιάς και τα πράγματα ήταν πολύ καλά θα ήταν όλα ιδανικά. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό όμως όπως εξελίχθηκε η κατάσταση θεωρώ ότι τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα απ' ότι τον προηγούμενο καιρό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ