ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Κλείδωσαν" οι πρώτοι πέντε αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Champions League

Shakhtar Donetsk's Brazilian midfielder Alex Teixeira (L) vies with Porto's forward Ricardo Pereira during the UEFA Champions League Group H football match FC Porto vs FC Shakhtar Donetsk at the Dragao stadium in Porto on December 10, 2014.     AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA        (Photo credit should read MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images)
Shakhtar Donetsk's Brazilian midfielder Alex Teixeira (L) vies with Porto's forward Ricardo Pereira during the UEFA Champions League Group H football match FC Porto vs FC Shakhtar Donetsk at the Dragao stadium in Porto on December 10, 2014. AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA (Photo credit should read MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Τα πρωταθλήματα σε Ουκρανία και Ρωσία ολοκληρώθηκαν με την Σαχτάρ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να βγαίνουν στο Champions League και να είναι υποψήφιες να βρεθούν στο διάβα του τριφυλλιού στα προκριματικά του Champions League.

Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Ουκρανία και Ρωσία οριστικοποίησε και τους πέντε πρώτους αντιπάλους που θα βρει στο διάβα του ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Champions League αν οι πράσινοι κατακτήσουν οριστικά την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν για το τριφύλλι καθώς οι "ισχυρές" Σαχτάρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αν και τα βρήκαν σκούρα στις αναμετρήσεις που έδωσαν στο τέλος διατήρησαν τις θέσεις τους που ενδεχομένως να τους φέρουν στον δρόμο του Παναθηναϊκού.

Αρχικά η Σαχτάρ με αντίπαλο την προτελευταία της βαθμολογίας Καρπάτι Λβιβ, η οποία μαχόταν για την παραμονή αν και προηγήθηκε με 2-0, δέχθηκε 2 γκολ στο 2ο ημίχρονο και άφησε περιθώριο στην Ντνίπρο για να τους φτάσει στη βαθμολογία. Η φιναλίστ του Europa League, όμως, εμφανίστηκαν εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια στη Βαρσοβία κι έμειναν στο 0-0 με αντίπαλο την Ζακαρπάτια.

Έτσι δεν άλλαξε ο πίνακας της βαθμολογίας και το συγκρότημα του Λουτσέσκου παρέμεινε στην δεύτερη θέση με 56 βαθμούς και την ακολούθησε η Ντνίπρο με 54. Με την Σαχτάρ να πηγαίνει στον δρόμο των μη πρωταθλητών.

Στην Ρωσία τώρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε να χάνει από την Ρόστοβ, ήθελε βαθμούς για την σωτηρία της, εκτός έδρας όμως το γκολ του Βέρνμπλουμ έφερε το 1-1 και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα της Μόσχας.

Η Κράσνονταρ από την πλευρά της βρέθηκε και αυτή πίσω στο σκορ στο ματς με την Ντιναμό Μόσχας, κατάφερε ναι μεν να ισοφαρίσει γρήγορα αλλά όχι να φτάσει στη νίκη με συνέπεια να περιοριστεί με θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι δυο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς, από 60, αλλά την ΤΣΣΚΑ να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League έχοντας καλύτερο γκολ αβερέιτζ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται ο δρόμος των μη πρωταθλητών στο Champions League της νέας περιόδου.

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Ισχυροί Αδύναμοι
Σαχτάρ (Ουκρανία) 86.033 Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 31.375
Άγιαξ (Ολλανδία) 66.195 Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 30.825
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 55.599 Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 30.020
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 41.440 Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 19.880 *
Μονακό (Γαλλία) 31.483 Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 15.635

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός περάσει στα πλέι οφ, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού υπάρχουν τρεις πανίσχυρες ομάδες που πιθανότατα θα βρει στο δρόμο του.

Πρόκειται για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια και Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ ίσως, αν προκριθούν, να είναι πιθανοί αντίπαλοί του και οι Σαχτάρ και Άγιαξ, που σίγουρα είναι πιο βατές περιπτώσεις για τους "πράσινους".

Δείτε τον χαρακτηριστικό πίνακα:

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Ισχυροί Αδύναμοι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 103.078 Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) 56.276
Βαλένθια (Ισπανία) 99.885 Λάτσιο (Ιταλία) 49.102 **
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 87.883 Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 41.440 *
Σαχτάρ (Ουκρανία) 86.033 * Μονακό (Γαλλία) 31.483 *
Άγιαξ (Ολλανδία) 66.195 * Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 31.375 *

* Αν περάσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο

** Δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Τι θα συμβεί αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό τότε θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League με στόχο την είσοδο στους ομίλους, όπως έγινε και πέρσι, με την διαφορά όμως ότι φέτος με τους βαθμούς που έχει θα μπει στο γκρουπ των αδυνάτων αντί για τον ισχυρών. Άρα και εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει ομάδες ποιο δυνατές ή ισοδύναμες.

Αν όμως το τριφύλλι αποκλειστεί στην φάση των πλέι οφ του Champions League τότε θα μπει αυτόματα στους ομίλους του Europa League χωρίς να δώσει άλλο παιχνίδι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ