ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Κίνδυνος προβοκάτσιας στην Πάτρα"

"Κίνδυνος προβοκάτσιας στην Πάτρα"
Παμπελοποννησιακό INTIME SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να μην πάει στο ματς με την Παναχαϊκή γιατί όπως αναφέρει "υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας με επεισόδια".

Και ξαφνικά... θέμα με αφορμή το ματς Κυπέλλου της Παναχαϊκής με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά από τον κόσμο της προσοχή ενόψει του αγώνα, με τους πράσινους να απαντούν με δική τους ανακοίνωση.

Σε αυτή ζητούν από τους φιλάθλους του "τριφυλλιού" να μην πάνε στο γήπεδο, καθώς, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ, υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Με μια εκτός κάθε λογικής ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναχαϊκή δημιουργεί κλίμα εναντίον του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζοντας τη σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Κύπελλο ως αγώνα ειδικών συνθηκών.

Έχοντας λάβει υπόψη της την πιθανότητα προβοκάτσιας με δημιουργία επεισοδίων εις βάρος της ομάδας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε (όπως κατεγράφη και στα πρακτικά) στη σύσκεψη μέτρων ασφαλείας με συμμετοχή Αστυνομίας και Παναχαϊκής, τόσο να μην της χορηγηθούν εισιτήρια όσο και να απαγορευτεί η οργανωμένη αλλά ακόμα και η μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων.

Παρά ταύτα η Παναχαϊκή έχει ήδη διαθέσει εισιτήρια σε φερόμενους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχοντας πάρει την άδεια της Αστυνομίας, θέλει να τους ομαδοποιήσει τοποθετώντας τους σε μια κερκίδα. Άλλωστε τους καλεί μέσω της ανακοίνωσης της να καθίσουν σε συγκεκριμένη εξέδρα. Προς τι άραγε όλα αυτά; Αναρωτιόμαστε ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι ενέργειες της Παναχαϊκής.

Μετά την έκδοση της υπουργικής αποφάσεως περί απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης μόνον, ο Παναθηναϊκός απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και την κοινοποίησε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Κοντονή, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτική Ελλάδας και στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου, ζητώντας επιπλέον μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.

Κατόπιν αυτών απευθύνουμε έκκληση σε κάθε φίλαθλο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να μην μεταβεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για την παρακολούθηση του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Παναχαϊκής και της ομάδας μας.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος προβοκάτσιας για επεισόδια".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005:

"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ν’ αποτελέσει ο αυριανός αγώνας κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Η φιλόξενη και φιλήσυχη Πάτρα εγγυάται ότι θα υποδεχθεί με τον προσήκοντα σεβασμό την αποστολή και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Με την ευκαιρία η ΠΑΕ προτρέπει το φίλαθλο κοινό της Πάτρας να διδάξει ποδοσφαιρικό πολιτισμό για άλλη μια φορά, ώστε μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης του OTE TV, να διαπεράσει σε όλη τη φίλαθλη χώρα.

Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ο αγώνας μας με τον Παναθηναϊκό ανήκει στην κατηγορία των αγώνων «ειδικών συνθηκών» και υψηλής επικινδυνότητας καθότι πρόσφατα η αντίπαλη ομάδα, ως πρόξενος επεισοδίων στο ντέρμπυ της Super League με τον Ολυμπιακό, τιμωρήθηκε πολλαπλώς από την αθλητική Δικαιοσύνη.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν εννοεί να καταστεί θύμα, όποιας μορφής, με αφορμή την τεταμένη ατμόσφαιρα, η οποία επικρατεί στους κόλπους των οπαδών του Παναθηναϊκού. Θέλουμε, λοιπόν, εκ των προτέρων και έγκαιρα από κάθε άποψη, να επισημάνουμε ότι δεν θ’ αποδεχθούμε πιθανά έκτροπα και προβοκάτσιες, γι’ αυτό και συνεχίζουμε άοκνα τις προσπάθειές μας προκειμένου να είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο «εκκλησία».

Στην κατεύθυνση αυτή, προσβλέπουμε στην καταλυτική συνδρομή της Αστυνομίας, στην οποία τρέφουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Με σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έγινε απαγόρευση της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ μετακίνησης των φιλάθλων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γι’ αυτό το λόγο, οι μεμονωμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αυριανό αγώνα κυπέλλου, η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα ανοίξει την Θύρα 3 (κερκίδα 4-5-6) προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να βρίσκονται από νωρίς στο Παμπελοποννησιακό στάδιο για την αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας κατά την είσοδο τους στις κερκίδες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ