ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέρδισε 3 εκατομμύρια από το Europa League

Κέρδισε 3 εκατομμύρια από το Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός εισέπραξε τα "βασικά" χρήματα από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League, χάνοντας την ευκαιρία για επιπλέον έσοδα. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Το αγωνιστικό σκέλος της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Η τελευταία θέση και η συγκομιδή του ενός βαθμού κρίνονται απογοητευτικά για το πρεστίζ και το κύρος της ομάδας, που είχε ως στόχο μία ανταγωνιστική παρουσία...

Τουλάχιστον, στο ταμείο της ΠΑΕ θα εισρεύσουν έσοδα περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων και η είσπραξη τους θα αρχίσει από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός δικαιούται:

220.000 ευρώ λόγω της συμμετοχής στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

230.000 ευρώ για τη συμμετοχή στα play offs του Europa League.

2.400.000 ευρώ για την παρουσία στη φάση των ομίλων.

120.000 ευρώ για την ισοπαλία 2-2 με τη Σταντάρ στη Λιέγη.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός αποκόμισε 2.970.000 ευρώ, ενώ ακόμα δεν έχει υπολογιστεί το μερίδιο από το market pool που δικαιούται η Ελλάδα, από το οποίο θα λάβουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Βέβαια, εάν ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών και καλύτερα αποτελέσματα, θα κέρδιζε περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, η νίκη έδινε 360.000 ευρώ, η πρώτη θέση 500.000 ευρώ και η πρόκριση στους "32" άλλες 500.000 ευρώ. Ωστόσο, η κακή απόδοση έφερε και τα λιγότερα λεφτά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ