ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Κεραυνοί" Παναθηναϊκού κατά Εσιέν

"Κεραυνοί" Παναθηναϊκού κατά Εσιέν
Εσιέν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ήρθε, τα άρπαξε, έφυγε και μας εκβιάζει" ξέσπασε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρμης, στην εκδίκαση της προσφυγής του Μάικλ Εσιέν. Τι υποστήριξε η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ η απόφαση για την προσφυγή που κατέθεσε στις 22/12 ο Μάικλ Εσιέν με την οποία ζητάει από τους “πράσινους” το ποσό των 651.000 ευρώ. Η προσφυγή εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13/2 και οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20/2 για να καταθέσουν υπομνήματα.

Η πλευρά του Γκανέζου επικαλείται την εκπρόθεσμη καταβολή δύο δόσεων του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου που κατατέθηκαν στις 10/1 (91.250 ευρώ) και στις 2/2 (23.750). Σύμφωνα με ρήτρα που υπάρχει στο συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο πλευρές όταν λύθηκε το συμβόλαιο στις 8/7/2016, σε περίπτωση καθυστέρησης δύο δόσεων εκπίπτει όλος ο διακανονισμός των 24 δόσεων που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε ΠΑΕ και παίκτη ενώ παράλληλα υπάρχει και ρήτρα 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση καθυστέρησης μίας δόσης, προβλέπεται ρήτρα 10% στο ποσό της δόσης.

"ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ..."

Τον Εσιέν εκπροσώπησαν η Λίνα και η Άσπα Σουλούκου που υποστήριξαν ότι καμία από τις δόσεις δεν πληρώθηκε στην ώρα της, ότι τα λεφτά που ζητάει ο Εσιέν είναι δεδουλευμένα, ότι ο παίκτης έμεινε απλήρωτος για έξι μήνες και ότι η ΠΑΕ πρότεινε τις συγκεκριμένες ρήτρες και όχι ο ποδοσφαιριστής.

Από την αρχή ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός εργοδότης. Από τον Γενάρη μέχρι το καλοκαίρι του 2016 που έφυγε δεν είχε πάρει ούτε ευρώ. Μου είπε ότι ο Παναθηναϊκός του κατέστρεψε την καριέρα. Αν ήθελε να ζητούσε λεφτά, θα ζητούσε και τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου” κατέθεσε ως μάρτυρας ο Γιάννης Σκρέτας, φίλος του Γκανέζου ποδοσφαιριστή.

"ΗΡΘΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ"

“Ήρθε εδώ, τα άρπαξε και έφυγε και μας εκβιάζει αυτή την στιγμή. Ήρθε και από τα 45 παιχνίδια του πρώτου χρόνου έπαιξε τα 17” υποστήριξε στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Κάρμης, δικηγόρος του Παναθηναϊκού που τόνισε ότι οι συγκεκριμένες ρήτρες “επιβλήθηκαν” από τον ποδοσφαιριστή και όχι από την ΠΑΕ και η ομάδα τις δέχθηκε γιατί εκείνη την περίοδο έπρεπε να καταθέσει τον φάκελο της στην UEFA για το Financial Fair play και έπρεπε να υπάρξει διακανονισμός με τον παίκτη.

“Έπρεπε να κλείσουμε αυτή την ιστορία για να είμαστε συνεπείς απέναντι στην UEFA. Θέλαμε να κλείσουμε με κάθε τρόπο την πληγή του συμβολαίου Εσιέν, ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε ως δήθεν μεγάλος και τρανός και δεν προσέφερε τίποτα στον Παναθηναϊκό και δεν αντέχαμε να τον έχουμε να κάθεται και να πληρώνεται και να του πληρώσουμε και τον επόμενο χρόνο. Γι' αυτό βρεθήκαμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε με αυτούς τους όρους με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να έρθουμε στο δικαστήριο, να ζητήσουμε να προσαρμοστεί η συμφωνία” είπε ακόμη ο νομικός των “πράσινων” που παραδέχθηκε ότι υπήρχε μικρή καθυστέρηση στις δύο δόσεις. Ακόμη, χαρακτήρισε την προσφυγή “εξόχως καταχρηστική”, τις ρήτρες “ υπέρμετρες, υπερβολικές, καταχρηστικές” σημειώνοντας τέλος, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η ΠΑΕ είχε πρόβλημα ρευστότητας κυρίως επειδή καθυστέρησε να καταβάλει η NOVA τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησαν οι δόσεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ