ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτσε: "Οι συμπαίκτες μου είναι ήρωες"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Έργκους Κάτσε μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για τα όσα περνάει ο Παναθηναϊκός και χαρακτήρισε τους συμπαίκτες του ήρωες ενώ τόνισε πως η αποχή δεν θα επηρεάσει τους πράσινους στο ματς με τον Ατρόμητο.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη στα κανάλια της "NOVA" ο Έργκους Κάτσε ήταν ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που μίλησε ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Αλβανός μέσος που αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ υποστήριξε πως οι συμπαίκτες του στο τριφύλλι είναι ήρωες με όλα όσα έχουν περάσει τη φετινή σεζόν ενώ σημείωσε πως η αποχή των παικτών από τις προπονήσεις δεν θα τους επηρεάσει ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Ο Κάτσε μίλησε και για τα όσα έχουν γίνει στην ομάδα που έχει τα δικαιώματα του ενώ υποστήριξε πως δεν περίμενε να τον αγκαλιάσει τόσο ζεστά ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά ο Κάτσε σημείωσε:

"Η αλήθεια είναι ότι με αυτά που είχα ακούσει πριν έρθω εδώ πίστευα ότι θα βρω χειρότερα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθα όλα ήταν πολύ οργανωμένα και δεν περίμενα να είναι τόσο οργανωμένα μετά απ' αυτά τα προβλήματα που άκουγα ότι υπήρχαν στην ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ήρθα στην πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας. Εγώ όμως είμαι χαρούμενος γιατί και η ομάδα και οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού με αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή. Δεν περίμενα κατευθείαν αυτή την αγκαλιά και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό".

Σε προβληματίζει το μέλλον του συλλόγου, με την αποχή, εσύ βέβαια δεν είσαι στο ίδιο καθεστώς γιατί είσαι ως δανεικός. Αλλά δεν κάνατε τρεις μέρες προπόνηση και το γεγονός ότι οι συμπαίκτες σου είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό... σε προβληματίζει;

"Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής και δεν πληρώνεσαι, είναι πολύ δύσκολο. Δεν σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο. Σκέφτεσαι: "Τι θα γίνει; Θα μας δώσουν τα χρήματα; Έχουμε να πληρωθούμε πολύ καιρό". Αυτό δεν είναι καλό. Όμως βλέπω στην ομάδα, ότι όλοι οι παίκτες που έχουν μείνει στην ομάδα, δίνουν το 100% και είναι επαγγελματίες. Κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να έχουν φύγει όπως και έφυγαν νωρίτερα . Για μένα είναι ήρωες, γιατί έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες. Δεν είναι ένας μήνας, ακούω Οκτώβριο και έχουμε Απρίλιο. Τους δίνω συγχαρητήρια, γιατί δεν το έχω ζήσει αυτό και το βιώνω καθημερινά με τα παιδιά. Είναι ήρωες για μένα, γιατί είναι ακόμα εδώ και δίνουν το 100% στις προπονήσεις και τους αγώνες και αυτό φαίνεται και όταν παίζουμε τα παιχνίδια".

Θα επηρεάσει η αποχή στο ματς με τον Ατρόμητο;
"Δεν πιστεύω γιατί οι περισσότεροι απ' ότι και μιλήσαμε έκαναν μόνοι τους προπόνηση, δεν κάθισαν, άλλοι γυμναστήριο, άλλοι τρέξιμο. Δεν πιστεύω ότι μια-δυο μέρες θα επηρεάσουν".

Τι περιμένεις στο ματς με τον Ατρόμητο; Κόντρα σε μια καλή ομάδα...
"Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο Ατρόμητος είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και το αξίζει που είναι τόσο ψηλά. Τα παιδιά έχουν κάνει καλή ομάδα. Από την πλευρά μας παίζουμε στο σπίτι μας, εξίσου έχουμε καλή ομάδα με αυτούς τους παίκτες που έχουμε μείνει, παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον κόσμο, θα παίξουμε για να κερδίσουμε".

Στην ομάδα σου που έχει τα δικαιώματα σου, τον ΠΑΟΚ, πως βλέπεις όλα αυτά που γίνονται, θα θέλαμε ένα σχόλιο;
"Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Έχουν γίνει πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Είναι λογικό γιατί π.χ. στο ματς με την ΑΕΚ που ακύρωσε το γκολ στο 90' μετά το μέτρησε, τα νεύρα σε εκείνη τη στιγμή είναι τέτοια, που μπορείς να αντιδράσει, όπως πολλοί από εμάς λάθος".

Έχεις μιλήσει με τους πρώην συμπαίκτες σου; Πως νοιώθουν; Ποιο είναι το κλίμα;
"Δεν έχω μιλήσει με πάρα πολλούς, με όσα παιδιά έχω μιλήσει η αλήθεια είναι ότι νοιώθουν αδικημένοι, είναι στεναχωρημένοι. Είναι λογικό γιατί και εμείς αν ήμασταν στην ίδια θέση, θα νοιώθαμε το ίδιο πράγμα".

Σε αντίθεση με τον Μυστακίδη με σένα ο Παναθηναϊκός έχει οψιόν για να σε αποκτήσει αν δώσει κάποιο ποσό στον ΠΑΟΚ, θα ήθελες να μείνεις;
"Η αλήθεια είναι ότι ναι έχει δικαίωμα να πάρει το 50%. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορώ να πω κάτι, έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την ομάδα στο μέλλον. Ποιος θα έρθει, τι θα γίνει και ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω τι συμφωνία θα κάνει, οπότε δεν είναι στο χέρι μου, είναι σε αλλουνού το χέρι τι θα γίνει".

Περίμενες προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ, έναν παραδοσιακό αντίπαλο του Παναθηναϊκού, να σε υποδεχτεί τόσο καλά ο κόσμος της ομάδας;
"Όπως είπα και στην αρχή δεν το περίμενα. Επειδή ήρθα από τον ΠΑΟΚ πίστευα ότι θα υπήρχε κάτι. Δεν θυμάμαι τον ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό να έχουν σε τόσο ψηλό επίπεδο κόντρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν περίμενα να με αγκαλιάσουν τόσο γρήγορα. Και είμαι χαρούμενος για αυτό, θέλω να τους ευχαριστήσω".

Ήταν δύσκολη η απόφαση σου τον Ιανουάριο;
"Εγώ σαν χαρακτήρας πάντα θέλω να παίζω και είχα φτάσει στο σημείο όπου δεν έπαιζα πολύ και οπότε έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου. Οπότε το να έμενα και να μην έπαιζα δεν θα κέρδιζα κάτι. Μου ήρθε και αυτή η προοπτική με τον Παναθηναϊκό και είπα θα πάω εκεί να παίξω, να βοηθήσω την ομάδα παρότι ήξερα ότι είναι δύσκολα. Δεν είχα άλλη επιλογή".

Θεωρείς ότι σε αδίκησαν γιατί όσο είσαι στον Παναθηναϊκό είσαι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας; "Πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής νοιώθει αδικημένος. Δεν είμαι ο πρώτος. Όποιος δεν παίζει θα πει είμαι αδικημένος, φταίει ο προπονητής, φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος. Εγώ σαν χαρακτήρας και έτσι που σκέφτομαι για να πάω μπροστά δεν σκέφτομαι ότι με αδίκησαν και να κάτσω να σκεφτώ γιατί δεν παίζω και έπαιζε εκείνος ενώ είμαι καλύτερος. Δεν θα κάτσω ποτέ να σκεφτώ έτσι. Θα πρέπει να σφίξω τα δόντια να δουλέψω σκληρά και να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται".

Το γεγονός ότι δεν έπαιζες σε άφησε και πίσω στην Εθνική Αλβανίας;
"Ναι στην αρχή όταν έπαιζα με τον ΠΑΟΚ είχα παίξει βασικός με Ισπανία και Ιταλία. Μετά που δεν έπαιζε πολύ δεν με πήραν. Είναι λογικό γιατί στην Αλβανία υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και σε καλές ομάδες. Οπότε αν θα μείνεις λίγο πίσω, πάει η ευκαιρία στους άλλους. Και έτσι είναι το σωστό, δεν έχω κάποιο παράπονο. Όταν δεν παίζεις δεν είναι σωστό να σε πάρει, θα ήταν παράξενο να μην παίζεις και να σε πάρει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ