ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κανένα ενδιαφέρον από Μυτιληναίο για τον Παναθηναϊκό

Συνέδριο ECONOMIST "Πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε;". Ερωτήματα για την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
Συνέδριο ECONOMIST "Πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε;". Ερωτήματα για την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος εμφανίζεται εδώ και ενάμιση μήνα ως ένας από τους πιθανούς μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Το Sport24.gr έψαξε την υπόθεση και σας παραθέτει την πραγματική διάσταση της.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο ιδιοκτησιακό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού έχει επιτρέψει τη διάδοση αμέτρητων φημών... Στα ρεπορτάζ έχουν καταγραφεί αρκετοί εύποροι Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου, χωρίς κανένας εξ' αυτών να έχει επιβεβαιώσει τη φημολογία.

Ένα από τα πιο "βαριά" επιχειρηματικά ονόματα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του "Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίου", που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, των κατασκευών και των αμυντικών συστημάτων και έχει στο χαρτοφυλάκιό της εταιρίες όπως η "Αλουμίνιο της Ελλάδας", "Δελφοί - Δίστομον", Protergia, M&M και ΜΕΤΚΑ.

Ο Μυτιληναίος είναι ένας από τους δραστήριους επιχειρηματίες της χώρας, με υψηλή ρευστότητα και διεθνές προφίλ και τον Μάιο προαλείφεται για να αναλάβει την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Επίσης, έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού ήταν ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή από τον Φεβρουάριο του 2000 έως το καλοκαίρι του 2003, όταν και είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο 63χρονος επιχειρηματίας θα ήταν μία ιδανική λύση για την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μόνο που δυστυχώς για τους φίλους του Τριφυλλιού, ο μεγαλοβιομήχανος δεν προτίθεται να αναμειχθεί ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πηγές που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μυτιληναίο, κατέστησαν σαφές στο Sport24.gr ότι ο επιχειρηματίας ουδέποτε σκέφτηκε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ο Μυτιληναίος δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συζήτηση με τον Αλαφούζο για την υπόθεση, ούτε έχει σκοπό να συζητήσει σχετικά στο μέλλον. Για την ακρίβεια, το ποδόσφαιρο δεν έχει ουδεμία θέση στις δραστηριότητες που έχει στα σχέδιά του.

Μάλιστα, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μυτιληναίου παρακολουθεί καθημερινά επισταμένως τα σχετικά με τον Παναθηναϊκό δημοσιεύματα και εφόσον συνεχιστούν ή ενταθούν, τότε ίσως να παρέμβει για να βάλει... stop και επισήμως στη φημολογία. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι το κεφάλαιο "Παναθηναϊκός" δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στο άμεσο μέλλον. Και ότι το Τριφύλλι συνεχίζει να μαραζώνει μετά την απόφαση του Αλαφούζου να "αποχωρήσει" παρότι παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ