ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καμπράλ στο Sport24.gr: "Μελετούμε ειδικά τις κινήσεις του Μπεργκ"

Καμπράλ στο Sport24.gr: "Μελετούμε ειδικά τις κινήσεις του Μπεργκ"

O εκ των αρχηγών της Θέλτα. Γκουστάβο Καμπράλ, μιλά στο Sport24.gr για το ματς με τον Παναθηναϊκό και υποστηρίζει ότι η ομάδα του Βίγκο μελετά ειδικά τον Μάρκους Μπεργκ.

Σε ηλικία 30 ετών ο Γκουστάβο Καμπράλ είναι από τα βασικότερα στελέχη της Θέλτα. Με μόλις τρία χρόνια παρουσίας στο Βίγκο, ο Αργεντινός αμυντικός έχει καταφέρει να πάρει το περιβραχιόνιο του δεύτερου αρχηγού.

Και είναι αυτός ο οποίος θα επιφορτιστεί με το μαρκάρισμα του Μάρκους Μπεργκ το βράδυ της Πέμπτης, στο "Μπαλαΐδος" για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

O Γκουστάβο Καμπράλ μίλησε στο Sport24.gr για τη μάχη με τον Παναθηναϊκό και υπέδειξε τον Μάρκους Μπεργκ, ως τον πιο επικίνδυνο παίκτη των "πρασίνων".

Μετά τις πρώτες τρεις διαδοχικές ήττες, ήρθε η ισοπαλία με την Οσασούνα στην Παμπλόνα. Κι έπειτα, οι δύο διαδοχικές νίκες με Χιχόν εντός και Εσπανιόλ εκτός. Η Θέλτα δείχνει και είναι σε καλύτερο αγωνιστικό σημείο. Πώς επηρεάζει αυτή η βελτίωση το ματς με τον Παναθηναϊκό;

"Είναι αλήθεια ότι στην αρχή της σεζόν δεν πήγαμε καλά, δεν ξεκινήσαμε με τον τρόπο που θα θέλαμε. Αλλά βελτιωνόμαστε και αυτό φαίνεται από τις δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Τώρα είναι κάτι διαφορετικό. Παίζουμε στο Europa League με μια απαιτητική ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Για εμάς στόχος είναι η νίκη και να φθάσουμε στην τρίτη σερί επιτυχία".

Καμπράλ στο Sport24.gr: "Μελετούμε ειδικά τις κινήσεις του Μπεργκ"

Το "Μπαλαΐδος" φορά μετά από εννιά χρόνια και πέντε μήνες ξανά το ευρωπαϊκό του "κοστούμι". Η Θέλτα ξανά φιλοξενεί ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Υπάρχει ανυπομονησία; Άγχος; Δίνει αβαντάζ στους "θέλτικος";

"Κοίτα, για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Ειδικά οι οπαδοί μας περιμένουν πώς και πώς αυτό το ματς. Έχουν περάσει εννιά-δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε στην Ευρώπη και το ματς έχει φέρει μια "επανάσταση" σε όλη την πόλη. Και σε εμάς, όπως είναι φυσικό. Εμείς θα πρέπει να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα για να νικήσουμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο".

Τι γνωρίζουν στο Βίγκο για τον Παναθηναϊκό; Τι γνωρίζει ο ίδιος ο Γκουστάβο Καμπράλ; Άλλωστε έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές ορισμένους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στο "τριφύλλι" στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Έχει μιλήσει με άλλους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα για να ζητήσει πληροφορίες για τους "πράσινους"; Δείτε τι λέει στο Sport24.gr.

"Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με σημαντικούς παίκτες. Μελετούμε τις τελευταίες ημέρες τα σημεία εκείνα όπου μπορούμε να "χτυπήσουμε" τον Παναθηναϊκό. Αλλά εμείς θέλουμε πάντα να είμαστε πρωταγωνιστές. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα, να την ελέγχουμε να την κυκλοφορούμε. Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού γιατί είναι αλήθεια πολύ καλοί.

Γνωρίζω και τον Λέτο και τον Βιγιαφάνιες. Τους έχω αντιμετωπίσει στην Αργεντινή, αλλά δεν ήμασταν ποτέ συμπαίκτες. Εννοώ ότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Το σίγουρο είναι ότι θα μιλήσουμε και πριν και μετά από το ματς. Έχω υπάρξει συμπαίκτης και με άλλα παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα, αλλά να είμαι ειλικρινής δεν έχω ζητήσει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό".

Ποιος είναι για τον 30χρονο Αργεντινό κεντρικό αμυντικό ο πιο επικίνδυνος για τη Θέλτα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού; Ο ίδιος δεν έχει δίλημμα κι όπως παραδέχεται, υπάρχει ειδική μελέτη από τον "Τότο" Μπερίσο και τους συνεργάτες του για το μαρκάρισμά του.

Καμπράλ στο Sport24.gr: "Μελετούμε ειδικά τις κινήσεις του Μπεργκ"

"Για εμένα κι από αυτά που έχω δει, ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Σουηδός. Ο Μπεργκ είναι ψηλός, πολύ δυνατός επιθετικός. Μελετούμε αρκετά πώς θα τον σταματήσουμε στις ψηλές μπαλιές. Άλλωστε εγώ θα τον αντιμετωπίσω ως στόπερ και ο παρτενέρ μου στο κέντρο της άμυνας. Λογικό από την άλλη να κοιτώ τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του "τριφυλλιού".

Μέχρι τώρα είδα τις καλύτερες φάσεις μόνο του ματς με τον Άγιαξ. Δεν έχω δει όλο το παιχνίδι. Θα το κάνω αυτές τις μέρες που θα το δείξει σε όλους τους παίκτες ο προπονητής. Και πάλι από τα highlights φάνηκε ότι οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Οπότε δεν μπορώ να σου πω αναλυτικά".

Μια ισπανική ομάδα αναμετράται με μια ελληνική. Ποια από τις δύο είναι το φαβορί για να προκριθεί στην επόμενη φάση; Οι ισπανικές ομάδες έχουν παράδοση να προχωρούν στη διοργάνωση. Να φθάνουν ημιτελικά, τελικό και σχεδόν μονίμως τα τελευταία χρόνια να κατακτούν το τρόπαιο. Είναι αυτός ο στόχος της Θέλτα;

"Για εμένα στην Ευρώπη τα ματς είναι άσχετα από τη χώρα από την οποία προέρχεται η κάθε ομάδα. Δεν έχει σημασία αν παίζει μια ελληνική με μια ισπανική ομάδα, ολλανδική ή βελγική. Είναι ματς που πρέπει να παίξεις για να τα κερδίσεις. Παίζουμε στην έδρα μας κι αυτό είναι ιδιαίτερο κίνητρο για εμάς, απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τις καλύτερες στη χώρα της. Συνεπώς. δεν κοιτάζω τη χώρα και το πρωτάθλημα από τα οποία προέρχονται οι ομάδες.

Καμπράλ στο Sport24.gr: "Μελετούμε ειδικά τις κινήσεις του Μπεργκ"

Θα θέλαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, όπως έκανε η Σεβίλλη ή η Βιγιαρεάλ. Αυτό είναι το σκεπτικό ματς. Αλλά, το κοιτάζουμε ματς με ματς. Είναι παιχνίδι πρωταθλήματος; Κοιτάζουμε το πρωτάθλημα. Είναι ματς Ευρώπης; Κοιτάζουμε την Ευρώπη. Είναι παιχνίδι ισπανικού Κυπέλλου; Κοιτάμε το Κύπελλο. Τώρα είναι ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να περάσουμε πολλά εμπόδια για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα από αυτά τα εμπόδια.

Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί κατα τη γνώμη μου; Θέλτα και... Θέλτα (σ.σ γέλια). Για εμένα έτσι έχει η κατάσταση στο μυαλό μου. Συγγνώμη, αλλά δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο άλλος. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι 50%-50%. Αυτός που θα είναι κυρίαρχος στην μπάλα, θα πάρει και τη νίκη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ