ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0
INTIME SPORTS

Ευχαριστημένος θα αποχώρησε από το γήπεδο του Περιστερίου, ο "κατάσκοπος" της Οντένσε, Στιν Νόντεγκαρτ με τον αντίπαλο της ομάδας του την επόμενη εβδομάδα αφού ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τον Ατρόμητο έδειξε πως είναι ανέτοιμος.

Το τελικό 0-0 δεν απασχολεί σίγουρα τους Δώνη και Φερέιρα, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να "πονοκεφαλιάζει" από την εικόνα της ομάδας του.

Οι "πράσινοι" έδειξαν δύο πρόσωπα με τους θεωρητικά βασικούς στο πρώτο 45λεπτο να μην κάνουν ευκαιρία και να μην μπορούν να δείξουν κανένα από τα στοιχεία που ήθελε ο προπονητής του ενώ στην επανάληψη οι αναπληρωματικοί έκαναν ευκαιρίες και έδειξαν ότι μπορεί και να σταθούν καλύτερα αν αγωνίζονταν αυτοί κόντρα στους Δανούς.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Ελευθερίου (Αθηνών), Αργυρός (Αθηνών).

Κάρτες: Σφακιανάκης - Τριανταφυλλόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ (46' Ράντμαν), Σκονδράς (78' Αργυρός), Τόμας (55' Λημνιός), Φυτανίδης (77' Γρομητσάρης), Τάτος (46' Σφακιάνακης), Μπρίτο (61' Μπιλίτσης), Μπέλιτς (60 Καραμάνος), Αναστασάκος (68' Καϊμακαμούλης), Μπάλλας (46' Μακρής), Γιαννούλης (62' Νάστος), Πίτου Γκαρσία (68' Αθανασίου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): (ά ημίχρονο) Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος. (β΄ημίχρονο) Κοτσόλης (73' Καρνέζης), Σεϊταρίδης, Μουν, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Βιτόλο (76' Φουρλάνος), Πλεσί, Καραγκούνης, Δημούτσος, Λεοντίου (76' Τριανταφυλλόπουλος), Κλέιτον.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ενας νέος Ατρόμητος παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Δώνη αφού αρκετά ήταν τα νέα πρόσωπα παρόλο που το σχήμα ήταν ίδιο για τον Ελληνα τεχνικό. Με παράταξη 4-3-3, ο τεχνικός του συλλόγου του Περιστερίου, παρέταξε τερματοφύλακα τον Ιτάνζ με τους αμυντικούς να είναι από δεξιά προς αριστερά οι Σκονδράς, Τόμας, Φυτανίδης και Γιαννούλης.

Στην μεσαία γραμμή την τριάδα αποτελούσαν οι Τάτος, Μπάλλας και Μπρίτο, με τους Μπέλιτς στο ένα άκρο της επίθεσης τον Πίτου Γκαρσία στο άλλο και τον Αναστασάκο μοναδικό στην κορυφή, με τους φίλους της ομάδας να περιμένουν ακόμα το "βαρύ" φορ που έχει προαναγγείλει πως θα φέρει η διοίκηση.

Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με την Οντένσε την επόμενη εβδομάδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο Τζόρβα, με τους Γιόσου Σαριέγκι και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και τους Λουκά Βύντρα (δεξιά) και Νίκο Σπυρόπουλο (αριστερά) στα δύο άκρα. Ο Σιμάο ήταν μπροστά από τα δύο στόπερ, με τους Κώστα Κατσουράνη και Σωτήρη Νίνη Νίνης ως εσωτερικούς χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης τον Αντώνη Πετρόπουλο θα βοηθούσαν από τα χαφ, ο Στέργος Μαρίνος στην δεξιά πλευρά και ο Σεμπάστιαν Λέτο στην αριστερή.

Την ίδια ώρα τα δύο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Τοτσέ και Κουίνσι πριν από το ματς έκαναν ατομικό πρόγραμμα για περίπου μισή ώρα και εν συνεχεία παρακολούθησαν το ματς από τον πάγκο, εκεί που ήταν ο Βιτόλο και περίμενε να πάρει χρόνο στην διάρκεια του αγώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε και την παρουσιά αρκετών οπαδών από τις δύο ομάδες για την εποχή και με την ζέστη δεδομένη. Στην πλευρά των 900 οπαδών του Παναθηναϊκού είχαν αναρτηθεί τρία πανό με σημασία. Ενα στα αυστριακά με στόχο να μην κλείσει τους συνδέσμους στην Αυστρία η αστυνομία, ένα με φωτογραφία του Τζίγγερ που έγραφε "ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ", ένα που έλεγε ΨΕΥΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ και είχε φωτογραφία τους Μπέο, Μαρινάκη, Σ. Κόκκαλη και Θ. Μητρόπουλο και τέλος ένα για την επέτειο του χαμού του Κάρλο Τζουλιάνι από αστυνομικό στην Τζένοβα.

Ευκαιρίες οι γηπεδούχοι... και ξύλο στον Σωτήρχο

"Μουδιασμένο" ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο γήπεδο του Περιστερίου, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και το παιχνίδι να κινείται κυρίως στην μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέζουν κυρίως από τα άκρα με τους Πίτου Γκαρσία και τον Μπέλιτς, κάτι που είχε ζητήσει ο Δώνης.

Ο Ατρόμητος στο 11' έκανε την πρώτη του απειλητική φάση με τον Μπρίτο να βγαίνει σε θέση βολής από αριστερά να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Εξι λεπτά αργότερα (17') ήταν η σειρά του Τάτου να απειλήσει με σουτ αλλά με κόντρα του Σπυρόπουλου, η πορεία της μπάλας "κόπηκε" και ήταν εύκολη λεία για τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Εν συνεχεία τα βλέμματα όλων μεταμέρθηκαν από εντός γηπέδου στις εξέδρες. Αρχικά, μερίδα των φανατικών οπαδών του Ατρομήτου επιτέθηκαν σε έναν άλλο φίλο της ομάδας κάτω από τα δημοσιογραφικά που φορούσε και φανέλα του συλλόγου με το όνομα του Σωτήρχου στην πλάτη και για τρία λεπτά δέχθηκε αρκετές... μπουνιές. Την "σκυτάλη" πήραν οι φίλοι του "τριφυλλιού" που πέταξαν πίσω από την εστία αρκετά δυναμιτάκια κρότου που φάνηκε να ενοχλούν ακόμα και τον Αλέξανδρο Τζόρβα με τους ιθύνοντες του γηπέδου να κάνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Διπλή ευκαιρία οι Περιστεριώτες

Την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν τρόπο να μπουν στην αντίπαλη εστία οι γηπεδούχοι έφταναν στην περιοχή του Τζόρβα και παράλληλα απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις. Στο 23' μετά από κόρνερ του Γιαννούλη, ο Τάτος αφύλακτος στην περιοχή έπιασε την κεφαλιλα και στην γραμμή επάνω ο Σπυρόπουλος απομάκρυνε σε νέο κόρνερ.

Και πάλι το ίδιο "έργο" με τους "πράσινους" να μην μπορούν να αντιδράσουν και τον Πίτου Γκαρσία με συρτό σουτ να απειλεί και την μπάλα να περνάει άουτ. Προβληματισμένος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έβλεπε την ομάδα του να μην έχει αυτοματισμούς και παράλληλα να μην μπορεί να κάνει μια ευκαιρία.

Φινάλε στο ίδιο μοτίβο... και σκυμμένα κεφάλια

Στο τελευταίο πενάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι δύο αξιόλογες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο τόσο στο 42' ο Σκόνδρας με δυνατό σουτ από μακριά δεν τα κατάφερε με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ όσο και στο 44' μετά το φάουλ του Μπρίτο η κεφαλιά του αμαρκάριστου Φυτανίδη πέρασε μόλις άουτ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου 45λεπτου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε δώσει την εντολή να κάνουν προθέρμανση όλοι οι παίκτες που είχε στην διάθεσή του για να κάνει ότι και στα φιλικά της Αυστρίας (αλλάζοντας όλη την ενδεκάδα) ωστόσο από το ύφος του Πορτογάλου κόουτς που αποχώρησε στα αποδυτήρια με σκυμμένο το κεφάλι, μπορούσε κάποιος να καταλάβει ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο που δεν έκανε καμία ευκαιρία.

Αλλαγή ενδεκάδας και ντεμπούτο Βιτόλο

Στην προσφιλή του συνήθεια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντικατέστησε και τους έντεκα παίκτες του με τις πρώτες επιλογές του στην ανάπαυλα να κάνουν μερικά σπριντ και μετά ασκήσεις αποκατάστασης. Ο Κοτσόλης αντικατέστησε τον Τζόρβα και στην άμυνα ήταν οι Σεϊταρίδης, Μουν στα άκρα με τους Μπιάρσμιρ και Καντέ κεντρικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ο Βιτόλο έκανε το ντεμπούτο του με τους Πλεσί και Καραγκούνη μπροστά του και στην τριάδα της επίθεσης ο Κλέιτον στην κορυφή είχε στηρίγματα από τους Δημούτσο (δεξιά) και Λεοντίου (αριστερά).

Από την πλευρά του ο Δώνης άλλαξε μόνο τρία πρόσωπα με τον νεοαποκτηθέντα Ράντμαν να αντικαθιστά τον Ιτάνζ κάτω από την εστία του Ατρομήτου, τον έτερο "νέο" Μακρή να παίρνει την θέση του Μπάλλα και τον Σφακιανάκη ως επιτελικό μέσο να αλλάζει τον Τάτο. Η εικόνα των πρώτων λεπτών ήταν διαφορετική σε ότι αφορά υρίως τον Παναθηναϊκό που με τις θεωρητικά "ρεζέρβες" έδειχνε πιο κινητικός και με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από ένα σουτ του Μακρή στο 48' που πέρασε άουτ, οι "πράσινοι" να κάνουν την πρώτη τους "οργανωμένη" και καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Καραγκούνης πάσαρε στα πλάγια και τον Δημούτσο εκείνος έκανε την σέντρα με τον "τυπάρα" να κάνει το κοντρόλ και με γυριστό σουτ να στέλνει την μπάλα επάνω στον εξερχόμενο Ράντμαν.

Νέα πρόσωπα και για Δώνη

Με την συμπλήρωση του ημίωρου ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιώργος Δώνης άλλαξε αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα ενώ ένα λεπτό νωρίτερα (59') ο Μπέλιτς πιεζόμενος από τον Σεϊταρίδη σούταρε από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 64' ο Μουν από αριστερά "ανέβηκε" ψηλά και έφτασε σε θέση βολής έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε απελπιστικά άουτ.

Οι παίκτες του Φερέιρα έδειχναν καλύτερη εικόνα σαφώς από το πρώτο μέρος, με κίνηση και λύσεις στην επιθετική ανάπτυξη, κάτι που δεν έδειξαν οι "βασικοί". Στο 66' ο Δημούτσος από δεξιά μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και από θέση τετ α τετ σούταρε δυνατά με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (71') και πάλι οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια διπλή ευκαιρία και την πρώτη από στημένη φάση. Αρχικά μετά από αξιόλογο συνδιασμό του Κλέιτον με τον Λεοντίου, ο τελευταίος σούταρε με την μπάλα να περνάει μετά από κόντρα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη του (εκτέλεσε ο Κλέιτον) ο Καντέ στο πρώτο δοκάρι έκανε την γυριστή κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι "μικροί" του Δώνη πίεζαν τον Παναθηναϊκό που είχε καλή κυκλοφορία ωστόσο απείλησαν τον Καρνέζη στο τελευταίο πεντάλεπτο (85') από στημένη φάση, ο Αθανασίου έκανε το απευθείας φάουλ μέσα στην περιοχή αλλά ο πορτιέρο των "πράσινων" απομάκρυνε σε κόρνερ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ