ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έδειξε αρκετά κενά μεσοαμυντικά και ηττήθηκε άνετα από την Ομόνοια με 3-0 σε φιλικό παιχνίδι με τον Αντρέα Στραματσόνι να ανησυχεί σίγουρα με την εικόνα των πράσινων. (VIDEOS)

Απογοητευτικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο φιλικό που έδωσε με την Ομόνοια στην Κύπρο και γνώρισε την ήττα με 3-0 σε ένα ματς που χτύπησαν "καμπάνες" για τους πράσινους και κυρίως μεσοαμυντικά. Το τριφύλλι με την απουσία των Ζέκα, Μολέντο είχε αρκετά κενά στο κέντρο και στην άμυνα και οι Κύπριοι χτύπησαν στην πλάτη φανερώνοντας τις αδυναμίες του τριφυλλιού.

Μια τριάρα-σφαλιάρα για τους πράσινους και τον Αντρέα Στραματσόνι που πρέπει να δουλέψει πολύ τις μέρες που απομένουν μέχρι την Πέμπτη (18/8) και το ματς με την Μπρόντμπι για να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο. Η απουσία των Στιλ, Χουλτ, Μολέντο, Ζέκα, Μπεργκ αποτελεί μια δικαιολογία αλλά μέχρι εκεί και σίγουρα δεν φτάνει για να εξηγήσει την εικόνα των πράσινων που έδειξαν να κάνουν αγγαρεία στο φιλικό με την Ομόνοια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά βρέθηκε ο Μέστο και αριστερά ο Νάνο και οι Ιβανόφ, Ρέις ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Λεντέσμα, Κουτρουμπής και μπροστά τους η τριάδα ήταν αρχικά στα δεξιά ο Λουντ, αριστερά ο Μπουμάλ και στο κέντρο ο Βιγιαφάνιες. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λέτο. Λίγο μετά το εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Στραματσόνι άλλαξε πλευρές τους Λουντ, Μπουμάλ.

Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε τον Παναθηναϊκό κυρίως με την ταχύτητα του Χριστοφή και χτυπώντας στις δυο πλευρές τους πράσινους. Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 14' με τον Κλέιτον να επιχειρεί το σουτ και τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Χριστοφή που έπιασε έναν αριστερό κεραυνό με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη και εν συνεχεία ο Ιβανόφ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Το πρώτο σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 20' όταν ο Λεντέσμα έγινε κάτοχος της μπάλας και ενώ είχε χώρο μπροστά του έκανε το σουτ το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο.

Κενά στην άμυνα και γκολ για την Ομόνοια

Η άμυνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα 25' είχε αρκετά κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Ομόνοια δημιουργώντας ευκαιρίες και φτάνοντας μάλιστα και σε ένα όμορφο γκολ στο 24'. Ο Κλέιτον βρήκε ωραία τον Χριστοφή στα δεξιά αυτός έκανε την σέντρα για τον Αγκάγιεφ ο οποίος με κεφαλιά γύρισε στον Ντάρμπισαιρ που δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Σε μια φάση όπου ο Ιβανόφ είχε βγει πλάγια στον Χριστοφή και ο Ρέις απουσίαζε από την φάση με τον Λεντέσμα να βρίσκεται ανάμεσα στους δυο παίκτες της Ομόνοιας.

Αμέσως μετά το γκολ υπήρξε... τάιμ άουτ για να δροσιστούν οι παίκτες των δυο ομάδων και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Στραματσόνι να δώσει και κάποιες οδηγίες και η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε αρκετά στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 28'. Ο Νάνο έκανε την σέντρα η άμυνα της Ομόνοιας δεν απομάκρυνε με την μπάλα να φτάνει στον Μπουμάλ ο οποίος ανενόχλητος σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Παναγή. Δυο λεπτά αργότερα ο Λεντέσμα βρέθηκε έξω από την περιοχή του Παναγή έκανε ένα πλασέ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα. Στο επόμενο λεπτό ο Λέτο έχασε το άχαστο. Ο Βιγιαφάνιες από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Αργεντινό από την μικρή περιοχή να βρίσκει την μπάλα με το αριστερό και να καταφέρνει να τη στέλνει έξω.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε για την Ομόνοια μετά από λάθος των Ρέις και Ιβανόφ στο 33' με τον Βούλγαρο να γυρίζει προς τα πίσω και λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ αλλά ο Κοτσόλης έδιωξε με το πόδι.

Με 4-4-2 σε ρόμβο στο δεύτερο 45λεπτο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τους Ο. Βλαχοδήμο, Ιμπάρμπο και Γουακάσο και έβγαλε τους Κοτσόλη, Ιβανόφ και Μπουμάλ και παράλληλα άλλαξε το σύστημα των πράσινων σε 4-4-2 με ρόμβο με τον Κουτρουμπή στα στόπερ και τους Λουντ, Γοακάσο στις δυο πλευρές του ρόμβου, στην κορυφή τον Βιγιαφάνιες και δίδυμο στην επίθεση τους Λέτο, Ιμπάρπο.

Οι πράσινοι έδειξαν να θέλουν να γίνουν πιο επιθετικοί αλλά και πάλι η Ομόνοια χτυπώντας στην ταχύτητα και από τα πλάγια ήταν αυτή που απείλησε. Στο 49' ωραία κάθετη από τα δεξιά στον Ντάρμπισαιρ ο Βλαχοδήμος βγήκε, ο Άγγλος τον πέρασε αλλά έφυγε πολύ πλάγια και ο Κουτρουμπής έδιωξε το γύρισμα του σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό οι Κύπριοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Κλέιτον εκτέλεσε ωραία με πάσα το φάουλ προς την απέναντι πλευρά έγινε το παράλληλο γύρισμα και από το ύψος του πέναλτι το σουτ το οποίο έκανε ο Φυλαχτού οι Λουντ και Λεντέσμα έπεσαν πάνω στην μπάλα και έκοψαν το σουτ και εν συνεχεία έδιωξε ο Λεντέσμα.

Η καλύτερη στιγμή του τριφυλλιού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 55' όταν ο Λουντ συνδυάστηκε ωραία με τον Μέστο με τον Φιλανδό να κάνει την σέντρα προς τον Ιμπάρμπο με τον Κολομβιανό να γυρίζει μέσα στην περιοχή και να κάνει το σουτ με την μπάλα αν φεύγει μόλις έξω.

"Κοιμήθηκε" η άμυνα και 2-0

Ένα λεπτό αργότερα, στο 56, η άμυνα του Παναθηναϊκού "κοιμήθηκε" καθώς μετά από κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα των πράσινων έδιωξε αλλά εν συνεχεία κανείς δεν κυνήγησε την φάση με αποτέλεσμα ο Χριστοφής να γίνει κάτοχος της μπάλας, να περάσει όμορφα τον Λεντέσμα πάνω στην γραμμή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Αγκάγιεφ ο οποίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 2-0.

Οι πράσινοι μετά το δεύτερο γκολ της Ομόνοιας δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση και να απειλήσουν την εστία του Παναγή και στο 68' ο Στραματσόνι έριξε στο ματς όλους τους παίκτες που είχε μαζί του πλην του Κλωναρίδη.

Ντεμπούτο για τον Ρινάλντι και 4-3-3 οι πράσινοι

Μάλιστα στην αναμέτρηση πέρασε και ο Ρινάλντι ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό έστω και σε φιλική αναμέτρηση. Με τις τελευταίες αλλαγές ο Ιταλός τεχνικός άλλαξε και το σύστημα σε 4-3-3 με το τριφύλλι να παίζει ως εξής. Ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας οι Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Κουτρουμπής, Νάνο και μπροστά τους οι Στάικος, Λουντ, Γουακάσο με την τριάδα της επίθεσης να είναι δεξιά ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Ιμπάρμπο και στην κορυφή ο Ρινάλντι.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ομόνοια που επίσης έκανε αλλαγές χωρίς όμως να ρίξει την απόδοση της και κατάφερε να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ με τον Σέρινταν στο 79'. Ο Καρλίτος ήταν αυτός που βγήκε όμορφα από τα δεξιά και έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον φορ των Κύπριων που από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού για τρίτη φορά.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει το τριφύλλι μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν να απειλήσει μια φορά με σουτ του Βλαχοδήμου στο 86' το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Κότσαρη.

ΟΜΟΝΟΙΑ:Παναγή (75' Κότσαρης), Δημητρίου, Νασιμέντο (88' Κονομής), Παντελιάδης, Μαργκάσα (58' Καρλίτος), Τουρέ, Φυλακτού, Κλέιτον (58' Φλορέσκου), Χριστοφή (58' Ούρσουλιτς), Αγκάγιεφ, Ντάρμπισαιρ (80' Φραγκίσκου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Κοτσόλης (46' Ο. Βλαχοδήμος), Μέστο (68' Μαρινάκης), Ρέις (68' Ευαγγέλου), Ιβανόφ (46' Γουακάσο), Κουτρουμπής, Νάνο, Λεντέσμα (68' Στάικος), Λουντ, Βιγιαφάνιες (68' Π. Βλαχοδήμος), Μπουμάλ (46' Ιμπάρμπο), Λέτο (68' Ρινάλντι).

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση:

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καμπάνες" για Παναθηναϊκό χωρίς Ζέκα, Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES



TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ