ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καμίνης: "Γήπεδο με την υποστήριξη των κατοίκων"

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ Μ. ΔΟΜΑΖΟΥ - Α.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ Μ. ΔΟΜΑΖΟΥ - Α.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή, στην ανάμειξη του Δήμου Αθηναίων και στη σχέση του με την ΠΑΕ, καθώς και στο ιδιοκτησιακό του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Η προοπτική κατασκευής ενός αθλητικού κέντρου για τον Παναθηναϊκό στο Γουδή, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όπως υποστήριξε ο Γιώργος Καμίνης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο γηπεδικό πρότζεκτ και τόνισε πως η συναίνεση των κατοίκων είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου, ενώ σχολίασε τη Διπλή Ανάπλαση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει το "Απόστολος Νικολαΐδης".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη στην εφημερίδα "Live Sport":

Αυτή τη στιγμή, σε τι φάση βρίσκεται το γηπεδικό ζήτημα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Δήμο;

«Ο Δήμος έχει ετοιμάσει εδώ και χρόνια, όπως είχε υποχρέωση από το νόμο, το Προεδρικό Διάταγμα για τη Διπλή Ανάπλαση και τον Βοτανικό. Τώρα η Πολιτεία διατυπώνει νέες σκέψεις για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Είναι μία ιδέα που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο και τον Παναθηναϊκό, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ. Πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο και ευαίσθητο ζήτημα, διότι στην ίδια περιοχή προβλέπεται να δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο. Η θέση του Δήμου είναι να πάμε να κάνουμε γήπεδο, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε σε συμφωνία με την Πολιτεία, τον Παναθηναϊκό, αλλά να εξασφαλίσουμε και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Όπως πρέπει να γίνει. Για να συμβούν αυτά, πρέπει να έχουμε και την υποστήριξη των κατοίκων. Όλων. Να τους πείσουμε για την παρέμβαση που σχεδιάζουμε, ότι θα προκύψει όφελος για όλους. Γιατί αν δεν πετύχουμε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε το γήπεδο. Ο Δήμος έχει αρχίσει να διαμορφώνει μία ολοκληρωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει, γιατί ο Δήμος δεν βλέπει μόνο το γήπεδο. Βλέπει την Τριπλή Ανάπλαση. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να κάνουμε όλα όσα θέλουμε».

Η πρόταση της Πολιτείας έχει συγκεκριμενοποιηθεί; Για παράδειγμα, σας έχει υποδείξει σε ποιο χώρο θα κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού;

«Όχι, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής».

Συνεπώς, η πρόταση της Κυβέρνησης βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο;

«Θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Ουσιαστικά, δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμα. Θέλω να τονίσω με έμφαση, ότι ο Δήμος σε νομικό επίπεδο, σε ότι αφορά τη νομιμότητα, τελεί υπό το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά το Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση. Για να καταργηθεί αυτό το καθεστώς, θα πρέπει να έχουμε έτοιμη την επόμενη λύση».

Στη σχετική συζήτηση που έγινε στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, εκφράστηκαν φόβοι ότι ο Δήμος συμμετέχει στο νέο πρότζεκτ απλά και μόνο για να απαλλαγεί από τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει έναντι της ΠΑΕ. Πως σχολιάζετε αυτές τις ενστάσεις;

«Ο Δήμος δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στην ΠΑΕ. Καμία απολύτως οικονομική υποχρέωση».

Στο παρελθόν η ΠΑΕ έχει αποστείλει εξώδικο στον Δήμο και έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει αγωγή και να ζητήσει αποζημίωση για τη μη υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

«Ο καθένας μπορεί να ενεργοποιήσει οτιδήποτε. Ο Δήμος δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εμείς δεν πάμε στο πρότζεκτ με γνώμονα το φόβο ή οτιδήποτε άλλο. Εμείς μπαίνουμε στη συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη το καλό της πόλης και της ομάδας. Στο μυαλό μας, αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίσουν και θα τα καταφέρουμε από κοινού».

Ποια είναι η θέση του Δήμου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει το «Απόστολος Νικολαΐδης»;

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν θέτουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν μας απασχολεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ απλό για τον Δήμο. Ο Παναθηναϊκός έχει ούτως ή άλλως τη χρήση του οικοπέδου, που του είχε παραχωρηθεί εφ’ όρου ζωής. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα τώρα να καθόμαστε να συζητάμε για κάτι που δεν ασκεί καμία επίδραση στην όλη ιστορία».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ