ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καμάρας: "Αισχρά ψέματα μετά από 46 χρόνια"

Καμάρας: "Αισχρά ψέματα μετά από 46 χρόνια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αριστείδης Καμάρας χαρακτήρισε ως "αισχρά ψέματα" τους ισχυρισμούς του Στάνισλαβ Κάρασι ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον Ερυθρό Αστέρα ναρκώθηκαν πριν από την ήττα με 0-3 στην Αθήνα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

Ο Σέρβος Στάνισλαβ Κάρασι, βασικός μέσος του Ερυθρού Αστέρα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, υποστήριξε ότι οι συμπαίκτες του ναρκώθηκαν πριν από την ήττα με 0-3 στην Αθήνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα, " Novosti" κι ο Αριστείδης Καμάρας με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού την χαρακτήρισε ως "αισχρό ψέμα", εκφράζοντας την απορία του για το από ποιον υποκινούνται αυτές οι δηλώσεις.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Αριστείδη Καμάρα:

"Πρόκειται για μία απίστευτης κακοήθειας δήλωση που σαφώς εγείρει πολλά ερωτήματα σε ό,τι αφορά τη χρονική στιγμή που γίνεται, καθώς και αν και από πού έχει υποκινηθεί. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο κύριος Καράσι μάλλον παρέμεινε ο ίδιος … ναρκωμένος επί 46 ολόκληρα χρόνια και ξαφνικά θυμήθηκε να καταγγείλει αυτά τα ψέματα.

Πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι δηλώσεις του είναι ανεπίδεκτες σχολιασμού και εκτίμησης, καθώς ακυρώνονται από τις ίδιες τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτει, υπάρχουν ντοκουμέντα και δημοσιεύματα εκείνης της εποχής που αποδεικνύουν ότι είναι ανυπόστατες.

Ο κόσμος θυμάται καλά, την κεφαλιά του Φιλίποβιτς να περνάει ξυστά άουτ προς το τέλος του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 3-0, καθώς και τη σωτήρια απόκρουση του τερματοφύλακά μας Βασίλη Κωνσταντίνου στο σουτ του Κάρασι και σε άλλες φάσεις, που μόνο από ναρκωμένους παίκτες δεν κινδύνεψε η εστία μας.

Μιας και λοιπόν, ο κύριος Καράσι ανένηψε ξαφνικά και άρχισε να… θυμάται, ας μας πει για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Βελιγράδι. Ας μας πει για το ρόλο του Αυστριακού διαιτητή από το Γκρατς, Λινεμάγιερ (κοντοχωριανού των Γιουγκοσλάβων τότε) που κατακύρωσε το 2ο γκολ του Ερυθρού Αστέρα ενώ ο ίδιος ήταν στην σέντρα. Όταν ο Σούρπης και ο Τομαράς απομάκρυναν τη μπάλα στη γραμμή και ο επόπτης που ήταν μπροστά ακριβώς στη φάση δεν καταλόγισε γκολ. Τότε είδα για πρώτη φορά τον Φέρεντς Πούσκας να χάνει την ψυχραιμία του και να αρπάζει από το πέτο τον διαιτητή, ζητώντας του το λόγο στα γερμανικά. Αντιθέτως, ο ρέφερι ατάραχος δεν αντέδρασε καθόλου και συνέχισε το παιχνίδι. Επιπλέον, το 3ο γκολ του Ερυθρού Αστέρα, κακώς μέτρησε καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Ελευθεράκη και ουσιαστικά η άμυνά μας σταμάτησε και περίμενε την υπόδειξη. Μετά το 3-0, εμείς συνεχίσαμε να παίζουμε επιθετικά και μείωσα σε 3-1, ενώ λίγο αργότερα δεν μας έδωσε και πέναλτι που έγινε σε μένα. Αυτός ο διαβλητός διαιτητής δημιούργησε το πλασματικό 4-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι και θεωρητικά είχαμε αποκλειστεί.

Ο δε διαιτητής τιμωρήθηκε για την απόδοσή του στο παιχνίδι αυτό και εξαφανίστηκε για χρόνια από τους αγώνες. Αποτελούσε εργαλείο της διεθνούς «συμμορίας».

Ας θυμηθεί ο κύριος Καράσι αυτά που έγιναν στο ξενοδοχείο «Γιουγκοσλάβια» που κατέλυσε ο Παναθηναϊκός και αναγκάστηκε να παρέμβει η Αστυνομία για απομακρυνθούν οι οπαδοί του Αστέρα. Φανταστείτε ότι είχαμε ζητήσει με τον Φραγκίσκο Σούρπη να επισκεφτούμε το χώρο που εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος και ο Πούσκας, λόγω του απειλητικού κλίματος που επικρατούσε στην πόλη εναντίον μας, μας απαγόρευσε οποιαδήποτε μετακίνηση από το ξενοδοχείο. Φανταστείτε ότι ο εντεταλμένος της ΟΥΕΦΑ και ο Υπεύθυνος Αθλητισμού και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, μας ζήτησαν συγγνώμη για τις απρέπειες που συνέβησαν κατά την άφιξή μας.

Επίσης, μετά τη λήξη του αγώνα όπως κατευθυνόμασταν προς τα αποδυτήρια, στην καταπακτή και ενώ ο καιρός ήταν βροχερός, ο Ατσίμοβιτς στεκόταν εκεί και μας έκανε άσεμνες χειρονομίες ενώ ακολούθησε συμπλοκή και ο Αντονίεβιτς με 2 αναπληρωματικούς θα μας είχαν ανοίξει τα κεφάλια με ομπρέλες, εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Πούσκας. Επιπλέον, θυμούνται κάποιοι ότι στο Βελιγράδι, είχαν κλέψει μέχρι και τα ελαστικά από τα πούλμαν που μετέφεραν τους Έλληνες φιλάθλους.

Όλα όσα αναφέρω έχουν γραφτεί από τον Τύπο της εποχής και είναι γεγονότα.

Αντίθετα, από την πλευρά μας η φιλοξενία στην Αθήνα ήταν υποδειγματική κατά γενική ομολογία.

Άλλωστε εμάς το μυαλό μας ήταν μόνο στη ρεβάνς και να ανατρέψουμε το βαρύ 4-1.

Και αυτό φάνηκε και από την απόδοσή μας και την πρόκριση. Είναι ενδεικτικό ότι ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Μίλαν Μίλιανιτς, ο αρμοδιότερος, με τη λήξη του αγώνα, έξω από τα αποδυτήρια αγκάλιασε και φίλησε τον Πούσκας και τον συνεχάρη, ενώ παράλληλα μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τελικό. Έκανε και δηλώσεις δημοσίως σχετικά. Αν είχαν συμβεί όλα αυτά που ισχυρίζεται ο κύριος Καράσι, δεν θα ήταν έξαλλος; Δεν θα είχε χάσει την ψυχραιμία του αν υπήρχε αδικία σε βάρος του ή οτιδήποτε περίεργο, όπως έκανε ο Πούσκας στο Βελιγράδι; Θα έβγαινε εν θερμώ καταγγέλλοντας το… σύμπαν. Είναι ανθρώπινο.

Πραγματικά, διερωτώμαι εάν η πνευματική συγκρότηση του κύριου Κάρασι είναι μειωμένη, καθώς αυτά που δήλωσε δεν έχουν κανέναν ειρμό και καμία ισορροπία. Είναι τεράστιο το ερώτημα που προκύπτει, εάν έχει υποκινηθεί από κάποιον να ισχυρίζεται αισχρά ψέματα 46 χρόνια αργότερα!"

*Επιφυλασσόμαστε για την αυθεντική μετάφραση των δηλώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, βάσει της οποίας θα πράξουμε τα δέοντα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ