ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και τώρα, η ώρα του Ζιλμπέρτο

Και τώρα, η ώρα του Ζιλμπέρτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει το "ημερολόγιο" της Δευτέρας, που οδήγησε στην παραμονή του Αντρέα Στραματσόνι και τις επόμενες κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Έτσι και αλλιώς, η επόμενη μέρα μιας ήττας με 3-0 από τον Ολυμπιακό θα ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό και θα συνοδευόταν από "κραδασμούς". Σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί, ο Αντρέα Στραματσόνι θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος και αυτό φάνηκε στις εκδηλώσεις των 300 οπαδών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο "Γεώργιος Καλαφάτης" τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/11).

Όμως, το ερωτηματικό αφορούσε την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου στην αμφισβήτηση που δέχεται ο Αντρέα Στραματσόνι. Θα στήριζε τον προπονητή ή θα τον αντικαθιστούσε;

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε από το πρωί της Δευτέρας (7/11) συζητήσεις με τους συνεργάτες του, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Άκουσε τις απόψεις όλων, ώστε να αποκτήσει σφαιρική εικόνα και να καταλήξει στις αποφάσεις του για το μέλλον του Ιταλού προπονητή.

Μία από τις δυσκολίες για την άμεση αποπομπή του Στραματσόνι ήταν η απουσία εναλλακτικών λύσεων. Στην ΠΑΕ δεν είχε προηγηθεί προεργασία για την αντικατάσταση του προπονητή και αυτό χρήζει άμεσης επίλυσης. Επιπροσθέτως, ο Αλαφουζος δεν συνηθίζει να ενδίδει στις πιέσεις και προτιμά να αποφασίζει με ηρεμία, πόσο μάλλον για μία τόσο σημαντική υπόθεση.

Ο μοναδικός από τους συνεργάτες τους οποίους δεν συνάντησε ήταν ο πλέον αρμόδιος, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Το γεγονός έχει την εξήγηση του... Ο πρόεδρος και ο διευθυντής ποδοσφαίρου επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι στην παρούσα φάση είναι προτιμότερο να διατηρηθεί στη θέση του ο προπονητής.

Επιπροσθέτως, προγραμμάτισαν να μιλήσουν κατ' ιδίαν το πρωί της Τρίτης (8/11). Ο Αλαφούζος έχει ζητήσει από τον Ζιλμπέρτο να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο και σύμφωνα με πληροφορίες να καταρτίσει και λίστα με ονόματα, για την περίπτωση που χρειαστεί να προσληφθεί νέος προπονητής. Πρόεδρος της ΠΑΕ και αθλητικος διευθυντής καλούνται να χαράξουν μία πολιτική που θα τηρήσουν, αφού ό,τι και να συμβεί εφεξής, το ρόστερ δεν μπορεί να "ανοικοδομηθεί" ξανα από την αρχή.

Όσο για τον Αντρέα Στραματσόνι; Ο Αλαφούζος προτίμησε να ακολουθήσει τη δική του λογική και τον στήριξε. Τον συνάντησε στο γραφείο του το απόγευμα της Δευτέρας (7/11), τον προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να τον κρατήσει με τον Παναθηναϊκό να έχει ανάλογη απόδοση και ατιμωτικές ήττες. Ο Στραματσόνι δεν έδειξε διατεθειμένος να παραιτηθεί, εξήγησε τι πάει στραβά κατά την άποψη του και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να μεταμορφώσει την ομάδα.

Συνεπώς, ο Στραματσόνι έλαβε "παράταση ζωής", όμως όχι επ' άπειρον. Παραμένει υπό κρίση και πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη παιχνίδι με παιχνίδι. Κάτι που σημαίνει πως με την ΑΕΚ πρέπει να παρατάξει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό, που θα νικήσει. Διαφορετικά, η θητεία του θα λήξει άδοξα...

Κοινώς, ο Παναθηναϊκός θα διανύσει τη διακοπή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 εν μέσω διεργασιών και ζυμώσεων. Ο προπονητής του πρέπει να βρει τις λύσεις, υπό ασφυκτική πίεση, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές και εσωτερικά στην ΠΑΕ ή και στο αγωνιστικό τμήμα (γενικός αρχηγός).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ