ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κ20: Σημαντικό τρίποντο ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Ατρόμητο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΑΕΚ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΑΕΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με ένα γκολ του Εμμανουηλίδη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πήρε τη νίκη επί του Ατρόμητου και επέστρεψε στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ να παίζει την Κυριακή.

Μια πολύ σημαντική νίκη που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για τον τίτλο πήρε η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι πράσινοι αν και δυσκολεύτηκαν, όπως και στον πρώτο γύρο, επικράτησαν του Ατρόμητου με 1-0 χάρη σε γκολ του Εμμανουηλίδη στο 86' λεπτό της αναμέτρησης.

Στο τριφύλλι γνώριζαν μετά την ήττα από την ΑΕΚ πως για να πάρουν το πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσουν τέσσερα από τα πέντε ματς που απομένουν ανάμεσα στα οποία και αυτό με τον ΠΑΟΚ. Το Σάββατο το μεσημέρι πήραν τη πρώτη νίκη και σκαρφάλωσαν και πάλι στην κορυφή με την ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως να αγωνίζεται τη Κυριακή το πρωί.

Σε ένα ωραίο ματς με χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια και από τους δυο τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε το "χρυσό" όπως αποδείχθηκε τέρμα μετά από τρομερή ενέργεια του Αποστολάκη από τα δεξιά και όμορφο τελείωμα του Εμμανουηλίδη που έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή Super League.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι. Αρχικά απείλησε ο Παναθηναϊκός στο 10' με τον Εμμανουηλίδη ενώ σε μια ωραία αντεπίθεση στο 30' το σουτ του Τριμμάτη τράνταξε το δεξί δοκάρι του Χαλκίδη.

Το τριφύλλι συνέχισε να απειλεί με τον Κίναλη να αποκρούει σωτήρια σε δυο περιπτώσεις και να σταματάει εντυπωσιακά τους Σούλτσε και Κουντουριώτη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φρατζέσκος έριξε στο ματς τον Καλομοίρη και το παιχνίδι των "πράσινων" έγινε πιο... γλυκό με το νεαρό μέσο να προσπαθεί με ωραίες μπαλιές να εκμεταλλευτεί στον χώρο τον Εμμανουηλίδη και τον Σέχου.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή αλλά όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν και αρκετό ρίσκο στο ματς καθώς άφηναν εκτεθειμένη την άμυνα τους με αποτέλεσμα και ο Ατρόμητος να απειλεί χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 80' ο Καλομοίρης έδωσε μια πανέμορφη μπαλιά στην πλάτη στον Εμμανουηλίδη που βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε πάνω από τον Κίναλη με τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα. Η άμυνα του Ατρόμητου έδιωξε τελευταία στιγμή αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο αν η μπάλα είχε περάσει ή όχι τη γραμμή με τον πάγκο του Παναθηναϊκού και τον 17χρονο επιθετικό να διαμαρτύρεται έντονα.

Στο 86' όμως ο Αποστολάκης από τα δεξιά έδειξε τρομερή μαχητικότητα, πέρασε δυο παίκτες και έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Εμμανουηλίδη. Αυτός στο ύψος του πέναλτι κοντρόλαρε και έκανε ένα διαγώνιο πλασέ ανοίγοντας το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής στο 90' του Κουντουριώτη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κ. Φρατζέσκος): Χαλκίδης, Οικονομόπουλος (68' Παπαδόπουλος), Ντόκο, Μαυρομμάτης, Ζερβόπουλος, Σκεντεράι (78' Ξεπαπαδάκης), Κουντουριώτης, Εμμανουηλίδης, Σούλτσε (46' Καλομοίρης), Σέχου, Αποστολάκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ20:Κίναλης, Βιταλιώτης, Παπαδογιωργάκης, Τσεκερίδης, Χοχλαστός, Ιμέρι, Νταβιώτης, Χατζοβασιλάκης, Ρούνης, Νταούλιας Τριμμάτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Παναθηναϊκός 26 65
2. ΠΑΟΚ 25 63
3. Ολυμπιακός 25 54
4. Ατρόμητος 26 46
5. Αστέρας 26 40
6. Πανιώνιος 25 40
7. ΑΕΚ 25 36
8. Ξάνθη 25 36
9. Παναιτωλικός 24 35
10. Λεβαδειακός 26 32
11. ΠΑΣ Γιάννινα 25 26
12. Λαμία 25 26
13. Πλατανιάς 23 21
14. Κέρκυρα 24 17
15. ΑΕΛ 25 16
16. Απόλλων Σμ. 26 13

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ