ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κ20: Ασταμάτητος και πρώτος ο Παναθηναϊκός, νίκησε και τον ΠΑΣ 3-1

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχισε την πορεία του με στόχο το πρωτάθλημα. Τρεις διαφορετικούς σκόρερ είχαν οι πράσινοι που ήταν καλοί κατά διαστήματα.

Μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός έδρας, πανηγύρισε η Κ20 του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 3-1 της ομάδας των Ιωαννίνων σε ένα ματς που έγινε σε ένα κακό γήπεδο και υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Οι πράσινοι που ήταν καλοί κατά διαστήματα είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ ενώ πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο γκολκίπερ του τριφυλλιού, Βασίλης Ξενόπουλος, που για δεύτερη σερί αγωνιστική απέκρουσε πέναλτι όταν το σκορ της αναμέτρησης ήταν 0-0.

Το τριφύλλι μετά απ' αυτή του νίκη έμεινε για εικοστό παιχνίδι αήττητο και συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει όντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και διατηρώντας την διαφορά από τους διώκτες του, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν στο 20' ο Πήλιος έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαυρομάτη και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Λιάππης ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο Ξενόπουλος έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και έπιασε το πέναλτι ενώ στην επαναφορά έδιωξε και το πλασέ του Λιάππη.

Ο Παναθηναϊκός μετά το χαμένο πέναλτι του ΠΑΣ ανέβασε την απόδοση του και πήρε το προβάδισμα στο 35'. Ο Θεοχάρης που έπαιξε ως δεξί μπακ έκανε την μπαλιά στην απέναντι πλευρά στον Ζωγραφάκη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για το τριφύλλι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε και δέχθηκε την ισοφάριση με σουτ του Πήλιου. Το 1-1 έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων που για το επόμενο τέταρτο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να την αξιοποιήσουν. Στο 63' μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στο τελευταίο εικοσάλεπτο και στο 75' ο Σκεντεράι έκανε το φάουλ από το ύψος του κέντρου, ο Ζερβόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Μαυρομάτη ο οποίος από κανονική θέση βγήκε τετ α τετ με τον Βενετικίδη, πλάσαρε εύκολα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το τριφύλλι πέτυχε και τρίτο γκολ με όμορφο πλασέ του Σούλτσε που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες το παιχνίδι λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μαυρομάτη.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βενετικίδης, Τσίντας, Τάτσης, Γώγος, Βασιλάκης, Ζαχαρός, Λιάππης (59’ Κάγια), Λιάσος, Αλεξίου (68’ Νικολόπουλος), Παπαδόπουλος (77΄ Μπισέλας), Πήλιος.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Ζωγραφάκης, Ζερβόπουλος, Σκεντεράι, Μαυρομμάτης, Απστολάκης, Ντιρμίσι (85’ Βλαχόπουλος), Σέχου, Ξεπαπαδάκης (53’Σούλτσε), Δημητρούλας (65’ Μιχαήλ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Παναθηναϊκός 20 52
2. ΠΑΟΚ 20 48
3. Ολυμπιακός 20 47
4. Πανιώνιος 20 37
5. Αστέρας 19 35
6. Ατρόμητος 20 34
7. ΑΕΚ 19 27
8. Ξάνθη 16 26
9. Παναιτωλικός 19 23
10. Λεβαδειακός 17 19
11. ΠΑΣ Γιάννινα 19 17
12. Απόλλων Σμύρνης 18 13
13. Πλατανιάς 16 10
14. Λαμία 18 10
15. Κέρκυρα 17 9
16. ΑΕΛ 18 8
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ