ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ινσούα: "Κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία"

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμανουέλ Ινσούα ανέλαβε να συστηθεί στους οπαδούς του Τριφυλλιού και περιέγραψε το στυλ του, ενώ ευχήθηκε να μείνει για χρόνια στην Αθήνα και να διεκδικήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό.

Πέραν πάσης αμφιβολίας ο Εμανουέλ Ινσούα είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όμως οι φίλοι του Τριφυλλιού δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες του. Οπότε, ο Αργεντινός αριστερός μπακ ανέλαβε να συστηθεί και περιέγραψε τον τρόπο που αγωνίζεται και τις επιδιώξεις του στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα, ευχήθηκε να στεριώσει στην Αθήνα και να διεκδικήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ινσούα στο PAO News:

Πώς αισθάνεσαι σαν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού;

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Από τη στιγμή που έδειξε ενδιαφέρον η ομάδα περίμενα να γίνει πραγματικότητα αυτή η μεταγραφή. Τώρα είμαι εδώ και είμαι γεμάτος όρεξη να αρχίσω να προπονούμαι με τους συμπαίκτες μου και φυσικά να παίξω στην έδρα μας. Μου έχουν πει ότι οι φίλαθλοί μας δημιουργούν εκεί εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θέλω να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και όλους στην ομάδα και να ξεκινήσουμε δουλειά».

Τα τελευταία χρόνια δεν έχεις βρει την ομάδα στην οποία θα στεριώσεις. Μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός αυτή η ομάδα;

«Αναμφίβολα ναι. Εχω συμβόλαιο για τρία χρόνια και μεγάλη μου επιθυμία και στόχος είναι να καταφέρω εδώ αρκετά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος Σύλλογος και θέλω να καταφέρω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο και να πετύχω το καλύτερο για την ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο;

«Πρώτ’ απ’ όλα θέλω να προπονηθώ σκληρά και πολύ ώστε να μπορέσω να παίξω με την ομάδα. Θέλω να προσαρμοστώ στο σύστημα και στα «θέλω» του προπονητή και να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο που αγωνίζονται. Προφανώς, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο club που πρωταγωνιστεί. θέλω να διεκδικήσουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Σε ακολουθεί η φήμη του aggressive ποδοσφαιριστή. Εσύ βλέπεις τον εαυτό σου έτσι;

«Είναι αλήθεια πως μου αρέσει να κερδίζω και είμαι ανταγωνιστικός και επιθετικός στο παιχνίδι μου. Αυτό απαιτεί και η θέση που αγωνίζομαι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαι δυνατός στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και αφού κλείσω τους διαδρόμους για τον αντίπαλο μου αρέσει με την επιθετικότητά μου να δημιουργώ κινδύνους για την άμυνα των άλλων».

Γενικά πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου σαν ποδοσφαιριστή στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

«Είμαι ποδοσφαιριστής δραστήριος μέσα στο γήπεδο και πειθαρχημένος. Εχω πολύ όρεξη να πετύχω θριάμβους με την ομάδα και η φιλοσοφία μου είναι να παίζω σε κάθε φάση σαν να ήταν η τελευταία! Μου αρέσει να έχω ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, αλλά πρώτα πρέπει να σταματήσω τον αντίπαλο και μετά να του επιτεθώ».

Πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει στην προσαρμογή η παρουσία κι άλλων συμπατριωτών σου στην ομάδα;

«Οπωσδήποτε ναι. Αυτό το γεγονός θα με βοηθήσει πολύ. Ηδη έχω γνωριστεί με τον Λούκας (σ.σ. Βιγιαφάνιες) ο οποίος μιλάει ελληνικά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προσαρμογή μου. Με τον Αντρές (σ.σ. Τσάβες) έχουμε κοινό παρελθόν στην Μπόκα, έχουμε κοινές συνήθειες και κοινή κουλτούρα κάτι που επίσης θα με βοηθήσει».

Εχεις μιλήσει με τον προπονητή; ξέρεις τι περιμένει από εσένα;

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα αναλυτικά. Με καλωσόρισε στην ομάδα την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ για τις ιατρικές εξετάσεις και ανυπομονώ να μιλήσουμε για την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού της. Στόχος μου είναι να πραγματοποιήσω στο maximum τις επιθυμίες του».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους της ομάδας;

«Κατ’ αρχάς θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη και την αγάπη που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο στην Αθήνα. Αυτή η υποστήριξη αποτελεί κίνητρο για μένα να δουλεύω ακόμα σκληρότερα φορώντας τα πράσινα. Οι φίλαθλοί μας να είναι σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ