ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ινσούα: "Ήρθα για να πάρω τίτλους με τον Παναθηναϊκό"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμανουέλ Ινσούα θεωρεί πως όλοι μαζί οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να ακολουθήσουν τα θέλω του προπονητή ώστε άμεσα να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Τη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στη κάμερα της "NOVA" παραχώρησε ο Εμανουέλ Ινσούα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο κακό πράσινο ξεκίνημα το οποίο θεωρεί απόρροια των πολλών νέων παικτών.

Εν συνεχεία μίλησε για το λόγο που επέλεξε το τριφύλλι και το όνειρο του να κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκού. Ο Ινσούα αναφέρθηκε και στη μάχη με τον Χουλτ για τη θέση του αριστερού μπακ αλλά και τη παρουσία αρκετών Αργεντινών στην ομάδα.

Χαρακτηριστικά είπε στη κάμερα της "NOVA":

Για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:
"Γνωρίζουμε ότι δεν περνάμε μια καλή στιγμή και όλοι οι παίκτες έχουμε γνώση αυτής της κατάστασης. Ο στόχος μας είναι βελτιωθούμε και για να το πετύχουμε, θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να είμαστε 100% από τις προπονήσεις. Κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε στις προπονήσεις, θα επιδιώξουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή και η βελτίωση μας θα πρέπει να γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον Απόλλωνα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για την έλλειψη ομοιογένειας στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας της παρουσίας πολλών νέων παικτών:
"Σε κάθε ομάδα, όταν έρχονται τόσοι πολλοί παίκτες και όταν παράλληλα φεύγουν επίσης πάρα πολλοί παίκτες, καταλαβαίνετε ότι αργεί η προσαρμογή. Από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εγώ επίσης είμαι στους νέους παίκτες και χρειάζεται να προσαρμοστώ με σχετική ταχύτητα.

Όλοι μαζί πρέπει να δούμε τα "θέλω" του προπονητή και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ακριβώς αυτά που εκείνος μας ζητά. Βρίσκομαι κι εγώ σε μια περίοδο προσαρμογής, αλλά πιστεύω ότι αυτή η προσαρμογή θα είναι γρήγορη. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε κερδίσει κάποιο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τα πάντα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και όλοι να προσαρμοστούμε το γρηγορότερο δυνατό".

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα:
"Αναμφίβολα πρέπει να επιδιώξουμε τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με πολλούς και καλούς παίκτες και την Κυριακή η νίκη αποτελεί υποχρέωση. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και για τον Παναθηναϊκό και για εμάς τους ίδιους. Για όλους. Πρέπει να προπονηθούμε καλύτερα και την Κυριακή, είτε παίξουμε καλά, είτε όχι, ο στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί".

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:
"Κάθε παίκτης επιδιώκει να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Έχω αγωνιστεί στη Μπόκα Τζούνιορς... Μου είπαν για τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα και ένας ιστορικός και τεράστιος σύλλογος, οπότε καταλαβαίνετε πως όταν μου έγινε αυτή η πρόταση, δεν δίστασα καθόλου. Ήρθα εδώ γιατί θέλω να κατακτήσω τίτλους. Θέλω να πάρω τρόπαια και θέλω να κάνω σημαντικά και σπουδαία πράγματα. Είμαι χαρούμενος εδώ και ο στόχος μου είναι να αποδείξω τις δυνατότητες που έχω, ώστε να μπορέσω κι εγώ να συμμετάσχω στην ενδεκάδα και στην ομάδα"
.

Για τον συναγωνισμό με τον Χουλτ για μια θέση στην ενδεκάδα:
"Γνώριζα για τον Χουλτ. Είναι καλός άνθρωπος και καλός παίκτης. Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του, είμαστε πάρα πολύ καλά και οι δύο και από εκεί και πέρα η προπόνηση είναι εκείνη, η οποία θα δείξει στον προπονητή ποιος από τους δύο θα πρέπει να παίζει. Ο Χουλτ είναι ένας σημαντικός παίκτης, εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να προπονούμαι καλά, ξέρω οτι θα πρέπει να πάρω το χρόνο μου και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει ο προπονητής"
.

Για το παρατσούκλι "Βίσωνας":
"Το παρατσούκλι "Βίσωνας", μου το κόλλησε ο προπονητής μου στην Μπόκα Τζούνιορς, Κάρλος Μπιάνκι, όταν αγωνιζόμουν εκεί. Αυτό το είπε όταν κάποιοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πως παίζω και αυτός είπε: "Σαν Βίσωνας". Τώρα, ίσως το είπε αυτό γιατί είμαι ένας αμυντικός που κοιτάει και να προωθείται στην επίθεση. Κοιτάω να παίζω κάθε μπαλιά, σαν να είναι η τελευταία. Κοιτάω να κάνω τα πάντα, σαν να πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι και δεν χαρίζω τίποτα. Περνάω από την άμυνα στην επίθεση, πάντοτε σε κάθε αγώνα".

Για την παρουσία αρκετών Αργεντινών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και πόσο τον βοηθά στη γρηγορότερη προσαρμογή:
"Οπωσδήποτε με βοηθά το γεγονός ότι είναι εδώ και ο Τσάβες και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος επίσης μιλάει ελληνικά. Αυτό βοηθά όταν είσαι σε μια χώρα που δεν μιλάς τη γλώσσα. Βεβαίως και οι άλλοι συμπαίκτες μου, οι οποίοι μιλούν ισπανικά με βοηθούν στην γρήγορη προσαρμογή μου, ώστε να αισθανθώ 100% παίκτης του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ