ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ίδιο σύστημα, λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα

Ίδιο σύστημα, λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr πως αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός εναντίον της Ξάνθης και ποιοι αναμένεται να στελεχώσουν το αρχικό σχήμα.

Να διατηρήσει την ίδια τακτική και να προβεί σε λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα, προτίθεται ο Αντρέα Στραματσόνι για το κυριακάτικο (16/10) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ο Ιταλός προπονητής θα μεταχειριστεί το 4-2-3-1, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχει λόγος να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εναντίον ενός αντιπάλου χαμηλότερης δυναμικότητας. Θα επαναφέρει το 3-5-2 στο εκτός έδρας ματς με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο.

Για τους βασικούς, ο Στιλ θα αρχίσει τερματοφύλακας, οι Μολέντο και Κουτρουμπής θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Μέστο θα επανέρθει στο δεξιό άκρο της άμυνας και ο Χουλτ θα μείνει στο αριστερό.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ζέκα και ο Λεντέσμα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Βιγιαφάνιες θα είναι ο επιτελικός μέσος, ο Γουακάσο θα παίξει ως αριστερός εξτρέμ και ο Εμποκού ως δεξιός, ενώ ο Μπεργκ θα είναι ο σέντερ φορ περιοχής.

Ο Ιταλός μελετά, επίσης, την προοπτική να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Λέτο αντί του Εμποκού, τοποθετώντας τον Αργεντίνο πίσω από τον Μπεργκ και μετακινώντας δεξιά τον Βιγιαφάνιες.

Η αιτιολόγηση των επιλογών

Ο Γουακάσο αναμένεται να επανέλθει στην ενδεκάδα, επειδή έχει καλή ψυχολογία από την τελευταία εμφάνιση του με τη Γκάνα, δίνοντας και τη δυνατότητα στον Λουντ να ξεκουραστεί μετά τις συνεχόμενες συμμετοχές με Παναθηναϊκό και Φιλανδία. Ακόμα, ο Μέστο θα πάρει αγωνιστικά λεπτά, για να αποκτήσει ρυθμό μετά την αποχή του, ενώ φαίνεται ο Εμποκού θα έχει μία ευκαιρία από την αρχή, για να δείξει το ταλέντο του. Όπως και να έχει, ο Μπεργκ είναι και αυτός επιβαρυμένος, οπότε η διατήρηση του Λέτο στον πάγκο θα επιτρέψει να αντικατασταθεί ο Σουηδός στη διάρκεια του ματς.

Με τον Ιμπάρμπο δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα ρίσκο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποτροπής, για τον Κουλιμπαλί ο Παναθηναϊκός περιμένει ενημέρωση από την ΕΠΟ για το αν έχει δικαίωμα συμμετοχής, διότι δεν έπαιξε με την Εθνική του Μάλι και ο Μπουμάλ, παρότι προπονείται με την ομάδα θα χρειαστεί χρόνο για να παίξει.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ