ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιατρικός φάκελος: Μάικλ Εσιέν

Ιατρικός φάκελος: Μάικλ Εσιέν
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί σε ποιο σημείο νιώθει ενοχλήσεις ο Μάικλ Εσιέν, πως αντιμετωπίζει το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού το ζήτημα και ποια μπορεί να είναι η ακραία απόφαση που θα ληφθεί.

Ο Μάικλ Εσιέν αποτελεί την σπουδαιότερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι του 2015, όμως, μέχρι στιγμής απέχει από τις προπονήσεις και δεν έχει τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου.

Από την έναρξη της προετοιμασίας, ο Γκανέζος αμυντικός χαφ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, διότι αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Σε συνεννόηση με τον Αναστασίου και με το ιατρικό επιτελείο, ο Εσιέν γυμνάζεται με ειδικές ασκήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και ταυτόχρονα, να μην επιβαρύνει τον τραυματισμό του.

Η συντηρητική αντιμετώπιση των ενοχλήσεων στους προσαγωγούς θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και στην παρούσα φάση, θεωρείται προτιμότερη από τη χειρουργική επέμβαση,

Επίσης, έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια του γ' προκριματικού γύρου, ωστόσο, δεν έχουν εκλείψει. Την απόφαση θα τη λάβει ο Αναστασίου, μετά από διαβουλεύσεις με τον Εσιέν και τον γιατρό, Παναγιώτη Κουλουμέντα.

Η κρισιμότητα των αγώνων είναι τέτοια που επιτρέπουν μία εξαίρεση στο γενικό κανόνα διαχείρισης των τραυματισμών. Εννοείται, βέβαια, πως εάν το ρίσκο είναι μεγάλο, δεν πρόκειται να αναληφθεί από τον προπονητή και ο 32χρονος χαφ θα παρακολουθήσει τα ματς από την εξέδρα.

Το "νυστέρι"

Από εκεί και πέρα, η χειρουργική επέμβαση θα συζητηθεί εφόσον η συντηρητική αποκατάσταση δεν αποδώσει και οι ενοχλήσεις παραμείνουν με την ίδια ένταση. Κοινώς, θα επανεξεταστεί η κατάσταση του Εσιέν μετά από ένα 15ήμερο, θα ζυγιστούν όλα τα δεδομένα και θα ληφθεί μία νέα απόφαση.

Το "νυστέρι" θα λύσει μία και καλή το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή, αλλά, από την άλλη, θα επιφέρει αποχή 40-45 ημερών από τους αγωνιστικούς χώρους και θα χρειαστεί η επάνοδος να γίνει με προσοχή.

Σαφέστατα, εάν ο Εσιέν δεν ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στα δύο παιχνίδια του γ' προκριματικού γύρου, θα πρόκειται για σημαντικό "πλήγμα" στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Αναστασίου.

Θέλει να βοηθήσει

Ο Εσιέν είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, γνωρίζει το σώμα του και έχει εμπειρία από αποκατάσταση σε τραυματισμούς. Θέλει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά, το έχει τονίσει στον Αναστασίου και για αυτό προτιμά τη συντηρητική αντιμετώπιση από τη χειρουργική επέμβαση.

Ο Γκανέζος θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου, αφού, έχει κατανοήσει τη σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια για την ομάδα, σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ