ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πληγή του Φιγκερόα και η δίψα για ποδόσφαιρο

Η πληγή του Φιγκερόα και η δίψα για ποδόσφαιρο
INTIME SPORTS

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, σκόραρε στο ντέρμπι, θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό και ξέρει καλά τι σημαίνει πόνος. Όχι μόνο σωματικός αλλά και ψυχικός. Διαβάστε το γιατί, σε μια ανθρώπινη ιστορία...

O Φιγκερόα πονάει. Υποφέρει καθημερινά. Εξιλεώνεται παίζοντας ποδόσφαιρο. Σκοράρει απαλύνοντας τον πόνο του, αλλά τα τραύματα δεν επουλώνονται.

O άδικος χαμός του αδερφού του Μάρτιν, στιγμάτισε όχι μόνο την επαγγελματική σταδιοδρομία του, αλλά την ίδια του, την ζωή.

Ο 31χρονος στράικερ από το Σάντα Φε, αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε πριν από περίπου τρεις μήνες ο Παναθηναϊκός προκειμένου να σώσει την καριέρα του.

Οι μετοχές του είχαν πέσει λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν.

Ο πρώην άσος της Ρίβερ Πλέιτ στο διάστημα που βρίσκεται στους "πράσινους" έχει καταφέρει να κερδίσει με την συμπεριφορά του, τόσο τους συμπαίκτες του, όσο και τους οπαδούς του συλλόγου.

Στο πρόσωπο του Αργεντινού οι φίλοι του "τριφυλλιού" αναγνωρίζουν το νέο ίνδαλμα τους.

Ο έμπειρος φορ απέδειξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πως διατηρεί το ένστικτο του σκόρερ. Το εν κινήσει γκολ που πέτυχε ήταν ένα δείγμα της αδιαμφισβήτητης κλάσης του.

Στον Παναθηναϊκό ήδη κινούν τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του. Εκείνος κατενθουσιασμένος μίλησε στην εκπομπή Superball για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό.

"Θα μου άρεσε πάρα πολύ. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι χρήσιμες. Ακόμα κι αν δεν τα βρούμε, πάντως, εγώ ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την ευκαιρία που μου έδωσε να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο".

Η πληγή του Φιγκερόα και η δίψα για ποδόσφαιρο

Η ατμόσφαιρα του ντέρμπι εντυπωσίασε τον άλλοτε γκολτζή της Ροζάριο Σεντράλ.

"Είναι ό,τι πιο κοντινό με αυτά που έχω ζήσει στην Αργεντινή και το ντέρμπι Μπόκα-Ρίβερ. Έχω βιώσει έντονες στιγμές και στην Ιταλία με το Τζένοα-Σαμπντόρια, αλλά δεν συγκρίνεται με το σημερινό".

Ο "Λούτσο" άνοιξε λογαριασμό στη εν Ελλάδι καριέρα του, στο ματς με την Κέρκυρα όπου βρήκε δίχτυα με εκτέλεσε πέναλτι. Κάθε φορά που σκοράρει η σκέψη του βρίσκεται στον αδικοχαμένο αδερφό του.

"Το αφιέρωσα όπως πάντα στον αδερφό μου. Και ήθελα να διώξω από πάνω μου την κακή ενέργεια μετά τον τραυματισμό που είχα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πληγή του Φιγκερόα και η δίψα για ποδόσφαιρο
INTIME SPORTS

Πέρασαν 12 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα, όταν ο αδερφός του Λουτσιάνο Φιγκερόα, Μάρτιν οδηγώντας την μοτοσυκλέτα του παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο Αργεντινός άσος άντλησε δύναμη μέσα από το οικογενειακό δράμα που έζησε προκειμένου να πραγματοποιήσει το ποδοσφαιρικό όνειρο του.

Μόλις μία μέρα μετά την απώλεια του αγαπημένου αδερφού του, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ροζάριο Σεντράλ στο ματς με την Ρίβερ Πλέιτ.

Η πληγή του Φιγκερόα και η δίψα για ποδόσφαιρο
INTIME SPORTS

Έσφιξε τα δόντια του, αλλά μετά το πέρας της αναμέτρησης λύγισε... Ο Φιγκερόα συνήθιζε κάτω από την φανέλα της ομάδας του να φοράει ένα μπλουζάκι με την φωτογραφία του αδερφού του Μάρτιν.

Κάθε γκολ του συνδυαζόταν με ένα φιλί που προορίζονταν για τον αδερφό του. Τα ματς με Κέρκυρα και Ολυμπιακό δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Ύψωσε τα δάκτυλα του δείχνοντας τον ουρανό...

Ο Φιγκερόα έφτασε στο σημείο να φορέσει την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ αλλά και να αγωνιστεί στα δημοφιλέστερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία).

Αισιόδοξος, χαμογελαστός, εξωστρεφής συνεχίζει να απολαμβάνει το παιχνίδι έχοντας πάντα στο μυαλό του το παιχνίδι που του επιφύλαξε η μοίρα.

Το γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Το εύστοχο πέναλτι κόντρα στην Κέρκυρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ