ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πίεση είναι η αιτία για τον Μέντες!

Η πίεση είναι η αιτία για τον Μέντες!
INTIME SPORTS

Ο Νταβίντ Μέντες απέδωσε στην πίεση και στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν την κακή εκκίνηση του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε στην απουσία του από το ματς με την Αϊντχόφεν.

Μετά από μία μακρά πορεία στα γήπεδα και με θητεία σε ένα προηγμένο ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα, ο Νταβίντ Μέντες έχει αποκτήσει την προσωπικότητα να μιλάει ελεύθερα και να εκφράζει την άποψη του χωρίς να τη φιλτράρει. Ίσως, είναι ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ο οποίος διαθέτει πιο ανεπτυγμένο αυτό το προσόν.

Εν όψει του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, η ιστοσελίδα metronieuws.nl πήρε συνέντευξη από τον 32χρονο αμυντικό χαφ και εκτός από τις ερωτήσεις για το ματς στο Φίλιπς Στάντιον, τον ανέκρινε για τη γενικότερη πορεία του Τριφυλλιού στη σεζόν 2014-2015.

Με ειλικρίνεια, ο Μέντες απάντησε για όσα ευθύνονται κατά τη γνώμη του για τη μέτρια εκκίνηση του Παναθηναϊκού. Από την ήττα με τον ΟΦΗ, τις αποτυχίες στη Superleague έως την ευπάθεια του στους τραυματισμούς!

Αρχικά, έθεσε ως προτεραιότητα το διπλό στην Ολλανδία: "Είναι μία σημαντική εβδομάδα για εμάς. Εάν θέλουμε κάτι περισσότερο στην Ευρώπη, οφείλουμε να νικήσουμε την Αϊντχόφεν και το Σαββατοκύριακο πρέπει να επικρατήσουμε του Ολυμπιακού στο ντέρμπι".

Σχολιάζοντας την κυριακάτικη ήττα από τον ΟΦΗ, την απέδωσε στην αδυναμία να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός: "Δεχτήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις από έναν ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ που τον λένε Μακρή, ενώ το δικό μας γκολ ήρθε από αυτογκόλ του αμυντικού του ΟΦΗ, Τριποτσέρη. Αυτό λέει πολλά. Είχαμε την κατοχή της μπάλας κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά είχαμε έλλειψη δημιουργίας δημιουργία".

Όσο για τη βαθμολογική συγκομιδή και τα αρνητικά αποτελέσματα, ο Μέντες χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του τόνισε ότι κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση που έχει δημιουργηθεί: "Φυσικά και οι οπαδοί μας δεν είναι χαρούμενοι, αλλά το πρωτάθλημα μόλις άρχισε. Ο Αναστασίου δουλεύει με ολλανδικές μεθόδους και αυτό βγαίνει στο παιχνίδι. Κάνουμε πολλές ασκήσεις με τελειώματα φάσεων και με πάσες. Ο Παναθηναϊκός παίζει ποδόσφαιρο και ο προπονητής ασχολείται με τη δημιουργία και την ανάπτυξη.

Την προηγούμενη χρονιά δεχτήκαμε πολλά κοπλιμέντα για την απόδοση μας. Όμως, η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι κανένας δεν περίμενε τίποτα από εμάς. Τώρα οι προσδοκίες μεγάλωσαν και αυτό μας δημιουργεί έξτρα πίεση. Δεν μπορούν να τη διαχειριστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Επίσης, τελευταία μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Χρειαζόμαστε μερικά καλά αποτελέσματα".

"Μισώ που δεν θα παίξω"

Σχολιάζοντας την απουσία του από την αναμέτρηση, ο Μέντες υπογράμμισε σαρκαστικά: "Η Αϊντχόφεν παίζει καλά. Μισώ το ότι δεν θα παίξω. Όταν έγινε γνωστό ότι θα παίξουμε με την Αϊντχόφεν είπα στη γυναίκα μου: εύχομαι να μην είμαι τραυματίας εκείνη την περίοδο. Δυστυχώς, ο αχίλλειος τένοντας μου υπερφορτώθηκε. Είχα ένα μικρό πρόβλημα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αλλά χειροτέρεψα όταν πήγα να παίξω. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Τώρα είμαι καλύτερα. Ίσως μπορέσω να παίξω το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να απουσιάσω από τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν".

Κατόπιν, έκανε λόγο για το ρεαλισμό που επικρατεί στην ΠΑΕ και την προσπάθεια για την εξυγίανση: "Σίγουρα όχι ο Παναθηναϊκός. Το κλαμπ δεν έχει πάρει μέρος στο Champions League εδώ και μερικά χρόνια και αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα. Τώρα επικρατεί ο ρεαλισμός. Οι εποχές που ο Παναθηναϊκός πλήρωνε μισθούς 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Επίσης, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, στο Europa League o Παναθηναϊκός παρουσίαζε πάντα μία αξιοπρεπή εικόνα. Η καλή απόδοση στην Ευρώπη είναι καλή για το πρεστίζ μιας ομάδας, ανεξαρτήτως της διοργάνωσης".

Ερωτώμενος για τον Μπούι, απάντησε με... μαστίγιο και καρότο: "Ο Ουασίμ είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά έχει πολλά να μάθει. Νομίζω ότι δεν έχει εξελιχθεί όσο μπορούσε. Ήρθε στη σωστή ομάδα και πιστεύω πως θα βελτιωθεί πολύ αυτή τη σεζόν. Είναι ένας αριστεροπόδαρος χαφ με καλά χτυπήματα και διαθέτει δυνατό κορμί. Θα τον βοηθήσω στην εξέλιξη του".

Κλείνοντας, έδειξε να μην αγχώνεται για το μέλλον του όταν μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό: "Δεν ξέρω. Δεν βιάζομαι, όταν ολοκληρωθεί η συνεργασία μου με την ομάδα θα δω. Άλλωστε, ήδη είμαι 32 ετών. Περνάω υπέροχα στην Αθήνα, αλλά ίσως αναζητήσω μία νέα πρόκληση. Μένω σε ένα υπέροχο σπίτι με πισίνα, η παραλία απέχει δέκα λεπτά, ο καιρός είναι εξαιρετικός και υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια στη γειτονιά μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ