ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης. Κορυφαίος όλων ο Σίλντενφελντ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στη Λιέγη, μόλις στο πρώτο του φετινό επίσημο παιχνίδι και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη, με βάση τις ευκαιρίες που είχε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αποστολή στη Λιέγη: Μπάμπης Τσιμπίδας

Διαβάστε πώς... είδε το Sport24.gr την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς του "Maurice Dufrasne"

ΚΟΤΣΟΛΗΣ: Ήταν σταθερός και πραγματοποίησε μία σοβαρή εμφάνιση. Δεν έκανε λάθη στις εξόδους, απέκρουσε όποτε χρειάστηκε και οι απομακρύνσεις του ήταν ήρεμες και ψύχραιμες. Μιλούσε στους αμυντικούς του και είχαν καλή συνεννόηση.

ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ: Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, κάλυπτε και τους άλλους αμυντικούς στα λάθη τους. Κυριάρχησε στον αέρα, καθάρισε τις περισσότερες φάσεις στο έδαφος και συντόνιζε το ανέβασμα της αμυντικής τετράδας. Απέφυγε τα ρίσκα στην προώθηση της μπάλας και δεν ριψοκινδύνευσε.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Σε μερικές φάσεις ήταν πιο τολμηρός απ’ ότι έπρεπε στις προωθήσεις και στις πάσες του, με αποτέλεσμα να βγουν αντεπιθέσεις. Πάντως, παρότι είχε προβλήματα με τον Εζέκιελ, τον περιόρισε. Κέρδισε μπάλες στον αέρα και σταμάτησε αρκετούς κινδύνους. Είχε το σωτήριο κόψιμο στο 90’!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Περιορίστηκε στο αμυντικό κομμάτι και δεν προωθήθηκε ιδιαίτερα. Είχε δύσκολο έργο, αφού έβγαινε συχνά ο Εζέκιελ από την πλευρά του και είχε υποστήριξε από δύο, με αποτέλεσμα να μένει ο μόνος αμυνόμενος. Με βάση το βαθμό δυσκολίας, ανταποκρίθηκε καλά.

ΝΑΝΟ: Είχε αστείρευτες δυνάμεις και έπαιξε πάνω-κάτω, αλλά δεν είχε τόση ουσία στο παιχνίδι του. Έλειψαν οι σέντρες του, αλλά δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού με εκτέλεση του σε κόρνερ. Αμυντικά πήγε πολύ καλά, σταμάτησε τους αντιπάλους του και «δέχτηκε» λίγες φάσεις.

ΛΑΓΟΣ: Είχε το σύνθετο έργο να βοηθήσει στο pressing και στο μαρκάρισμα και παράλληλα να βοηθάει ως αριστερός χαφ. Δεν κέρδισε όλες τις φάσεις, αλλά βοήθησε στο διπλό ρόλο του. Με το δυνατό παιχνίδι του σε κάποιες φάσεις έκοψε τη φόρα των Βέλγων ενώ είχαν κυριαρχήσει.

ΜΕΝΤΕΣ: Είχε καλές και κακές στιγμές. Με την αντίληψη και την ικανότητα του σταμάτησε αντεπιθέσεις και έκοψε αντιπάλους, όμως λόγω του βαριού κορμιού του, υστερούσε στην ταχύτητα και σε κάποιες φάσεις εκτέθηκε. Πήρε πρωτοβουλίες και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

ΖΕΚΑ: Με τρομερή ωριμότητα και αυτοπεποίθηση, ήταν ο πιο ουσιαστικός χαφ. Κουβάλησε τη μπάλα, έτρεξε πολύ και μάρκαρε σε όλους τους χώρους. Δεν έβγαλε νεύρα στο παιχνίδι του, ηρέμησε τους συμπαίκτες του και λειτούργησε ως αρχηγός. Του έλειψαν μόνο οι επιθετικές πρωτοβουλίες.

ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Έβγαλε απίστευτη ενέργεια και κάλυψε πολλούς χώρους, συνεισφέροντας στην ανασταλτική λειτουργία. Όμως, ήταν επιπόλαιος στις μεταβιβάσεις του και στις τελικές επιλογές του. Στο ματς φάνηκαν πολύ τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του.

ΠΕΤΡΙΤΣ: Ο Αναστασίου ήλπιζε ότι η ποιότητα θα αντιστάθμιζε την ανετοιμότητα του. Ωστόσο, οι αντίπαλοι αμυντικοί τον προλάβαιναν και δεν του επέτρεψαν να απειλήσει, ενώ αμυντικά συνείσφερε ελάχιστα στο pressing και δεν κάλυψε χώρους. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς, αλλά δεν ήταν αρκετό.

ΜΠΕΡΓΚ: Ουσιαστικά ήταν μόνος στην επίθεση και ανάμεσα στους δυνατούς στόπερ της Σταντάρ δεν μπόρεσε να φανεί. Δεν τροφοδοτήθηκε επαρκώς και δεν υποστηρίχτηκε, όμως σε κάποιες φάσεις που του παρουσιάστηκαν στο β’ μέρος, φάνηκε ότι δεν έχει λυθεί. Έτρεξε και έδωσε πολλές μάχες.

ΠΡΑΝΙΤΣ: Είναι εκτός ρυθμού και δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο από τον Πέτριτς. Έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο ανασταλτικό κομμάτι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ