ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Enveco SA διεξήγαγε τη ΜΠΕ για τη Λεωφόρο

Η Enveco SA διεξήγαγε τη ΜΠΕ για τη Λεωφόρο

Η εταιρία Enveco SA, η οποία έχει διεξάγει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης", είναι γνωστή στον Παναθηναϊκό από τη Διπλή Ανάπλαση.

Στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αναμένουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με την έγκριση ή το μπλοκάρισμα της επιχορήγησης των 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Την ίδια στιγμή, εξελίσσεται η Δημόσια Διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία διαρκεί έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Όσο και αν ακούγεται απλή διαδικασία, η ΜΠΕ είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση των εργασιών στη Λεωφόρο και είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να έχουν προβλεφθεί όλα τα πιθανά και τα απίθανα ενδεχόμενα.

Η μελέτη της Λεωφόρου

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και έχει την ευθύνη για τη ΜΠΕ, ώστε αυτή να παρουσιαστεί όπως πρέπει.

Προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, οι υπεύθυνοι για το έργο προσέλαβαν την εταιρία Enveco SA, η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στον τομέα της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Enveco προχώρησαν στη διεξαγωγή της μελέτης και την έχουν καταθέσει στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Τα αρμόδια όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την έχουν χαρακτηρίσει ως πληρέστατη και απομένει η ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης, προκειμένου να την εγκρίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Enveco είναι μία εταιρία παγκοσμίου κύρους, δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα συνεργάζεται με υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς, διεξάγοντας για λογαριασμό τους τις ΜΠΕ διάφορων πρότζεκτ.

Η παρουσία της στην ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης" εγγυάται ότι θα επιλυθεί οποιοδήποτε περιβαλλοντικό πρόβλημα θα προέκυπτε κατά τη διάρκεια των εργασιών ή έπειτα από την περάτωση του έργου.

Ήρθε από το Βοτανικό

Για την ιστορία, η Enveco SA ήταν η εταιρία που είχε αναλάβει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Διπλή Ανάπλαση, τόσο με το νόμο Σουφλιά, όσο και με το νόμο Μπιρμπίλη μετά την προσαρμογή στις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ΜΠΕ της εταιρίας πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές και δέχτηκαν ελάχιστες αλλαγές, ανταποκρινόμενες απόλυτα στο σύνθετο ελληνικό νομικό πλαίσιο που επικρατεί στους Αμπελόκηπους και στον Ελαιώνα.

Προτιμήθηκε για την ΜΠΕ που χρειάζεται για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης" επειδή διαθέτει την τεχνογνωσία από την περιοχή των Αμπελοκήπων λόγω της συμμετοχής της στη ΔΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει και τη διεξαγωγή της ΜΠΕ για το Βοτανικό, στο σχέδιο που καταρτίζεται χωρίς να προβλέπονται χώροι για το γήπεδο ποδοσφαίρου και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ