ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η εναλλακτική πρόταση για το Βοτανικό

Η εναλλακτική πρόταση για το Βοτανικό

Στο Δήμο της Αθήνας κατατέθηκε η πρώτη πρόταση για τη διαφορετική αξιοποίηση του οικοπέδου στο Βοτανικό που αρχικά προοριζόταν για να κατασκευαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός στο σύνολο του (ΠΑΕ και Ερασιτέχνης) επαναλαμβάνει διαρκώς μέσω των προέδρων, Γιάννη Αλαφούζου και Ηλία Μιχαλαριά, ότι δεν σκοπεύει να μετεγκατασταθεί στο Βοτανικό και η πρόθεση του είναι να παραμείνει στην ιστορική του έδρα, ενώ έχει αρχίσει τις διεργασίες ώστε να απεμπλακεί οριστικά και αμετάκλητα από τη Διπλή Ανάπλαση.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έχει εκφράσει την πρόθεση του να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και προχωρά σε διαβουλεύσεις, δεχόμενος εισηγήσεις.

Η κατασκευαστική εταιρία Dimand SA, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Ανδριόπουλου, με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου του Δήμου της Αθήνας στη Διπλή Ανάπλαση, ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Lianou / Chalvatzis Architects να καταθέσει μία πρόταση αξιοποίησης του χώρου που αρχικά προοριζόταν για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Πριν λίγες μέρες, οι δύο αρχιτέκτονες παρουσίασαν το σχέδιο τους, το οποίο είναι φιλόδοξο και εντυπωσιακό. Συγκεκριμένα, προβλέπει μέσα από την ανάταξη του αστικού χώρου, τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 200 στρεμμάτων και την ανάπτυξη δικτύων και ουρανοξυστών, εμβαδού περίπου 30 στρεμμάτων. Οι χρήσεις γης θα είναι μεικτές, καθώς θα συνυπάρχουν πάρκο, τέσσερις πύργοι κατοικιών, τρεις πύργοι γραφείων, καταστήματα, πολιτιστικοί χώροι, δίκτυα πεζών και υδάτινα στοιχεία.

Η εναλλακτική πρόταση για το Βοτανικό

Αυτό που έχει σημασία και ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό είναι ότι εκτός από τη δική του απόφαση να απεμπλακεί από τη Διπλή Ανάπλαση, και ο Δήμος με τη σειρά του έχει αποδεχτεί ότι ο σύλλογος δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο πρότζεκτ.

Η Διπλή Ανάπλαση με τη μορφή που σχεδιάστηκε αρχικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ο Δήμος της Αθήνας, ως ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενεργεί με γνώμονα την προσαρμογή του πρότζεκτ στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Η πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου με την προτροπή της Dimand SA δεν είναι δεσμευτική, είναι όμως ενδεικτική ότι οι εξελίξεις τρέχουν. Ο χώρος που προοριζόταν για το γήπεδο ποδοσφαίρου θα αξιοποιηθεί με άλλο τρόπο, αναλόγως με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν και στα γειτονικά οικόπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται αντιληπτό σε όλους ότι ο Παναθηναϊκός "τελειώνει" από τον Ελαιώνα, εκτός και αν σημειωθεί μία συνταρακτική ανατροπή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ