ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η εικόνα του νέου "Απόστολος Νικολαΐδης"

Η εικόνα του νέου "Απόστολος Νικολαΐδης"

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τον φάκελο με τα έργα που θα γίνουν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων και η μακέτα εντυπωσιάζει!

Την ολοκληρωμένη μακέτα του "Απόστολος Νικολαΐδης" μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων.

ΤΟ ΚΝΣ ενέκρινε τη μελέτη και η εικόνα που θα παρουσιάζει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή!

Ουσιαστικά, δεν έχει καμία με την τωρινή μορφή του και πρόκειται για μία εγκατάσταση πλήρως αναβαθμισμένη και απόλυτα λειτουργική!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Νέα εξωραϊσμένη όψη που θα θυμίζει… πλεκτό καλάθι και θα δίνει την αίσθηση της πλαστικότητας και της κίνησης, αποκτά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της οικοδομικής άδειας ανέγερσης του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, που διαδέχθηκε την αναστολή εφαρμογής της δημιουργίας του όμορου γηπέδου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε την ανακατασκευή και χρήση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του γηπέδου, που παρουσιάστηκε χτες στα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, αφορά στην προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, στη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Η εικόνα του νέου "Απόστολος Νικολαΐδης"

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολτι ώνες φωτισμού και προστίθεται πρόβολος επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα. Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.

Η εικόνα του νέου "Απόστολος Νικολαΐδης"

Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων. Η αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος σε σχετική συνέντευξη τύπου τον περασμένο Απρίλιο, οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Η εικόνα του νέου "Απόστολος Νικολαΐδης"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ