ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η άδεια φέρνει αίγλη, χρήματα, παίκτες

Η άδεια φέρνει αίγλη, χρήματα, παίκτες
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε την άδεια από την ΕΠΟ, αναμένεται να πάρει το "OK" και από την UEFA, και του χρόνου να παίξει και πάλι στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα παίρνοντας μια βαθιά ανάσα στην προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση. Διαβάστε τα οφέλη του τριφυλλιού αλλά και τι θα συμβεί με την μεταγραφική πολιτική των πράσινων.

Μετά από τρέξιμο ενός χρόνου οι πράσινοι έφτασαν από το "ναδίρ" στο "ζενίθ" εξασφαλίζοντας την άδεια από την ΕΠΟ και είναι εν αναμονή και της Ευρωπαϊκής άδειας από την UEFA που όπως όλα δείχνουν θα την πάρουν και του χρόνου θα βρίσκονται εκεί όπου αρμόζει στον Παναθηναϊκό.

Θα δίνουν το παρών στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, είτε μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για το Γιουρόπα Λιγκ αποκομίζοντας πάρα πολλά οφέλη από την παρουσία τους αυτή. Οφέλη που θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης πάνω στο οποίο δουλεύει ο Παναθηναϊκός ώστε να ξεπεράσει την κρίση.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα οφέλη σε οικονομικό επίπεδο, επίπεδο πρεστίζ αλλά και τι θα συμβεί αναφορικά με το μεταγραφικό μπάτζετ των πράσινων ενόψει της νέας σεζόν και αν αυτό θα αλλάξει με δεδομένη βέβαια την ενίσχυση του ρόστερ του τριφυλλιού αλλά σε λογικά πλαίσια όπως συνέβη και φέτος.

Βρίσκει την ευρωπαϊκή του αίγλη

Είναι γεγονός πως με την επιστροφή του στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ο Παναθηναϊκός βρίσκει την ευρωπαϊκή του αίγλη την οποία και είχε χάσει πέρσι από την στιγμή που δεν αγωνίστηκε. Το τριφύλλι είναι συνυφασμένο με την Ευρώπη και το έχει στο DNA του και είναι κάτι που έχει περάσει και στον κόσμο των πράσινων όλα αυτά τα χρόνια από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός μάζευε τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα.

Έσοδα τουλάχιστον 3 εκ. ευρώ

Τα έσοδα που αναμένεται να έχουν οι πράσινοι από την επιστροφή τους στην Ευρώπη μπορεί να φτάσουν από 3 έως και (υπό προϋποθέσεις) 6 εκατ. ευρώ. Αν το τριφύλλι πάρει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι στους ισχυρούς σε όλους τους γύρους μέχρι και τους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ εάν τερματίσουν πρώτοι στα πλέι οφ και μπουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούν υπό προϋποθέσεις να είναι ισχυροί στον γ' προκριματικό.

Στο ματς δηλαδή των 5+ εκατ. ευρώ, αφού εάν αναδειχθούν νικητές (όπως πρόπερσι με τη Μάδεργουελ), θα εισπράξουν μπόνους 2,1 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα θα έχουν διασφαλίσει τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ (απ' τη μίνιμουμ) συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα.

Περισσότερες εγγραφές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζοντας την άδεια δείχνει σε όλους τους "δύσπιστους" πως ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του δουλεύουν νυχθημερόν για το καλό του τριφυλλιού και δίνουν έναν ακόμη λόγο σε όλους για να γραφτούν στην "Συμμαχία" και να βοηθήσουν και αυτοί με τα χρήματα τους να βγει ο Παναθηναϊκός από το αδιέξοδο. Άλλωστε τα 9276 μέλη που είχαν γραφτεί την περασμένη σεζόν έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι ότι τα χρήματα τους έπιασαν τόπο και έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους.

Είναι δεδομένο ότι η καμπάνια της "Συμμαχίας" για τη νέα σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα θα επικεντρωθεί και στην εξασφάλιση της άδειας και την Ευρωπαϊκή παρουσία των πράσινων.

Παζαρεύει με άλλο αέρα στις αγορές

Σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές όλοι καταλαβαίνουν πως ο Παναθηναϊκός πλέον θα παζαρεύει με άλλους όρους στην αγορά. Θα έχει να προσφέρει και την Ευρωπαϊκή συμμετοχή αλλά και το μοντέλο μιας ομάδας που έχει βάσει, έχει καλό ρόστερ και με 3-4 προσθήκες μπορεί να χτυπήσει ακόμα και τον τίτλο από την στιγμή που φέτος τα πήγε τόσο καλά. Άλλο είναι να μιλάς με κάποιον παίκτη και αυτός να έχει ποδοσφαιρικές αμφιβολίες για το που έρχεται και άλλο να ξέρει πως υπάρχει ένα πλάνο και πως αυτό είναι πραγματοποιήσιμο στην πράξη και όχι λόγια του αέρα.

Αποκτούν μεγαλύτερη αξία οι παίκτες του

Ο Καρέλης του ελληνικού πρωταθλήματος και των εθνικών ομάδων (τυχαίο το παράδειγμα) με όλα τα καλά του μπορεί να φέρει ένα καλό ποσό στα ταμεία των πράσινων στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Καρέλης όμως που θα παίξει και στην Ευρώπη και θα φανεί και εκεί μπορεί να φέρει ένα ποσό ακόμα μεγαλύτερο. Άρα και πάλι ο Παναθηναϊκός είναι κερδισμένος από την στιγμή που έχει παίκτες με αρκετά χρόνια συμβόλαιο και παίκτες από την ακαδημία των οποίων η αξία θα ανέβει αυτόματα από τη στιγμή που θα δώσουν το παρών σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν αλλάζει την πολιτική του

Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια είναι πως ο Παναθηναϊκός παρά τα επιπλέον έσοδα που θα έχει δεδομένα σε σχέση με πέρυσι δεν πρόκειται να αλλάξει την μεταγραφική πολιτική του. Το μπάτζετ θα παραμείνει περιορισμένο, ίσως υπάρξει μια σχετική αύξηση, αλλά και πάλι οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι προσεκτικές και χωρίς αλόγιστη χρήση χρημάτων από πλευράς Παναθηναϊκού.

Οι Νταμπίζας και Αναστασίου θα ψάξουν παίκτες που θα προσφέρουν όπως φέτος οι Μπεργκ, Νάνο, Πράνιτς, Κλωναρίδης και οι υπόλοιπες μεταγραφές των πράσινων και απλά ίσως ο Παναθηναϊκός προσθέσει έναν ή δυο ακόμα παίκτες της αξίας του Μπεργκ στο ρόστερ του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ