ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η UEFA και η αλλαγή των συσχετισμών

Η UEFA και η αλλαγή των συσχετισμών
INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν την επιβολή των περιοριστικών όρων στο Βαγγέλη Μαρινάκη ως την απαρχή σημαντικών εξελίξεων στο ποδόσφαιρο και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η απ' ευθείας συνεννόηση των Γιάννη Αλαφούζου, Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, μία ημέρα πριν από την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, δεν προγραμματίστηκε τυχαία.

Οι τρεις άνδρες ανέμεναν τους περιοριστικούς όρους που θα επιβάλλονταν στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή και θέλησαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

Όπως εκτίμησαν, η απαγόρευση της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία σημαντικών εξελίξεων, οι οποίες θα αλλάξουν τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στον χάρτη της Σούπερ Λίγκας. Τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο, το οποίο εξακολουθεί να παίζει ξεχωριστό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Οι παρεμβάσεις στην UEFA

H ανακοίνωση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει το έναυσμα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ να κυνηγήσουν την αποβολή του Ολυμπιακού από το Champions League, ώστε, ο πρώτος να συμμετάσχει απ' ευθείας στους ομίλους.

Τα στελέχη των δύο ΠΑΕ διατηρούν γραμμή επικοινωνίας και συγκεντρώνουν το αποδεικτικό υλικό, το οποίο κατά την άποψη τους, υποστηρίζει το αίτημα τους. Κάθε ομάδα θα αποστείλει το δικό της φάκελο στην UEFA, ωστόσο, υπάρχει συνεννόηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αφού δεν πρόκειται για απλή και συνηθισμένη διαδικασία. Όμως, έχουν μελετήσει το νομικό καθεστώς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, έχουν συμβουλευτεί δικηγόρους και θα εξαντλήσουν τα περιθώρια που έχουν.

Δια νόμου, υποχρεούνται να κινηθούν μέσω της ΕΠΟ, αλλά, δεν έχουν καμία προσδοκία ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα βοηθήσει στις προσπάθειες τους για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Επαφές με άλλες διοικήσεις

Με τη νέα - 16μελή - σύνθεση της Superleague, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τους υποβιβασμούς και τον προβιβασμό ΑΕΚ και Ηρακλή, στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων έχουν μεταβληθεί. Δεν έχουν ανατραπεί, αλλά, δεν αξιολογούνται από τα στελέχη της Πράσινης ΠΑΕ ως τόσο "αρνητικοί" όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλλαγή πολιτικής από τη Superleague εκτιμάται από τον Παναθηναϊκό ως επιβεβλημένη κίνηση, για να σταματήσει η - θεωρούμενη - παρακμή του ποδοσφαίρου και θα διεκδικηθεί με εντονότερο τρόπο από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιχειρηθεί επικοινωνία με άλλους ιδιοκτήτες και χρηματοδότες ομάδων, ώστε, να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση και να προωθήσουν αλλαγές στη διοίκηση του Συνεταιρισμού και στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Θα τοποθετηθεί η ΠΑΕ ή ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος πληροφορήθηκε τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του και αμέσως μετά, συζήτησε με τους συνεργάτες του για να προχωρήσουν σε μία αρχική αποτίμηση της κατάστασης.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν την αυστηρότητα των περιοριστικών όρων και θεωρούν ότι αποτελεί μία πρώτη, μικρή δικαίωση για τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες τους, εδώ και καιρό. Παράλληλα, εκτιμούν ότι πολλά στοιχεία της δικογραφίας, που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα, σε νομικό επίπεδο.

Έχουν εκφραστεί διάφορες σκέψεις και σίγουρα θα υπάρξει επίσημη αντίδραση, είτε μέσω ανακοίνωσης της ΠΑΕ, είτε μέσω δήλωσης του Γιάννη Αλαφούζου. Άλλωστε, ο πρόεδρος του Τριφυλλιού με το δημόσιο λόγο του έχει σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης περισσότερο από τους Μελισσανίδη και Σαββίδη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ