ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η σύμβαση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη έχει 20ετή διάρκεια

ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) (EUROKINISSI)

Η διάρκεια του ενοικιαστηρίου, οι όροι για τις εμπορικές δραστηριότητες και η προοπτική του νέου γηπέδου, αναφέρονται στη σύμβαση της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη για το "Απόστολος Νικολαΐδης".

Το ενοικιαστήριο για τη χρήση του "Απόστολος Νικολαΐδης" μπήκε στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ την Παρασκευή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για... αποικιοκρατική σύμβαση, ενώ η διοίκηση της ομάδας ποδοσφαίρου υποστήριξε ότι καταβάλλει 500.000 ευρώ ετησίως για το γήπεδο.

Μερικά στοιχεία για τη σύμβαση υπάρχουν στον ισολογισμό της σεζόν 2016 - 2017, που δημοσίευσε πρόσφατα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το εν λόγω έγγραφο είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, που υπεγράφη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 και έχει ισχύ για 20 χρόνια. Δηλαδή, λήγει στις 30/12/2033...

Με βάση τους όρους του συμφωνητικού, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί το γήπεδο και όλους τους εμπορικούς χώρους του γηπέδου. Μάλιστα, δεν χρειάζεται την έγκριση του Ερασιτέχνη, ούτε έχει την υποχρέωση να του καταβάλλει αντίτιμο, πέραν του ποσού που αναγράφεται στη σύμβαση. Η ΠΑΕ μπορεί να εκμεταλλευτεί μέχρι και την ονοματοδοσία ή την πρόσοψη του "Απόστολος Νικολαΐδης" επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Για παράδειγμα, η ΠΑΕ τοποθέτησε τις 16 σουίτες στην κεντρική εξέδρα και νοίκιασε τις 15, με τον Γιάννη Αλαφούζο να κρατάει τη μία για λογαριασμό του. Το κέρδος ήταν 1.125.000 ευρώ και ο Ερασιτέχνης δεν δικαιούταν ποσοστό, όπως θα συνέβαινε σε άλλη περίπτωση.

Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο αφορά την ισχύ του συμφωνητικού ακόμα και στο ενδεχόμενο που ο Ερασιτέχνης θα αποκτήσει ποδοσφαιρικό γήπεδο σε άλλο μέρος. Πρωτίστως, η σύμβαση αναφέρεται στην προοπτική του Βοτανικού, όμως καλύπτει και οποιαδήποτε εγκατάσταση θα ανήκει στον Ερασιτέχνη. Επί της ουσίας, δεσμεύει τον Όμιλο σε συγκεκριμένα έσοδα για άλλα 17 χρόνια...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ