ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πρώτη ανησυχία για τον Πιεμπονγκσάντ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι επενδυτές που απαρτίζουν την "Pan Asia" φέρονται να μην έχουν πάρει τις συμφωνίες που περίμεναν από την Κυβέρνηση - κυρίως σε real estate πρότζεκτς- και ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Εξαρχής, δεν ήταν μυστικό ότι το επενδυτικό σχήμα υπό τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που εξέφρασε την πρόθεση να μπει στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε κατόπιν κυβερνητικής παρότρυνσης. Στελέχη της Κυβέρνησης που δεν ήθελαν να καταρρεύσει η ομάδα ποδοσφαίρου του Τριφυλλιού αυτή τη χρονική περίοδο, ενθάρρυναν το fund να ασχοληθεί με την ΠΑΕ.

Έκτοτε, το θέμα έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στο σημείο όπου η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο οικονομικός και ο νομικός έλεγχος έχουν ολοκληρωθεί για λογαριασμό του Πιεμπονγκσάντ, ενώ η ΠΑΕ θα προκηρύξει Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου για να καταβάλλει τα απαραίτητα χρήματα ο Ταϊλάνδός επιχειρηματίας.

Επίσης, οι επενδυτές οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον Πιεμπονγκσάντ, θα αναμειχθούν και σε άλλες μπίζνες στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτή ήταν η αρχική πρόθεσή τους. Και ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που δεν... αποκαλύπτονται όσοι απαρτίζουν το σχήμα, δηλαδή οι "συμπαίκτες" του 63χρονος broker, ο οποίος είναι το πρόσωπο της εταιρίας "Pan Asia" προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΜΕ... ΣΚΟΠΟ

Η διαδικασία για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ από τον Αλαφούζο στον Πιεμπονγκσάντ εξελίσσεται ομαλά, όπως επιβεβαιώνουν τα δύο μέρη. Ωστόσο, την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία τις τελευταίες μέρες ότι οι επενδυτές οι οποίοι απαρτίζουν το"Pan Asia" fund δεν έχουν λάβει από την Κυβέρνηση τις συμφωνίες που ήθελαν για τις επαγγελματικές δραστηριότητες τους.

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποτελέσει κομμάτι μιας ευρύτερης επιχειρηματικής συναλλαγής και η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σχετίζεται με την υλοποίησή της. Εφόσον σημειωθούν επιπλοκές στο deal, τότε η είσοδος της "Pan Asia" θα επηρεαστεί σημαντικά. Ίσως να φτάσει μέχρι την απόσυρση του ενδιαφέροντος του επενδυτικού σχήματος, αν και αυτό φαίνεται ακραίο σενάριο.

Προς το παρόν, οι φήμες δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν επισήμως από τους Έλληνες συνεργάτες του Πιεμπονγκσάντ. Ωστόσο, αναμφίβολα η "πηγή" της δυσαρέσκειας που διαδίδεται, εντοπίζεται στο εγχώριο επιτελείο του Ταϊλανδού. Ενδεχομένως, οι "διαρροές" να αποσκοπούν και στην άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση ώστε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα ή να προετοιμάζουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για καθυστερήσεις στη μεταβολή της ιδιοκτησίας. Θα φανεί σύντομα, εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

Στην παρούσα φάση, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ενήμερος για τις διαδόσεις, αλλά αποφεύγει να τις σχολιάσει. Άλλωστε, μέχρι τώρα οι διαδικασίες που έχει συμφωνήσει ο εφοπλιστής με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, έχουν εφαρμοστεί στο ακέραιο. Το μοναδικό που παραδέχονται στο περιβάλλον του Αλαφούζου, είναι ότι αυτές τις μέρες υπήρξε μία δυσκολία στην επικοινωνία με την πλευρά του Ταϊλανδού. Ωστόσο, ακόμα δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να υλοποιεί όλα τα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο Συναντίληψης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ