ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ποινή κρίνει τη συνέχεια του Παναθηναϊκού

Η ποινή κρίνει τη συνέχεια του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό αναμένουν την ποινή που θα επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague και τον ορισμό ή μη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Ηρακλή και το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσόνι στο κοουτσάρισμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, όμως από τη Δευτέρα (30/11), το ενδιαφέρον θα στραφεί εκ νέου στα "απόνερα" του μη διεξαχθέντος παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Στην ΠΑΕ αναμένουν την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague για τον ορισμό ή μη του ντέρμπι, καθώς και για την ποινή που θα επιβληθεί για τα επεισόδια.

Ο ορισμός του ντέρμπι, έστω και κεκλεισμένων των θυρών, ένα πρόστιμο και μία ποινή με κάποια ματς χωρίς την παρουσία θεατών, θα αφήσει ικανοποιημένους τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού. Η αφαίρεση βαθμών ή η κατακύρωση της νίκης στον Ολυμπιακού θεωρούνται ως αποφάσεις που δεν μπορούν να σταθούν νομικά για τα στελέχη του Παναθηναϊκού, διότι εκτιμούν ότι απέδειξαν μέχρι που φτάνει η αντικειμενική ευθύνη τους για τα συμβάντα.

Επισήμως, στη διοίκηση αναμένουν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ωστόσο έχουν προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια και τις επόμενες αντιδράσεις τους. Προς το παρόν, δεν τις κοινοποιούν, αλλά τονίζουν πως δεν θα αποδεχτούν έτσι απλά οτιδήποτε κρίνουν ως "εκτός λογικής" ποινή.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένει και τις ενέργειες του Σταύρου Κοντονή, επειδή πιστεύει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα κάνει χρήση των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου, ο οποίος του δίνει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα. Το ύψος του προστίμου, καθώς και τυχόν άλλες επιλογές του Κοντονή, θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Στο μεταξύ, ο Αλαφούζος διατηρεί διαρκή επικοινωνία με την Αθηνά Μπαλωμένου και τους άλλους συνεργάτες του, για τις προπαρασκευές για το συλλαλητήριο. Η 18η Δεκεμβρίου, ημέρα των αρχαιρεσιών της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" δείχνει να κλειδώνει ως η ημέρα διεξαγωγής, αν και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ