ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η παραμονή του Παναθηναϊκού περνά από την αλλαγή της ποινής

Η παραμονή του Παναθηναϊκού περνά από την αλλαγή της ποινής

Ο Γιάννης Αλαφούζος "χτίζει" τη συμμαχία για τα τηλεοπτικά με απώτερο στόχο να βρει τις 12 ψήφους που θα χρειαστεί για την ψηφοφορία της Superleague.

Το μείζον θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να αλλάξει η ποινή που προβλέπεται για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα. Διότι ο Αλαφούζος και η διοίκηση ξέρουν πως είναι δύσκολο να κλείσουν τις περισσότερες από 100 ανοιχτές υποθέσεις που εκκρεμούν, μέσα στη δεκαπενθήμερη παράταση που δόθηκε από την UEFA.

Επομένως, η απόλυτη προτεραιότητα του Τριφυλλιού είναι ο υποβιβασμός να μετατραπεί σε αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζει ο Παναθηναϊκός μέχρι τη συνεδρίαση του ΔΣ της Superleague, που ορίστηκε για την Τετάρτη του Πάσχα, 11 Απριλίου.

Τυπικά, η αρμόδια αρχή για να αλλάξει την ποινή είναι η ΕΠΟ. Αυτή έχει τη δικαιοδοσία και μπορεί να αρνηθεί την εισήγηση της Superleague ή να ενεργήσει από μόνη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συνεταιρισμού.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ήταν σαφής στην τηλεοπτική συνέντευξη του. Ο Γραμμένος έριξε το βάρος στη Superleague και άφησε να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να αποφασίσει αλλαγές από μόνος του. Άρα, η ποινή θα μετατραπεί μόνο με θετική εισήγηση από το προσεχές ΔΣ της Superleague...

"Κάνετε μεγάλο λάθος ότι αλλάζουμε τον κανονισμό μεσούσης της περιόδου. Το ζήτημα αλλαγής της ποινής είχε αποφασιστεί από τη Superleague. Αυτό δεν είναι κανονισμός. Αφήστε να αποφασίσει η λίγκα και μετά θα έρθει στην ομοσπονδία", ανέφερε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ

Ο Αλαφούζος αντιλαμβάνεται απόλυτα ότι η δημιουργία μίας συμμαχίας που θα φέρει τις 12 πολυπόθητες ψήφους στο ΔΣ της Superleague είναι ο μόνος τρόπος για να μείνει ο Παναθηναϊκός στην κατηγορία. Για αυτό, αποφάσισε να αναλάβει δράση και επανεμφανίστηκε στην επικαιρότητα μετά από πολλούς μήνες. Φυσικά, επειδή δεν ποντάρει στην... καλή διάθεση των άλλων ΠΑΕ, έθεσε το επιχείρημα μίας μίνι κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μία win-win situation για όλους... Οι λιγότερο εμπορικές ομάδες θα πάρουν περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (που μόνες τους δεν θα εισέπρατταν) και ο Παναθηναϊκός θα εξασφαλίσει τη σωτηρία του. Αυτός είναι ο σκοπός του Αλαφούζου και τον παραδέχτηκε στις ιδιωτικές συζητήσεις του στον Συνεταιρισμό.

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του Αλαφούζου θα φανούν σύντομα. Μέχρι τώρα, ο εφοπλιστής ακολούθησε συγκρουσιακή πολιτική στο ποδόσφαιρο και με πολλούς από τους ιδιοκτήτες που καλείται να συνομιλήσει, έχει ανταλλάξει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσφατο παρελθόν. Όπως για παράδειγμα με τον μεγαλομέτοχο του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό. Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός ήταν απομονωμένος και το προφίλ δεν μεταβάλλεται σε μία-δύο μέρες...

Από την άλλη, είναι γεγονός ότι στο επιχειρηματικό χώρο κυριαρχούν τα συμφέροντα. Όταν δύο επιχειρηματίες έχουν κοινό όφελος, τότε σχεδόν πάντα βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική περίπτωση από τους Αλαφούζο και Μαρινάκη, που πλέον συμπορεύονται για πολιτικούς λόγους. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και τώρα, αφού όλοι θα βγουν κερδισμένοι...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ