ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" ξανά στο προσκήνιο

Η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" ξανά στο προσκήνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Σπύρος Βλάχος και Δημήτρης Σαραβάκος πρόκειται να παραιτηθούν και θα προκαλέσουν εκλογές στο σωματείο λαϊκής βάσης. Αναζητούνται νέοι διοικούντες με όραμα και διάθεση.

Η ενεργοποίηση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" μοιάζει η μόνη επιλογή στην παρούσα φάση, προκειμένου να επιτευχθεί η συνδρομή των οπαδών του Τριφυλλιού για τη συντήρηση της ΠΑΕ. Μπορεί το σωματείο λαϊκής βάσης να μην κέρδισε το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής, εντούτοις διαθέτει τους μηχανισμούς για να συνεισφέρει χρηματοδοτικά, προκειμένου να μην αναζητούνται άλλοι τρόποι ενώ δεν υπάρχει χρόνος.

Βέβαια, για να απευθυνθεί ξανά στον κόσμο η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", θα χρειαστεί ένα γερό λίφτινγκ σε επίπεδο προσώπων. Η νυν διοίκηση δεν έπεισε τους φιλάθλους ώστε να εγγραφούν, οπότε απαιτείται η εκλογή νέων ανθρώπων, που θα έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και θα έχουν απήχηση και δημοτικότητα.

Αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα και σε πρώτη φάση, θα κατατεθούν παραιτήσεις ώστε προκληθούν εκλογές. Από το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που είχε εκλεγεί τον Δεκέμβριο του 2015, απομένουν 5 μέλη. Ο πρόεδρος, Σπύρος Βλάχος και ο σύμβουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, θα παραιτηθούν στην επόμενη συνεδρίαση και εκ του καταστατικού, θα οριστούν αρχαιρεσίες μετά από 25 ημέρες.

Ο Βλάχος δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ωστόσο ο Σαραβάκος θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο νέο σχήμα. Παράλληλα, από την ΠΑΕ προσεγγίζονται παλαίμαχοι ώστε να στελεχώσουν το επόμενο ΔΣ και να αποτελέσουν την άτυπη επιτροπή σωτηρίας που θα εμπνεύσει τους οπαδούς και θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη διάσωση της ομάδας ποδοσφαίρου.

Πάντως, από την ΠΑΕ σημειώνουν ότι όποιος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά, έχει την ευχέρεια να το πράξει μέσω δωρεάς στη Συμμαχία. Δεν χρειάζεται να περιμένει το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, αφού κάτι τέτοιο έχει τα ρίσκα του. Η κίνηση κεφαλαίων για την ΠΑΕ δύναται να κατασχεθεί από το κράτος ή από τρίτους λόγω οφειλών, συνεπώς δεν είναι καλή ιδέα η διοίκηση του Τριφυλλιού να καλέσει τους οπαδούς να τη βοηθήσουν απ' ευθείας, αλλά είναι προτιμότερο μέσω της Συμμαχίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ