ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΠΑΕ θυμήθηκε το αήττητο πρωτάθλημα του 1964

Η ΠΑΕ θυμήθηκε το αήττητο πρωτάθλημα του 1964

Με αφορμή την επέτειο της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος το 1964, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε ειδική μνεία στην ομάδα που νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Στην ιστορία της Α' Εθνικής, από τη δημιουργία της τη σεζόν 1959 - 1960 μέχρι σήμερα, μόνο ο Παναθηναϊκός έχει επιτύχει την κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα! Το επίτευγμα σημειώθηκε τη σεζόν 1963 - 1964 και είχε υλοποιηθεί σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια, στις 24 Μαΐου του 1964, με το διπλό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"!

Ο Ολυμπιακός είχε φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό με στόχο να πετύχει τη νίκη γοήτρου, που θα διέκοπτε το αήττητο του αιωνίου αντιπάλου, αφού ο δεύτερος ήταν ήδη πρωταθλητής. Όμως, ο Βαγγέλης Πανάκης με κεφαλιά σκόραρε και σφράγισε την πρώτη θέση με απολογισμό 24 νίκες και 6 ισοπαλίες!

Τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης 52 ετών από εκείνη την ημέρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανάρτησε μία φωτογραφία της ενδεκάδας που είχε αρχίσει στο φαληρικό γήπεδο!

Στη φωτογραφία από αριστερά: Τάκης Λουκανίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Τάκης Παπουλίδης, Αριστείδης Καμάρας, Φραγκίσκος Σούρπης, Γιώργος Ανδρέου (όρθιοι), Γιάννης Χολέβας, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Βαγγέλης Πανάκης, Μίμης Δομάζος, Κώστας Παπουτσάκης (καθιστοί). Είχαν, όμως, αγωνιστεί εκείνη τη σεζόν και πολλοί άλλοι σπουδαίοι. Με αλφαβητική σειρά: Σωτήρης Αγγελόπουλος, Ηρακλής Βόμβας, Μιχάλης Βουτσαράς, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης (Λώρης) Θεοφάνης, Γιάννης Κομιανίδης, Στέλιος Παναγιωτίδης, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Νίκος Τζουνάκος, Κώστας Τουμπέλης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ